Miért érzi sok fiatal 40 éves öregnek magát? (beszélgetés)
Channa!
Jó kis negatív hozzáállás - van még pár ilyen klassz mondásod? :)
Egyébként ezt nem 40, hanem 60 felett szokták mondani.
Vagy már 40-nél tartunk.............?
----
Figyeljetek!
60 éves orvosként tudjátok hány 30, 40 éves ember szemébe néztem bele, akik nagyon fáradtnak és öregnek érezték magukat?
Aztán beszélgettünk.
Csak nagyon röviden idézem a szó szerinti véleményeket a kérdéseimre.
- Nagy rajtam a teher, már nem értem, hogy mi van körülöttem, most már ennyi volt. (43)
- Sok volt, fáj az élet, megöregedtem. (44)
- Nézze doktor úr, az élet elment mellettem, szinte minden esélyt elmulasztottam, csak az öregségemre gyűjtök már. (41 éves, nagyon gazdag, nőtlen)
- Az öregség jó, mert már kifelé megyek... (39 éves)------
Csak azért idéztem be ezeket a létező gondolatokat, hogy ilyen is van.
Éppen ellen példaként a pozitív megélésének a szép kornak.
Mert az idióta, irracionálisan felgyorsult világhoz akarják igazítani magukat.
Rossz nekik. Mindig vacakul fogják érezni magukat.
Ajánlom a kazettaforgatóknak a végtelenített kazettákat használni:)
Szerintem azért érezzük magunkat öregnek, ha bevalljuk, ha nem, mert a környezetünk ezt erősíti bennünk.
Hiába nem érzem, hogy 51 éves vagyok, mert a lendületem szinte a régi, bár már nem tudom a lakást 2-3 óra alatt kitakarítani, de a környezetünkben lévő fiatalok ki is mondják, hogy mi öregek vagyunk már (Pl. te nem vagy már nő). Hányszor kaptam meg itt is úgy, hogy nem ismernek:) Közben meg sokszor fiatalosabb megnyilvánulásai vannak mint sok fiatalabbnak.
Én két dolgot szoktam mondani, bár nem az én "találmányom":
- 40 felett ha úgy kelünk fel, hogy nem fáj semmink, akkor meghaltunk:)
- 40-től visszafelé számolunk.
Nekem az egyetemi éveim voltak a legszebbek. Szerencsére látványosan nem öregedtem soha, 40 évesen is 10-l5 évet letagadhattam volna, de belül éreztem, hogy az igazi fiatalságom már elmult, kb 35 évtől. Külsőre ruházatra stilusra nem vagyok/voltam öreges, de azért a 40-es évek már rég nem az igaiak. Az már a megállapodás kora.
ebben a korban már a gyerekeink a " fiatalok " .
Biztos, hogy jól hallottad?
Én sose hallottam még ilyet senkitől.
Én bizony nem érzem magam öregnek. Fáradtnak szoktam, de az más lapra tartozik.
Jó, szülni már nem szívesen szülnék, főleg ilyen előzmények után, de öreg attól még nem vagyok. A szomszéd néni igen, ő az a maga 96 évével.
Lehet, hogy fiatal 40 évesekre gondolt a fórumindító.:)
Egy idősebb embernek a 40 éves lehet fiatal (a fiatalos helyett), de akkor minek nevezné a 21-28 éveseket?
További ajánlott fórumok:
- Hogy érzitek magatokat?
- Ki hány évesnek érzi magát?
- Ti is mesebeli királykisasszonynak érzitek magatokat titokban?
- Ti nőnek érzitek magatokat?
- Mániákus hazudozó? 3 hónapja randevúzom egy férfival, 2 napja kiderült, "nem orvos" bár annak hazudta magát és 6 évvel fiatalabb is....
- Irigylem azt, aki nem érzi magát öregnek!