Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a jó húsleves titka? fórum

Mi a jó húsleves titka? (beszélgetős fórum)


1 2
55. andilaci (válaszként erre: 52. - Pusi.Mari)
2023. ápr. 9. 10:59
🙋🏻‍♀️😂🙋🏻‍♀️😂
54. Maiachan (válaszként erre: 6. - Főnix3)
2023. ápr. 8. 12:42

Én nagyjából hasonlóan csinálom :)

Annyi a különbség, hogy az első forrás után nem csak a habot szedem le, hanem úgy-ahogy-van az egész forralt vizet leöltöm róla és le is öblítem a húst.


Ezután újra felteszem langyos vízzel, de már csak közepes, vagy annál kisebb lángon. Egész bors megy bele meg só.

Így elrotyog 2-3-4 órát, az utolsó órában mehet bele a vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, krumpli, egy ujjnyi gyömbér, 1-2 gerezd fokhagyma, esetleg egy tv paprika felső része csumával együtt, egy kisebb paradicsom.


Ha a hús puha és a zeller meg a krumpli is megfőtt, lezárom, aztán leszűröm.

Kimerek fél liter levet, abban főzöm mellé a cérnametéltet :)


Dédimamám receptje, sosem zavaros és mindig szép sárga, gyöngyöző :)

53. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 52. - Pusi.Mari)
2023. ápr. 1. 16:16
Ez de jó..-)))
2023. ápr. 1. 15:54
Azt mondják, a jó húsleves titka: öreg tyúk és fiatal répa😉
51. jennyvagyok (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 1. 15:10

Itt már mindenki mindent elmondott, s nekem még se lett az igazi soha. Aztán egyszercsak ellestem. (Az exemtől, mert neki mindig aranyló átlátszó volt a húslevese, pedig nem csinált ügyet belőle)

Szóval azt láttam, hogy feltette a húst hideg vízben. Amikor felforrt leszedte a habját, és most jön a lényeg, itt még hagyta forrni. És még forr ki ilyenkor hab belőle. Én csak néztem, hogy igy hagyja forrni. Ja, fedő nélkül. Aztán amikor kiforratla, akkor csendesitette le a tüzet, és onnantól már lassú tűzön, gyöngyözve főzte. És mindig de mindig jó lett. Azóta szétmentünk, de megtanulnám húslevest főzni.

A másik, ezt anyumtól tanultam, hogy ha zavaros, teszünk bele egy egész krumplit, az segit rajta. És amikor elzártuk öntünk rá egy pohár hideg vizet. Ettől mindig letisztul. Csak ilyenkor nem szabad háborgatni. Várni kell, hogy kicsit ülepedjen és hűljön.

2023. ápr. 1. 14:44
Nem szabad elsózni. Amiben sok hús ès zöldsèg van, ès sokáig fő lassú tűzön,az csak jó lehet.
2023. ápr. 1. 12:41
Én már mindent ennék ami magyar.
48. tumbo2 (válaszként erre: 47. - 5d8fd6c5cb)
2023. ápr. 1. 12:39
a tortát nem szeretem.
47. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 46. - Tumbo2)
2023. ápr. 1. 12:38
úgy ennék egy kis puncstortát.._-)
46. tumbo2 (válaszként erre: 45. - 5d8fd6c5cb)
2023. ápr. 1. 12:11
nekem a húgom kifogásolja a süteményeket,főleg a linzert.életében nem sütött.
45. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 39. - 46fc317cb1)
2023. ápr. 1. 12:07

Nem vagyok szakács, főzni sem tudok.

De nagy szám az mindig volt..-)

Tanácsot mindig az ad, aki nem ért hozzá.

44. tumbo2 (válaszként erre: 42. - Tumbo2)
2023. márc. 31. 12:24
haver-
43. 46fc317cb1 (válaszként erre: 41. - Tumbo2)
2023. márc. 31. 12:19
Az a jó a nyugdíjban, hogy mindig mindenre elég.
42. tumbo2 (válaszként erre: 37. - Tien)
2023. márc. 31. 09:28
azt is,csak kiveszem én is.már,ha van,tavaly nem kelt ki,a hever adott egy szatyorral.
41. tumbo2 (válaszként erre: 39. - 46fc317cb1)
2023. márc. 31. 09:26
szegény ember vízzel főz.úgy lehet rendelni velős csontot,de megmondta a hentes mennyibe kerül,nehogy a páciens otthon hagyja a nyugdíját.
2023. márc. 30. 17:58
A sokáig nagyon alacsony hőfokon főzés. Nem szabad h forrjon, csak gyöngyözzön.
39. 46fc317cb1 (válaszként erre: 38. - 5d8fd6c5cb)
2023. márc. 30. 17:56

Micsoda ötlet.

Nem vagy Te véletlenül szakács?

2023. márc. 26. 11:01

Mi a jó húsleves titka?


Kezdésnél a sok víz..-)

A többi jön magától..-)

37. tien (válaszként erre: 36. - Tumbo2)
2023. márc. 26. 09:54

Én is teszek bele petrezselymet,csokorba kötve.

Belefő az íze ,majd kiveszem.

36. tumbo2 (válaszként erre: 34. - Lolita2112)
2023. márc. 26. 09:34
a húgom tesz bele egy gerezd fokhagymát,én nem szoktam,viszont a tetejére ,mikor majdnem kész,apróra vágott petrezselymet.ahány ház,annyi szokás.régen,mikor több személyre főztem,egy rokonunk mondta,ilyen finom húslevest nem evett még.már nem emlékszem,lehet,hogy disznóvágáskor volt.de magamnak már nem főzök,néha veszek egy zacskós levest.
35. Ildike2 (válaszként erre: 34. - Lolita2112)
2023. márc. 26. 07:48
Én Széll Tamást követem, ő az a séf, akinek főzési stílusával/filozófiájával leginkább azonosulni tudok.
2023. márc. 26. 00:02
en mindig metelt tesztaval csinalom,s persze hideg vizben feltenni,de soha petrezelymet nem teszek bele.mindenki maskepp csinalja ez igy igaz!
2023. márc. 25. 21:20

Az én receptem (marhahúsleves - a csirke, tyúk picit más)


Hideg vízben felteszem a megmosott húst és csontokat.

Folyamatosan szedem le a képződött habot.

Ha felforrt, és már tiszta, beleteszem a fűszereket:

-só

-egész bors

-szegfűbors

-1 vöröshagyma kettévágva, vágott felén sóba mártva, szárazon lepirítva

-2 gerezd fokhagyma

-1 paradicsom (télen 1 evőkanál passata)

-1 zöldpaprika

-1 csokor petrezselyem

-1 csipet lestyán


Gyöngyöztetve főzöm kb. 2 órán keresztül, majd puhulási sorrendben bezöldségelem: zeller, fehérrépa, sárgarépa, karalábé, kelkáposzta, krumpli.


Összesen kb. 4-5 óra főzési idő után hideg helyen pihentetem (hagyom kihűlni).

2023. márc. 25. 21:15
Én úgy szeretem ha szárnyas és sertés is van benne. Sok zöldségféle. Valakinél olvastam a fokhagymát, na azt nem. Az a kocsonyába való. Nekem. Ja és csiga tésztával ( bár azt jó pár éve nem ettem 😢
31. 8d00a82c06 (válaszként erre: 30. - Tien)
2023. márc. 25. 21:12
Ahogy mondod! 🤤
30. tien (válaszként erre: 29. - 8d00a82c06)
2023. márc. 25. 21:01
Csigatésztával és leheletnyi csípős paprikával.😉
29. 8d00a82c06 (válaszként erre: 28. - Tien)
2023. márc. 25. 19:27
Most èn is meg tudnám enni.
28. tien (válaszként erre: 26. - 8d00a82c06)
2023. márc. 25. 19:26
Már kivettem a tárkonyos legényfogóhoz a húst , egyébként én is húslevest főznék ,mert megkívántam nagyon 🥴
27. globus (válaszként erre: 23. - PöttyösPanka)
2023. márc. 25. 19:25
Az is jó :) Csak répa gyakrabban van otthon.
2023. márc. 25. 19:22
Basszus,mióta olvaslak titeket konkrétan èrzem èdesanyám húslevese illatát. 🖤
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook