Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Ott a pont ismét.Csak akkor érdemes megpróbálni,ha az állapot már végleges,de nőknél az a gáz,hogy addigra a donor terület is annyira megritkul,hogy nincs honnan átültetni.
Te Rosszcsontka,nyomás dokihoz!
Biztos nem ártana egy kis kollagénfeltöltés a fejbőrnek sem. Inkább legyek ráncos, mint kopasz
;-)
Pont ezt olvastam az egyiok készítmény szórólapján.
Fingom nincs mi okozza a meszilárdulását,de a Hair clinic is erre a problémára hajaz.
Nálad volt valami javulás az aminexil után?Talán mintha beerősítette volna még jobbnan a hullást ugye?
Az ok általában genetikai,öröklött,öregedéssel együtt járó, mivel ezek az okok nem szünnek,
ezzel a tüneti kezeléssel az okozatot, tehát a hajhullást szüntethetjük meg , amíg ezen szerekkel serkentjük a hajhagymákat.
Abbahagyás után egyértelmű,hogy fokozatosan újra kialakul az állapot,hiszen a gének állandóan dolgoznak, a szervezet meg csak öregszik, és a regeneráció egyre kevésbé megy magától...
Az esetleges DHT érzékenység,vas- vagy vitaminhiány mellett a hajhullás a hajgyökerek elmerevedésével is összefügg többek között. Az életkor előrehaladtával a kollagén fokozatosan megszilárdul a hajhagymák körül.
Egyre jobban összepréselődve a gyökerek "megfulladnak”,csökken a keringés , az energiaáramlás, ergo egyre vékonyabb hajszálakat termelnek, amelyek élettartama egyre rövidebb lesz.Ezen segít az Aminexil.
Hát én sok minden baromságot kipróbáltam már, de talán ezt mégsem fogom! :)))
Apropó! Az már megvan, hogy mi a különbség a minoxidil és az aminexil között.
Csak érdekesség képpen:
Minoxidil: DHT blokkoló megakadályozza,hogy a DHT hormon kifejtse hatását a hajhagymákban.
Aminexil: Akadályozza a hajgyökeret körülvevő kollagén megszilárdulását, így a gyökér jobban rögzül a fejbőrbe.
Most már csak azt nem tudom, hogy "hajgyökeret körülvevő kollagén megszilárdulását" mi a tököm okozza?????
Lányok? Anonima? Narikacsa?
Én úgy tudom hogy s fejenállás a leghatásosabb.Már aki tud:-)
Bár én volt,hogy fél órát is álltam fejen heteken keresztül napi szinten nem sok eredménnyel:-)Gyakorlatilag zéróval:D
Köszi a választ Narancsoskacsa.
Terhesség előtt már végigjártam mindent és semmit nem találtak...
Fejtetőn ritkult meg,máshol nem látványos,de mindenhonnan hullott.vannak kis hajak,de nem jelentős,nem tesz ki megfelelő mennyiséget.milyen egyéb tünetekre gondolsz?
Mindenhol egészségesnek néz ki,kivéve a fejem tetején,ott vékony,fénytelen,száraz.
Most azért szép a hajad,mert a terhesség alatt átrendeződött a hormonháztartásod,és azért hullik,mert rendeződik vissza.Ha androgén tipusú,akkor azt nem lehet elnőni,és nem múlik el,csak a terhességgel nyertél egy kis időt.Menj orvoshoz,mert itt nem fogsz megoldást találni,vizsgáltasd ki magad,hormon,pajzsmirigy,góckutatás,stb.
Amit én vettem annak még jól nézett ki a külseje.
De belül már barna és rossz ízű nagy magokkal teli. Én is ütődött voltam, hogy hittem a szememnek és megvettem:D
Narancsoskacsa, Neked hol ritkult meg a legjobban a hajad?
Nőnek egyébként kishajak?
Van valami más tüneted is, vagy ez a fránya androgén allopeciára jellemző hajhullás.
Milyen egyébként a hajad?
Nekem évekkel ezelőtt "harang" alakú volt a fejem...
A haj a fejemre lapult, a vége olyan száraz volt, mint a söprü. Aztán elkezdtem vasat szedni.
Most szép rugalmas, van tartása és fényes.
De a szülés után ugy hullik, mint a záporeső...
Milyen szemétség, néhol sövényvágóval)) kell borotválkozni olyan erős, hajam meg lassan nem lesz....((((((((((
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!