Mi a jó húsleves titka? (beszélgetős fórum)
Pont így ,én is.
Nálam órákig fő a húsleves.
Nemigen kell a habbal bajlódni,és gyönyörű tiszta.
Ad egy kis szint és ízt neki, ha a vöröshagyma szép egészséges külső héjjal van, akkor azt csak mosom és úgy teszem a levesbe. :)
Egy kis sáfrányos szeklice. Gyönyörű szép sárga lesz tőle, és az ízének is jót tesz.
Én meg minden nap megenném.
egy barátomnál láttam,hogy a kész húslevesbe paradicsomlét tett.
Én is később teszem bele a zöldségeket, halálom a szétfőtt répa. Az a lényeg, hogy nem szabad lobogva forralni. Gázon lángelosztóval.
Ha sápadt a színe, lehet tenni bele egy kanálka olajon megfuttatott reszelt sárgarépát, szép sárga lesz.
Úgy főzöm ahogy Főnix, kb. 6 óra hosszát, mert velős marhalábszárból, aminek több idő kell.
Akkor neked nem nehèz főzni, csak másodikat kell . Jó brassói pecsenyèt sült krumplival.
Nem igazán szeretem a leveseket. Egyet sem tudnék kiemelni.
Èn nagyon szeretem, hidegen,langyosan,melegen, bármikor megeszem, megiszom.Melyik levest szereted?
Érdekes, de a húslevessel én is így vagyok. Jóízűt eszek belőle, amikor elkészült, és még max. 1-szer. De utána már egyáltalán nem kívánom. Más leves esetében még a harmadik napon is megeszem a maradékot. Húslevest nem. :))
Évente 2-3 alkalommal eszek húslevest. Mondjuk úgy, hogy a jeles napokon, ha vendégségbe megyünk valahova. Nekem akkor sem hiányozna, ha nem lenne, sem problémáznék rajta. Illendőségből eszem.
Paradicsomot mèg nem tettünk húslevesbe
Èrdekes. Akkor neked az a húsleves ha hideg vízbe áztatnak húst még zöldsègeket?
Ugyanígy készítem. Leveskocka mentesen!
Számomra akkor jó a húsleves, ha nem főzik meg. De majdnem minden levessel így vagyok.
A jó húsleves titka? Az, hogy a nagymamám főzze! De sajnos, ő már 3 éve nincs velünk :(
A világ legjobb húslevesét főzte és hiába mondta, hogyan kell, nekem sosem sikerül olyan finomra.
Ahogy Főnix írta alább: lassú főzés, hableszedés, rengeteg-rengeteg zöldség. Mondjuk mi a vöröshagymát már az elején beletesszük. Azt a próbálkozást meg hogy zavaros, vagy nem zavaros, igazából már rég feladtam :)
A zöldségeket csak olyankor szoktam belerakni, amikor a hús már kb. félig megfőtt, különben meglehet, hogy hamarabb megpuhul, mint a hús.
Figyelj oda, és ha kell, inkább szedd ki lapáttal a kész zöldségeket, és a húst még főzd tovább, míg az is puha lesz.
Lassú főzés, csak gyöngyözzön.
Miután leszedtem a habját, teszem bele : egész bors,só, sok zöldség.
Sárgarépa, fehérrépa, paradicsom, paprika,1 kelkáposzta levél,petrezselyem, karalábé,zeller,fokhagyma, vöröshagyma,egész krumpli.
Majd a tésztát,külön főzöm meg.
én hideg vízben teszem föl,később sózom.ha a csonttól nem tudom rendesen leszedni a habját,teaszűrőn átszűröm.persze lassú tűzön kell,a lányom is úgy fél tőle,mert párszor zavaros lett.
Lassú tűzön főzd, ne forrjon, csak pöcörögjön, szépen csendesen.
Most főzök először húslevest disznó karajcsontból. Sós vízben kezdtem főzni,majd miután felforrt beleraktam sokféle zöldséget.Mi a titka hogy ne legyen zavaros?
További ajánlott fórumok: