Mi lesz a hitellel, ha meghalt a hitel felvevője? (beszélgetés)
elengedni biztos nem fogják.vagy öröklitek,vagy nem tudom,de valahogy behajták.
azért annyira ne aggódj,mert ez hosszú folyamat,nem holnap jönnek foglalni.
Szia. Először is fogadjátok részvételemet az Édesapátok (és az Édesanyátok) miatt.
A felvett hitelekkel az a helyzet, hogy aki örököl az elhunyt után, az választhat, hogy lemond az örökségről, vagy sem, de ha nem, akkor a hitelt/kölcsönt stb-t is megörökli az esetleges vagyon/ingatlan/autó stb. mellett. És a hagyatéki vagyon erejéig felel a tartozásokért. Az áruvásárlási kártyára nem tudom, mennyiben áll ez, kérdezzétek meg a bankot, ahol van. Egy méltányossági kérelem beadása pedig mindenképpen megér egy próbát.......
Szia! Részvétem!
Szerintem most is öröklitek az adósságot, mint anyukád esetében.
Én úgy tudom, hogy akkor lehet megszabadulni az adósságtól, ha minden örökségről lemondasz.
(ház, autó, stb... ha van)
az örökös vagy mindnet visz vagy semmit
ha örököltetek bármi,amire igényt tartotok-ház,telek,kocsi....-akkor az adóságot is be kell vállalni
vagy egyben-tehát mindenről-le lehet mondani
a bank nem fogja elengedni
max engedi a részletfizetést
További ajánlott fórumok:
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Tanácsot kérnék, mit tegyek ezzel a hitellel kapcsolatban?
- Ha hitellel terhelt házat szeretnék eladni, hogyan megy végbe egy ilyen üzlet?
- Banki hitellel kapcsolatban kérném a segítségeteket! 90 napos elmaradás esetén, ha ki tudja valaki fizetni, meg lehet egyezni a bankkal?
- Ha elválunk, akkor a hitellel terhelt ingatlant hogy vehetem a nevemre?
- 2011. január 1-től valóban nem lehet átadnom bankon keresztül hitellel terhelt autómat?