Meteogyógyászat /hideg-meleg-kettős front/... (beszélgetés)
Nincs diagnózis. Volt kardiológia és labor is. Mától abbahagyom az Arlevertet....éjjel alig tudtam aludni. Az Arlevertre az van írva, hogy ''ismeretlen eredetű szédülésre''.
Az háborított fel a legjobban, hogy a neurológia és a fülészet egymásra mutogatott.
...és még mindig nincs diagnózis, de azért szedd a gyári bogyót... Szép, mondhatom!
Labor, kardiológia nem volt?
Igen, ez a tendenciát írják le nagyjából abban a cikkbe is, amit belinkeltem.
Sajnos még ha változik is valami, nem fog látszani a haszna egyik napról a másikra, azaz meg kell ennünk, amit főztünk.
Ami a frontérzékenysége való segítséget illeti, az idősebb korral fokozódó feledékenység is az elegendő folyadékivás ellen dolgozik.
Szintén fontos a megfelelő vegyes étkezés.
Az alacsonyabb földrajzi szélességeken súlyosbodhat a helyzet az ózonréteg elvékonyodása miatt
Az alacsonyabb földrajzi szélességeken, vagyis az északi szélesség 60 foka és a déli szélesség 60 foka közötti területeken azonban a sztratoszféra alsó határánál megfigyelhető nagyfokú ózoncsökkenés miatt nincs jele regenerálódásnak. Az ózonréteg elvékonyodásából eredő károk az alacsonyabb szélességi körökön ráadásul súlyosabbak lehetnek, mint a sarkpontoknál – mondta el Joanna Haigh, az Imperial College London munkatársa egy nemrégiben közölt tanulmányban.
Már a 70-es években volt: Elsőként az 1970-es években tapasztaltak ózonkoncentráció-csökkenést az Antarktisz feletti sztratoszférában. A mérések gyors ütemű csökkenést jeleztek, míg 1955-ben 320 Dobson-egységet mértek, addig 1975-re ez 280-ra, majd 1995-ben 90-re süllyedt. Mivel más régiókban a mérések folyamán nem tapasztaltak csökkenést, ezért közel egy évtizedig mérési hibaként könyvelték el az antarktiszi eredményeket. 1974-ben három tudós, Paul Crutzen, F. Sherwood Rowland és Mario Molina kimutatta, hogy a fogyatkozás valóságos jelenség, és rámutattak, hogy az okozóit a mesterséges eredetű vegyszerek körében kell keresni. A felfedezésért a három tudóst megosztott Kémiai Nobel-díjjal jutalmazták 1995-ben."
Most záródik is, meg nem is...
Igen, ezért is mondom, sokszor a folyadékhiány az oka a fejfájásnak, a rossz közérzetnek.
Persze hogy kellemesebb a meleg! De a mostani nagyon meleg nyarak már túl vannak a kellemes határán.
Itt a faluban a meleg időben való mászkálást (orvoshoz menést, bevásárlást) megnehezíti, hogy az utcákon nincsenek padok, ahová menet közben leülhetne az ember. A faluközpontban van csak néhány pad.
Igen, a statisztikák gyakran torzítanak.
Nehéz eldönteni, melyik nép jár jobban. Hiába, hogy nem vagyok frontérzékeny, a nagy meleg engem is, mint mindenkit, megvisel.
Én azon vagyok, hogy a pér évvel ezelőtti aktivitásom újra elérjem, és talán ez mág a nagy melegek beállta előtt sikerülni fog. Akkor mindenestül egészségesebb leszek, és az mindenképpen csak hasznomra válik majd.
Azért nagyon hálás vagyok, hogy életemben nem sokat fájt a fejem. Itt is fontos, hogy sokat igyunk!
Azért nem a zöme!
Abból a cikkből idézek, amelynek a linkjét is hoztam:
"Mennyiben igaz az az állítás, hogy az időjárás befolyásolja közérzetünket, illetve járás akár egészségünket is? Különböző kutatások azt találták, hogy a lakosság mintegy 30-50 százaléka tartja magát időjárás-érzékenynek, sőt a 60 fölötti korosztályban ez a szám meghaladja a 65 százalékot. Meglepő módon például Angliában és a skandináv országokban jóval kevesebben panaszkodnak frontérzékenységre, pedig ott legalább ugyanannyi a megterhelő időjárású nap, mint nálunk."
Látom, van köze az immunrendszer gyengeségéhez, de akkor lehet tenni ellene.
Szerintem egészséges embernek változik hirtelen annyira a vérnyomása a légnyomás változása miatt, hogy attól rosszul legyen. Előbb mindenképpen ki kell vizsgáltatni, milyen betegség van a háttérben, és azt kell kezelni.
Ez az Antifront csepp érdekes, biztos nyugtató hatása van annak a kis mennyiségű alkoholnak is, az összetevői sem nagyon drágák. Én a gyömbért naponta használom, a kurkumát nem mindennap, de rendszeresen. Ez a kettő ízületi és emésztési problémákra is jó. Volt időszak, amikor citromfű teát ittam,most azért nem iszom, mert nehezebb beszerezni, mint a normál teát.
Ha valaki tényleg érzékeny az időjárási frontokra, esetleg változást érhet el pár módszerrel, erről valóban érdemes lenne beszélgetni.