Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)
Régebben, amikor még a cicáim kicsik voltak, gyakran adtam nekik párizsit. Szerették is, de amit a tescosba vettem, na azt már nem. Meg nem ették volna.
Az előbb adtam nekik, friss valódi csirkehúst, egy pillanat alatt megették...azt szeretik a legjobban. Mert a macskák tudják, hogy mi a jó!:D Húst, hússal. Ja, hogy a macskák ragadozók...
"Egy napra is elegendő zsírbevitel ".
Ki a franc mondja meg nekem, hogy egy napra mennyi a "zsírbevitel"-em. Senki! De ne is merje. Ha a te "adagoddal" étkeznék, akkor én már a reggelinél kifújtam volna.:D
Hümmm...Lángolt kolbász tejföllel... Innentől kezdve koplalás van.
Miért csak az én hülyeségem ragályos, a másé soha?
Bárki véleményét azonos módon lehet átlépni vagy elfogadni.
Nem mondtam, egye vagy ne egye, azt mondtam hogy zsíros az a sajtos sonkás majonézes vajas bundáskenyér. És nem az?
Valamikor réges-régen akkor ettünk bundás kenyeret, amikor a kenyér már nagyon ránk száradt, ezért először tejbe mártottuk, attól egy kicsit átpuhult. Persze akkor még az 5 kg-os vekni is tökéletes maradt másfél hétig is, csak száradt, de nem penészedett! :))
Ma már, hogy száraz kenyér nincs, én a tejet a felvert tojáshoz kavarom, így lágyabb lesz a bunda!
Na hát azt én se hiszem, hogy összefüggene :)
De aki napi szinten süt főz, az mérleg nélkül is tudja, mennyit nyom a latba bármi, akár ránézésre is, najó, 5 deka plusz-mínusz :D
Minimális érdeklődés (ami kiben nincs?) 1-2 kalóriatáblázatba, és akkor már elég tudatosan lehet napi szinten táplálkozni, hogy ne 4000 kcal legyen, csak 1800 mondjuk.
Amúgy fura nekem is ez a nagy zsírmizéria, hiszen sokkal nagyobb ördög a zsírnál a finomított liszt és cukor.
Csak olvasom, hogy miért írod kétszer is, hogy majonéz, amikor én úgy emlékeztem, hogy mustárral kell megkenni a kenyeret???
Valóban majonézt ír, én pedig azt mondom, hogy a mustártól sokkal pikánsabb íze lesz az egésznek, én ha csinálok ilyet, akkor biztosan azzal fogom megkenni.
Nem hiszem, hogy a tápanyag-tudatosság összefüggene a főzni tudással.
Egy doboz tejföl egyébként már fedezi a napi zsírszükségletet. És akkor még a majonéz a kanyarba se ért, a tojásokról nem szólva.
A paleo népszerűvé tette a zsírfogyasztást, de jó puha kenyérkével együtt már nem érvényesül... :D
Szoktam sütni lukas bundás kenyeret, tojással és sajttal, akár kevés kolbász vagy füstölt tarja is van benne, de biztosan majonéz nélkül és nálam kisül jóval kevesebb zsiradékban is.
Az
Én régen, amikor még sütöttem bundás kenyeret, picit belemártottam tejbe. Át azért nem itattam teljesen.
Amikor meg még az ősidőkben gyerek voltam, akkor tejbe mártás nélkül, csak tojással készítve kaptam.
Egyáltalán nem fogyós szemmel néztem a receptet, kizárólag ízhatás és élvezeti érték miatt :D
Így, hogy jó puha kenyérke, sajttal, sonkával (vagy kolbásszal), sok tojásban megmártva, megsütve:)
Nem is kell semmi varázslat szerintem se, egy háziasszony, aki süt-főz, megnéz kalóriatáblázatokat érdeklődés szintjén, az csípőből tudja, hol a határ zsírból, szénhidrátból, ha fog pár szelet kenyeret, egy doboz tejfölt pl.
Nem szeretem a zsírt.
A fóbia azért nem itt kezdődik. A tepertőt kifejezetten bátran pusztítom néha, de egy évben talán csak egyszer. :D
Én régen sokszor sütöttem ilyet, imádták a gyerekeim.
Viszont tényleg bundás kenyér volt, vagyis tejjel átitatás nélkül, csak tojásba mártva, bő olajban sütve, nem vajon pirítva, és a belsejébe majonézt fölöslegesnek tartom. A kenyér belül majonézes, kívül tejes, így nem nagyon marad kenyér jellege.
Kolbásszal is fincsi! :)
De hisz ez nagyon zsíros!
Ha elosztom 4 főre, akkor is 1 tojás, 5 deka sajt, 2 deka vaj, plusz 1 kanál majonéz fejenként, plusz a sonka és a tej zsírtartalma. Egy napra is elegendő zsírbevitel akár, nemhogy egy étkezésre!
Szevasztok!
Ezt most találtam. Jó ez, nem csak reggelinek!
Ebből 1 adag (=2 szelet kenyér össze) + 1 csésze tea... tökéletes még vacsorának is.
Azért ez egy kicsit más, ha valaki laktóz-, glutén vagy hasonló érzékeny, ezek sajnos ugyanolyan betegségek, mint bármi más, ami orvosi kezelést igényel.
És bizony akár fél, akár nem fél, akár van ideje, akár túl elfoglalt, az ilyen dolgokra kénytelen odafigyelni!
Az én gyomrom is mindent bevesz!! kivéve a füstölt dolgokat melegen! De ha már megfőtt, megsült, és kihűlt, akkor már töménytelen mennyiségben képes befogadni! :))
További ajánlott fórumok:
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Miért fontos, hogy foglalkozzunk a babánkkal, nem egyszerűbb csak hagyni?
- Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés?
- Miért fontosabbak az állatok, mint az az emberek?
- A tojásos nokedliben a nokedli másnap miért zöldül be?