Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a jó húsleves titka? fórum

Mi a jó húsleves titka? (beszélgetős fórum)


1 2
25. tien (válaszként erre: 24. - Főnix3)
2023. márc. 25. 18:20

Pont így ,én is.


Nálam órákig fő a húsleves.

Nemigen kell a habbal bajlódni,és gyönyörű tiszta.

24. Főnix3 (válaszként erre: 12. - 820e00bff1)
2023. márc. 25. 18:11
Ad egy kis szint és ízt neki, ha a vöröshagyma szép egészséges külső héjjal van, akkor azt csak mosom és úgy teszem a levesbe. :)
23. PöttyösPanka (válaszként erre: 19. - Globus)
2023. márc. 25. 18:10
Egy kis sáfrányos szeklice. Gyönyörű szép sárga lesz tőle, és az ízének is jót tesz.
22. bnedora (válaszként erre: 9. - 71ddaa07fa)
2023. márc. 25. 17:16
Én meg minden nap megenném.
21. tumbo2 (válaszként erre: 12. - 820e00bff1)
2023. márc. 25. 16:30
egy barátomnál láttam,hogy a kész húslevesbe paradicsomlét tett.
2023. márc. 25. 16:29
Lassan kell főzni
19. globus (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
2023. márc. 25. 16:27

Én is később teszem bele a zöldségeket, halálom a szétfőtt répa. Az a lényeg, hogy nem szabad lobogva forralni. Gázon lángelosztóval.

Ha sápadt a színe, lehet tenni bele egy kanálka olajon megfuttatott reszelt sárgarépát, szép sárga lesz.

2023. márc. 25. 16:23
Úgy főzöm ahogy Főnix, kb. 6 óra hosszát, mert velős marhalábszárból, aminek több idő kell.
17. 820e00bff1 (válaszként erre: 16. - 71ddaa07fa)
2023. márc. 25. 16:10
Akkor neked nem nehèz főzni, csak másodikat kell . Jó brassói pecsenyèt sült krumplival.
16. 71ddaa07fa (válaszként erre: 15. - 820e00bff1)
2023. márc. 25. 16:06
Nem igazán szeretem a leveseket. Egyet sem tudnék kiemelni.
15. 820e00bff1 (válaszként erre: 13. - 71ddaa07fa)
2023. márc. 25. 16:05
Èn nagyon szeretem, hidegen,langyosan,melegen, bármikor megeszem, megiszom.Melyik levest szereted?
14. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - 71ddaa07fa)
2023. márc. 25. 16:03
Érdekes, de a húslevessel én is így vagyok. Jóízűt eszek belőle, amikor elkészült, és még max. 1-szer. De utána már egyáltalán nem kívánom. Más leves esetében még a harmadik napon is megeszem a maradékot. Húslevest nem. :))
13. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11. - 820e00bff1)
2023. márc. 25. 15:58
Évente 2-3 alkalommal eszek húslevest. Mondjuk úgy, hogy a jeles napokon, ha vendégségbe megyünk valahova. Nekem akkor sem hiányozna, ha nem lenne, sem problémáznék rajta. Illendőségből eszem.
12. 820e00bff1 (válaszként erre: 6. - Főnix3)
2023. márc. 25. 15:57
Paradicsomot mèg nem tettünk húslevesbe
11. 820e00bff1 (válaszként erre: 9. - 71ddaa07fa)
2023. márc. 25. 15:54
Èrdekes. Akkor neked az a húsleves ha hideg vízbe áztatnak húst még zöldsègeket?
10. ,zumba (válaszként erre: 6. - Főnix3)
2023. márc. 25. 15:50
Ugyanígy készítem. Leveskocka mentesen!
2023. márc. 25. 15:49
Számomra akkor jó a húsleves, ha nem főzik meg. De majdnem minden levessel így vagyok.
2023. márc. 25. 15:48

A jó húsleves titka? Az, hogy a nagymamám főzze! De sajnos, ő már 3 éve nincs velünk :(

A világ legjobb húslevesét főzte és hiába mondta, hogyan kell, nekem sosem sikerül olyan finomra.

Ahogy Főnix írta alább: lassú főzés, hableszedés, rengeteg-rengeteg zöldség. Mondjuk mi a vöröshagymát már az elején beletesszük. Azt a próbálkozást meg hogy zavaros, vagy nem zavaros, igazából már rég feladtam :)

7. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 25. 15:42

A zöldségeket csak olyankor szoktam belerakni, amikor a hús már kb. félig megfőtt, különben meglehet, hogy hamarabb megpuhul, mint a hús.


Figyelj oda, és ha kell, inkább szedd ki lapáttal a kész zöldségeket, és a húst még főzd tovább, míg az is puha lesz.

2023. márc. 25. 15:08

Lassú főzés, csak gyöngyözzön.

Miután leszedtem a habját, teszem bele : egész bors,só, sok zöldség.

Sárgarépa, fehérrépa, paradicsom, paprika,1 kelkáposzta levél,petrezselyem, karalábé,zeller,fokhagyma, vöröshagyma,egész krumpli.

Majd a tésztát,külön főzöm meg.

5. tumbo2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 25. 15:06
én hideg vízben teszem föl,később sózom.ha a csonttól nem tudom rendesen leszedni a habját,teaszűrőn átszűröm.persze lassú tűzön kell,a lányom is úgy fél tőle,mert párszor zavaros lett.
2023. márc. 25. 14:51
Lassú tűzön főzd, ne forrjon, csak pöcörögjön, szépen csendesen.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 8d00a82c06)
2023. márc. 25. 14:51
Igen.szűrővel :)
2. 8d00a82c06 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 25. 14:46
Habját leszedted?
2023. márc. 25. 14:39
Most főzök először húslevest disznó karajcsontból. Sós vízben kezdtem főzni,majd miután felforrt beleraktam sokféle zöldséget.Mi a titka hogy ne legyen zavaros?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook