Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes zserbó (egyik fajta a sok közül) recept

Mézes zserbó (egyik fajta a sok közül) recept

Elkészítési idő 90 perc

A Mézes zserbó (egyik fajta a sok közül) hozzávalói:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
36 dkg + 3 evőkanál porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás + 3 tojássárga
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5-6 dl tej
3-4 evőkanál rum


A Mézes zserbó (egyik fajta a sok közül) elkészítési módja:
Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán. Töltelék: 3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat. A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerüen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta. Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre. A töltelék egy részét izesithetjük kakaóval is.

Előmelegített sütőbe tegyük a lapokat, nagyon gyorsan megsülnek, puha legyen amikor kivesszük a sütőből, nem szabad hogy megégjen /néhány perc/.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes zserbó (egyik fajta a sok közül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook