Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről? (beszélgetés)
Halitok! Szerintem mindenkinek szíve joga, hogy milyen nevet ad a gyermekének. Persze határokon belül, mert gondolom csak nem akarja kinevettetni a kölyköt, hogy mindenhol röhögjenek rajta, ha meghallják a nevét :)
Én ma találkoztam egy emberkéve, őt úgy hívták, hogy: Otta József Attila. Az ilyen nevek még mulatságosak, nincs bennük kivetnivaló.
Szerintem mindenkinek más a felháborító -jó tényleg vannak durva nevek-mint mondjuk kislánynak Pszihé név.
Én úgy gondolom, hogy a szülőnek kell esze legyen ahhoz, hogy ne csesszen ki a gyerekkel és ne olyan nevet adjon neki amit majd egész életében utálni fog- bár már ez is megoldható!(lásd Csonka Andrást):)
Én a másodiknak mindenképp ritka nevet fogok adni. Ritkát, de nem röhejeset. Eszembe nem jutna sorozatokban hallott nevet adni. De aki ezt akarja, tegye. Max a gyerek vagy utálni fogja és 18 évesen megváltoztatja, vagy pedig amúgy is olyan hülye lesz mint a szülei, akkor meg tök mindegy mi a neve.
Az első neve Krisztián. Gondolkodtam azon, hogy ha egyszer lesz mégegy, annak is K betűs nevet adok, de csak egy tetszik igazán, a Kendra. Szóval ha lány lesz, akkor ez esélyes. Tudom, ebben semmi magyaros nincs, mivel ez egy óangol név. De nagyon szeretem a ritka, különleges (lány)neveket. Lány neveknél gondoltam még az Ava névre is, illetve a kevésbé ritka Kamillára. Fiú névben ami nagyon tetszik az a Kaszpián, de nem így magyarul mondva, hanem úgy, ahogy kiejtik külföldön, hogy "keszpien". De ezt inkább nem erőltetném. Ha külföldi nevet adok, akkor csakis olyat, amit magyarul úgy ejtünk, ahogy le is van írva.
A középisokolai történelemtanáromat Bor Edének hívták..
A gyerekei Bor Ivó, és Bor Virág...Booooooooooooooooooooooorzalmas!
Hohóóó, vigyázz ezzel a kijelentéssel, régen ugyanígy irtam ide a fórumra mert pont így vélekedem és kishíján megköveztek..(nem sértésből)
8-)
Az én kedvenc lánynevem az Esperanza. Ez spanyolul reményt jelent. Nem egy sorozatból vettem, hanem vannak spanyol kötődéseim. De a gyerekemnek soha nem adnám ezt a nevet, mert nem akarom azt hallani, hogy na a hülye anyád sok szappanoperát nézett.
A másik: van egy nigériai barátom, beszélgettünk csak úgy feltételesen hogy milyen nevet adnánk a gyerekeinknek. Mondtam, hogy nekem tetszenek a bibliai nevek. Erre felcsillant a szeme, mert ő nagyon mélyen vallásos, és jött az áradat: Jesus, Moses, Ezekiel, stb. Mondtam neki hogy ez mind szép az ő országában, de nálunk kicsit furcsán néznének a Jézus, Mózes és egyéb nevek hallatán.
Jo, inditsunk ilyen forumot is!!!
Sevilla, Valencia, JoseMaria....Esmeralda:D
Az egyik baratunkat hivjak Jesusnak :))
Idore volt szuksegem, hogy elvonatkoztassam attol a keptol, amit a nevhez odaig kotottem.
A Conchita sem rossz! :DD
ja, es a Jesus is mokas, mint ferfinev.
(Csak hogy teljes legyen a csalad.
Mivel ok mindig egyutt jarnak:)
Biztosan pontosan tudod. Ha nem, akkor veszélyben vannak a még el nem nevezett gyermekeid!
:-DD
Ahogy az utolsó két oldalt végigolvastam, jó kis chat kerekedett belőle.
De mi van a nevekkel?
További ajánlott fórumok:
- Ez felháborító!!
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Mi véleményetek a következő nevekről?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Elveszett anyakönyvi kivonat pótlása mennyibe kerül?