Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A húslevesről pár szót... Ha szereted, akkor nem lesz nehéz :-) fórum

A húslevesről pár szót... Ha szereted, akkor nem lesz nehéz :-) (beszélgetős fórum)


1 2
2012. aug. 25. 13:14
tapasztalatom szerint ezt a levest sok nep ismeri es maskeppen is fozik,mint mi,de az ovoke is nagyon fincsi.
2012. júl. 16. 22:22
Ez az a leves, amit nap mint nap megennék. IMÁDOM!
44. 032b6d3bda (válaszként erre: 43. - 9d7907a17a)
2012. júl. 16. 13:45
Mi a kemény (főtlen) galuskát nem szeressük :)
2012. júl. 16. 13:39
Kőkemény grízgaluskával imádom.
2012. júl. 16. 08:46
csirkehus,sargarepa,so,vola...nagyon izletes,lenyeg,hogy a felforra;las utan lassan fozzd,metelt tesztaval dukal,de jo bele daragomboz,reszeltteszta amit akarsz.
41. e16fe97baf (válaszként erre: 37. - Antaki)
2012. febr. 16. 09:41
az én nagymamám is tett bele...ő nem volt tudálékos és nagyképű, az ő nagymamájától tanult főzni...én is teszek és isten...nekem ez a hagyományos
2012. febr. 16. 09:38

Az igazi húslevesbe nem teszünk össze vissza mindent: csak, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 2 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma 1 paradicsom, 1 zöldpaprika,késhegynyi kurkuma (ettől szép ságra lesz)só.A forrástól csak egész takarékra vesszük a lángot csak bugyogjon legálább 2 óra hosszát.


Az a legjobb amikor feltesszük az elsőforrásnál

leöntjük a levet igy nem kell lehabozni és gyönyörü tiszta lesz a levesünk.

2012. jan. 27. 08:59

A lestyán nagyon jó ízt ad, kevesen használják húslevesbe, pedig nagyon jó.

Friss petrezselyem a főzés végén szintén.

38. bnedora (válaszként erre: 20. - Szomorú069)
2009. jún. 21. 00:37

Bizony van! Szinte elképzelhetetlen.

Én viszont imádom, minden nap meg tudnám enni. Van úgy, hogy csak leveskockából csinálok egy levet, tésztát főzök bele és máris fogyasztom.


A "régi" levesek biztosan azért voltak olyan finomak, mert más volt a hús és a zöldség íze.

37. antaki (válaszként erre: 35. - 6c5f346e46)
2009. jún. 17. 09:13

Rakott ez a nő bele kakukkfüvet is :D

Attól, hogy fűszer, attól még nem kell mindenfélét egybeönteni. Csak azokat, amelyek harmonizálnak egymással. De ennek a nőnek beszélhettél, makacs, önfejű, nagyképű, beképzelt, tudálékos liba.

36. 6c5f346e46 (válaszként erre: 32. - 99279bb06f)
2009. jún. 17. 08:37
én is főztem már nyúlból is levest,nagyon fini volt,én ugyan nem tettem bele ennyi finomságot,de utána én is jól megpiritottam a sütőben,isteni volt,a nyúl pedig saját volt,mi neveltük...:))))
35. 6c5f346e46 (válaszként erre: 30. - Antaki)
2009. jún. 17. 08:33
mit keres a húslevesben a bazsalikom???jaaaj....az az olaszok fűszere...nem kell bele...
34. 6c5f346e46 (válaszként erre: 28. - Hereng jozsef)
2009. jún. 17. 08:31

aaaaaaaaaaa,köszönöm...:)))de jóóó...aranyossak vagytok...

üdv szekszárdról,Tolna megyéből...Timi...:))))

2009. jún. 17. 08:25

Az alábbiakat szoktam a húslevesbe tenni a húson kívül:

Marhahúslevesnél a félig főtt húshoz - sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, karalábé, zeller, fokhagyma, héjastól a vöröshagyma - kicsivel később: zöldborsó, zöldbab, burgonya - majd ezek forrása után a fűszerek: szerecsendió, majoranna, köménymag, egész feketebors, kurkuma.


Egész tyúknál a fentieket, kivéve a szerecsendiót.

2009. jún. 17. 08:19

Életem eddigi legfinomabb húslevesét nyúlból készítettem.


A nyúl hasába tettem: darált csirkemellet, szalonnán pirított apró hagymát, kicsi áztatott zsemlét, majorannát, sót. Összetűztem tűvel, és ezt az egész nyuszit raktam fel főni. Épp hogy a 10 literes fazékba elfért.

Hideg vízbe tettem, amikor felforrt, akkor vettem pici lángra, épphogy gyönygyözzön és sóztam meg.

Kb. 20 perc múlva tettem bele a 3 sárgarépát, a 2 fehérrépát, jó nagy csomó petrezselymet, a fél zellergumót, a negyed karalábét, 5 pici kelbimbót, két hámozott egész burgonyát, a két gerezd fokhagymát (héjastól), valamint a szegfűszeggel körbetűzdelt, lehámozott nagy fej vöröshagymát (Apukám azóta is úgy emlegeti, hogy a "buzogányos leves").

Amikor ezekkel is felforrt, akkor tettem bele a 20 szem fekete borsot, a csipet majorannát, a kurkumát (sáfrány), a csipetnyi szerecsendiót, csipetnyi köménymagot, 5-6 szem szegfűborsot.

Kb. 3 órát hagytam gyöngyözve főni.

Közben kifőztem a cérnametéltet külön sótlan vízben.


Amikor kész lett a húsleves, akkor a nyuszit kivettem, megtűzdeltem szalonnával, és tepsiben pirosra sütöttem.

2009. jún. 17. 07:49

Mi is nagyon szeretjük a húslevest.Marhahús kívételével,mindenféle csontos húsból csinálom.A húst zöldséget egyszerre rakom fel,hideg vízben.Sárgarépa,gyökér,zeller,karalábé,kelbimbó,cseresznye paprika,vöröshagyma,krumpli meggy bele.Ha szert teszek okrá-ra akkor az is.Füszertojásban egész bors,és egész kömény.Lassú tüzön főzöm.A betétet külön főzöm ki,cérnametélt,grizgaluska,grizgombóc,

zabszem,csigatészta,mikor mit kívánunk hozzá!

30. antaki (válaszként erre: 20. - Szomorú069)
2009. jún. 17. 06:59

Ismerek egyet, és kiakasztott, mert azt mondja rá, hogy nics íze, csak hús és víz.

Neki szerintem a kedves neje nem jól főzi. Vannak olyan nők, akiknek nincs érzékük az ízekhez. Pld. a bazsalikom rohadtul nem a "magyar" húslevesbe való.

2009. jún. 16. 22:40
A húsleves nálunk sem maradhat el,de én legszivesebben friss pulykanyakból,vagy marhahúsból készitem.A sok zöldség mellé nekünk kell a hús is a levesbe. A tésztát én külön főzöm ételizesitős vizben és tálaláskor rakunk belőle a levesbe.
28. hereng jozsef (válaszként erre: 12. - 6c5f346e46)
2009. jún. 16. 19:44
Kedves meezi tobb leveskészítést elolvastunk a feleségemmel az oné pont úgy készul mint a miénk szlovákiában pontosabban párkányban / esztergommal szemben / ez az igazi húsleves , mi is a tésztát magunk készítjuk. eddig még a vendégek mindig megdicsérték . udvozlettel párkányból Józsi és Panni.
2009. jún. 16. 13:25

Nálunk így készül:

Csirkefarhátat és csirkemájat teszek bele az íze miatt, illetve pár kisebb darab csirkemellett, hoyg legye mit enni. Jó sok sárgarépa, 2 szál fehérrépa, karalbé, zeller, vöröshagyma, paprika és paradicsom. Illetve 2 leveskockát beleteszek, majd felöntöm vízzel.

Én kuktában főzöm, ami anniyt jelent, hogy ezt a legkisebb gázrózsán a legkisebb lángon kb 3/4 óra altt felforralom, és mikor jelez a kukta, hogy forr belül minden, lezárom a gázt. Innen még kb fél óra, és lehűl anniyra, hogy má rki lehet nyitni.

Ekko kóstolom, ha kell még bele só és bors az beleugrik, külön főzök hozzá tésztát. Eperlevélle a kedvencem:-))


Imádom én is a husilevest, éjjel-nappal tudnám enni!

2009. jún. 16. 13:22
Én gyorsfőzőben főzöm mostanság,és sokkal jobb,mint anyukámé,vagy bárkié.Szerintem az is fontos mi kerül bele, mert én olyan fűszert,zöldéget, rakok bele, amit anyuék nem. Pedig anyukám is eküszik, a "takarék lángon főzd lányom" elvre,mégis leesett az álla,mikor megdícsérte,hogy milyen finom, meg minden,hogy fél óra alatt kész lett :)
25. 6c5f346e46 (válaszként erre: 24. - Mimmo33)
2009. jún. 16. 13:14

az tutiiii.......:DDD


tegnap annyi szó esett róla,hogy én is ma az csinálok,lassan megfől,és lassan a párom is haza ér,lessz öröm...most vasárnap anyukámnál voltunk,ugyhogy ott ettünk nagyon fini husi levest,de most én is tettem fel egy nagy fazékkal....:)))...nyammmmm.....

24. mimmo33 (válaszként erre: 20. - Szomorú069)
2009. jún. 16. 12:14
Én is ismerek olyat aki szerint csak meleg víz...Szerintem még nem evett IGAZI húslevest
2009. jún. 16. 12:00
:D
22. e475b894d7 (válaszként erre: 20. - Szomorú069)
2009. jún. 16. 11:58
Van! Aki nem ismeri :-) Van is erre egy régi indíán mondás: aki a húslevest nem szereti, az még nem ismeri!!!
2009. jún. 16. 11:52
Én csirkecombból főzöm, mert nekem kell, hogy legyen benne hús... RENGETEG zöldség, amennyi csak fér, srépa főleg, mert gyönyörű színt ad neki. Fokhagyma vagy 5-6 gerezd, vöröshagyma, egészbors is bőven. Nem teszek bele kockát, sem ételízesítőt, mert, ha van benne bőven minden, akkor ezek nélkül is isteni finom... :)
2009. jún. 16. 11:48
Van 1általán olyan ember, aki nem szereti a húslevest??
19. mimmo33 (válaszként erre: 16. - 40163fd81d)
2009. jún. 16. 08:51

Én ugyanígy csinálom;)

Annyit hozzátennék, hogy a tésztát én is külön főzöm.De szigorúan a leves levében!Akkor finom íze lesz, nem olyan semleges

2009. jún. 16. 08:19

A mi családunk minden tagja imádja a húslevest, így természetes dolog, hogy hét végén nem maradhat ki. Én is a szezonális zöldségek közül mindegyikből teszek bele, a répán petrezselymen kivül -pár szem borsó, l rózsa brokkoli vagy karfiol, zeller, karalábé, l gerezd fokhagyma, 1 körömnyi babérlevél, egy fél paradicsom, zöldpaprika, bors. A húst csontot és többször átmosom langyos vízbe, hogy a vér kijöjjön belőle.

Hideg vizbe teszem fel főni lassú tűzre,amikor felforr, akkor teszem bele a sót. A zöldségeket amikor a hús kb. háromnegyed fővésben van, akkor teszem bele. Amikor megfőtt minden, leveszem a tűzről, kiszedem belőle a húst és zöldségeket, majd egy kis pohár hideg vizet csurgatok a tetejére. Ezt azért,mert így hamarabb szépen letisztúl. Ha sok levesem van, akkor abba főzöm be a tésztát, de ha kevés külön, egy vagy fél húsleveskockát dobok hozzá. Ha megfőtt, leszűröm és a húsleves tetejéről egy merőkanál levet keverek hozzá, mely egy kicsit zsíros, és így nem áll össze a tészta.

2009. jún. 16. 07:57
Bocsi,kimaradt,hogy nyáron ,amikor már van friss paprika ,paradicsom,akkor azokat is teszek bele ,paprikát egyészben,paradicsomot csak egy felet.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook