Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről? (beszélgetés)
viccesek
remelem, hateves korara azert megtanulja kimondani a sajat nevet
Nahat! Most latom, a listan az a nev is szerepel, amit mi valasztottunk a kislanyunknak:)))
Szerintem gyonyoru nev, legalabb mostmar tudom hogy egyeseket majd felhaborit hogy mi a sajat gyermekunket igy nevezzuk:)))))
Hat ez tenyleg rohej...
Ami számomra felháborató hogy mi köze van egy idegennek az én gyermekeim nevéhez,és ugyanez visszafelé semmi közöm más emberek gyermekeinek a nevéhez ,két embernek lehet köze hozzá a szülőknek!
Az igazán felháborító pedig az hogy olyan emberek vállahatnak gyermeket akiknek a születés után semmi
felelősségük a gyermekük -gyermekeik iránt.
Miért felháborító?
fura ez a szó ebben a szövegkörnyezetben maximum nekem nem tetsző, sztem rossz és egyéb jelző lenne jobb.
amúgy meg mindenkinek szuverén joga hülyét csinálni a gyerekéből:)
Mi az hogy anyakonyvenyztetheto nevek?
Milyen alapon szabja meg az allam, vagy akarki, hogy mi legyen a gyereked neve?
Egy honlapról:
Áfonya,Agrippína,Ainó,Ajándék,Abigél,Ada,Ajándok,
Áldáska,Aldisz,Alma,Alirán,Adeodáta,Alojzia,Alóma,
Amy,Anaisz,Angyal,Angyalka,Anika,Anka,Ara,Aranyos,
Ariadné,Árpádina,Avarka,Aura,
Baba,Béke,Bársonyka,Béta,Bíbor,Biri,Boá,Bodza,
Bogárka,Bogyó,Bora,Búzavirág,Büszke,
Cegoke,Cika,Ciklámen,Cilla,Ciprienn,Citta,
Csáb,Cselloke,Csílár,Csillag,Csillavér,Csiperke,
Csinos,Csöpi,
Dalló,Dea,Dele,
Dzsesszika,Dzsenna,Dzsenni,Dzsenifer.
Ezek mind lánynevek.
További meghökkentő nevek:
Tegnap mesélte egy ismerősöm, hogy valami ismerősét Pics Alajosnak hívták.
Na, ez már gáz..........:)
Szia!
Olvastam, amit írtál, nekem is volt egy ilyen esetem. Az én bácsikám 88 éves volt, és Sutya Manó volt a becsületes neve. De találkoztam László Lászlóval is.
A Manó név nekem is tetszik. De párom biztos nem engedni... (Már a Hedvigtől is kiakadt....)
Így hát ha egyszer lesz egy fiunk, akkor János lesz (az apja után), János becézése Janó, annak becézése Manó.
Hali Mindenki!
Annak szeretnék utána járni, hogyan lehet egy nevet anyakönyveztetni, mi kell hozzá. Ha lányom lesz nagyon szeretném Zafírának hívni, ha pedig fiam akkor Dijonnak. De sajnos eddigi kutatásaim alapján egyiket sem találtam meg az anyakönyvezhető nevek között.
Előre is köszi a segítséget!
Zafíra1985
Szerintem tök aranyos ez a név így, ahogy van! :))))
A gyerekemnek nem adnám, de el tudom képzelni, hogy ha valóban egy kedves bácsi volt, még jól illett is hozzá. :)
Jókat derültem a neveken, de ezzel együtt is kell élni!
Mindenkinek joga úgy elnevezni a gyermekét, ahogy akarja. Sokan már csak nagyzolásból, vagy feltűnési viszketegségtől (nem mindenki gondolom!) szenvedve adnak idióta, na jó nem általános neveket,de akkor ne tessék megsértődni, ha valaki elhúzza a száját a név hallatán. Mert ha annyira fontos neki, hogy más mit mond, találjon nem olyan kirívó nevet, ha meg nem érdekli, hadd mondja el mindenki a véleméynét anélkül, hogy ezen bedurcizna. Hmm..ez kissé személyes üzenetem annak, aki ilyen neveket búj az interneten...(közeli ismerősöm...)
Hm, szerintem az én nevem elég sok minden, csak éppen nem gyakori és unalmas.
De szerintem egész más a gúnyolódás, mint az, hogy valaki meghökken egy nem különös vagy különleges, hanem inkább nevetséges néven.
További ajánlott fórumok:
- Ez felháborító!!
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Mi véleményetek a következő nevekről?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Elveszett anyakönyvi kivonat pótlása mennyibe kerül?