Mi a véleményetek a reinkarnációról? Szerintetek létezik? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én nem tudom ilyen ékesszóval leírni, mint az előttem hozzászólóak, de úgy érzem, hogy létezik. Bár meg vagyok keresztelve, de nem hiszek Isten létezésében. Viszont sokat gondolkodtam már magáról a lélekről. Amikor meghal valaki, a teste hideg és merev lesz, de hová tünik a lelke. Azzal valyon mi történik? Szerintem, maga a lélek, életünk legrejtelmesebb, megfejthetetlen dolga.
Mert van is!:-)
Tudjátok, nincs kezdet és vég, csak örökkön örökké létezik!! Ez már nem kérdés, hanem tény számomra. Tényleg fáj az élet, de ebből tanulunk. Igazán csak a fájdalmakon keresztül megy, ha jobban belegondoltok. Amikor bajban vagyunk, mindig, mindent megteszünk, hogy kimásszunk belőle. Nincs büntetés, csak helytelen cselekedet, aminek a következményét el kell viselnünk. Ha jó, ha rossz. Ok és okozat. Ez a karma törvénye!:-) De ha megértjük az összefüggéseket, akkor boldogok lehetünk. :-)
Hiszek a sorsban( v. vmi magasabb szintű erőben, ki minek hívja)!
Nem hiszek a véletlenekben!
Hiszek a reinkarnációban, hogy a lélek a következő leszületés előtt az előző életében szerzett tapasztalatait feldolgozva megtervezi a követekező életét: kik lesznek a szülei, testvérei, mikor fog megszületni, a kapcsolatait, gyerekeit, az életútját , a feladatait, a halálát. Hiszem, hogy a főbb állomások előre rögzítettek, de közöttük lehetőség van a szabad akarat érvényesítésére. Ha nagyon eltávolodsz az általad betervezett úttól, az Élet, a Sors, Isten, a Felsőbb Én, az Univerzum előbb-utóbb visszaterel, visszakényszerít a helyes irányba. Minél tudatosabb, nyitottabb, intuitívebb vagy annál finomabb jelzésekből is értesz, minél süketebb, vakabb, egoistább vagy, annál durvább figyelmeztetéseket, pofonokat kapsz!