Mi a különbség a forralt bor és a puncs között? (tudásbázis)
Köszönöm szépen!♥
Rosszul tippeltem, de így már tudom, hogy mi miből van.
Nemsokára indulunk a téli vásárba, és szerettem volna tudni, hogy mit is iszok majd..;DDDDD
Forralt bor
Gyakorlatilag bármilyen borfajtából készíthető, ez teljesen a fogyasztó ízlésétől függ. A legfontosabb szempont, hogy kifogástalan minőségű, mellékíztől mentes bor legyen. Fűszerként általában citromlevet, porcukrot, szegfűszeget és fahéjat használnak. A bort a fűszerekkel forráspontig melegítik, de forrnia azonban nem szabad. A forralt bort grogos vagy forralt boros pohárban szolgálják fel.
Puncs
Eredetileg öt alapanyagból áll: cukor, citromlé, arak (rizspálinka), tea és víz. Később alapanyagok bővültek, és ma már főként rumból készítik. A puncsot általában melegen isszák, de van hideg változata is. A puncsot általában pohárban készítik el, de gyakran készítik nagyobb adagban a bólés edényhez hasonló puncstartóban.
mindkettőben van alkohol.
puncs: 2,5 dl édes vörösbor, 2,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl rum, 50 dkg cukor, 2 db citrom, 2 db narancs.
forraltbor: 7,5 dl száraz, nem túl savas vörösbor
7 dkg cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
4 szelet citrom
Csak tippelnék: hogy az egyikben van alkohol, a másikban nincs. De lehet, hogy nem így van.
Ki tudja?
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Szeretlek és szeretlek közötti különbség