Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mennyire hasznos a trambulin? fórum

Mennyire hasznos a trambulin? (beszélgetés)

1 2
52. magdi22 (válaszként erre: 51. - 55Judit)
2025. máj. 29. 06:38
Rendbe,köszönöm
51. 55Judit (válaszként erre: 50. - Magdi22)
2025. máj. 28. 10:38
Akkor jó. Ha lenne ez a betegséged, biztos nem titkolná az orvos aki vizsgált. Hát akkor használjad te is, csak óvatosan mint én, és váljék egészségedre! Azért ha érzel valami pozitív változást, jelezzed!😘
2025. máj. 28. 10:24
Nem mondta egy orvos sem,hogy lipödémám van.Ez csak egy gondolat volt a részemről,lehet simán csak dagadt vagyok és narancsbőrös a combom .Masszázsnál mondta a masször,hogy szükséges lenne a nyírok keringés fokozása.Ezért választottam a trambulint.Választ kaptam a keérdésre,hogy jó s trambulin.Használni fogom aztán meglátom.
49. 55Judit (válaszként erre: 48. - 55Judit)
2025. máj. 28. 09:13
Ennek fényében én úgy gondolom, a kerékpározásnál nem jelent nagyobb terhelést a lábra a trambulinon való billegés, vagy séta. A trambulintól való elrugaszkodás szerintem túl erős. Én a térdproblémámat rég helyrehoztam, de a nagy ugrálásoktól mégis távol tartom magamat.
48. 55Judit (válaszként erre: 46. - Magdi22)
2025. máj. 28. 09:10

Most olvastam erről a lipödémáról, mert eddig csak annyit tudtam hogy van ilyen.

Perplexity keresése alapján:

Bizonyos egészségügyi állapotok, gyógyszerszedés vagy előrehaladott lipödéma esetén a trambulinozás nem ajánlott, és minden esetben orvosi konzultáció szükséges.

A szakmai ajánlások szerint a kíméletes, ízületbarát mozgásformák a legalkalmasabbak lipödéma esetén, például:

úszás, vízi torna, kerékpározás, gyógytorna.

Ezek a mozgásformák segítenek a keringés javításában, a duzzanat csökkentésében, miközben nem terhelik túl az ízületeket.

2025. máj. 28. 09:02

A kérdésre válaszolva: Rendkívül hasznos.

Van aki így gondolja, van aki hallott róla, én pedig tapasztalom. Jó ideje használom már.

Akinek fontos az egészsége, bátran próbálja ki ezt is! Napi 15-20 perc egészségügyi trambulinozás is heteken belül határozottan érezhető pozitív tapasztalásokat hoz. Azt is írhatnám azonnalit, mert használatával a derű azonnal érezhető.🙂

Kinek térd problémája van, ne ugráljon! lehet rajta billegni le-fel, és gyalogolni is. A test le-fel mozgása segíti a nyirokáramlást. Trambulinon lépkedve sokkal jobban mozog a test le-fel, mint földön sétálva. A törzs, far és a láb izmait is jobban erősíti mint a séta. Stb, stb, stb.😉

46. magdi22 (válaszként erre: 43. - Regin_a)
2025. máj. 28. 07:22

Nem tudom ki a “Lenkei sarlatán”

Igen utána olvastam ,azért gondoltam a trambulint ,mert 88 kilóval nem akarom a térdemet kinyírni és ez egy kimélő mégis hatásos mozgásnak tűnik.És a lipödémánál is írják a mozgás fontosságát.

2025. máj. 28. 07:21
Állítólag hasznos.
2025. máj. 27. 21:54
Passz nem próbáltam
43. Regin_a (válaszként erre: 38. - Magdi22)
2025. máj. 27. 21:25

Félek a lipödémától"

És utánaolvastál orvosi oldalon, vagy csak Lenkei sarlatánnál? Merthogy az emlitett nyavalya az ugrálástól nem múlik el

[link]

42. 55Judit (válaszként erre: 40. - Magdi22)
2025. máj. 27. 19:14

Nagyon aranyos vagy, de ebben én nem vagyok olyan biztos. Van nekem bajom elég, amin igyekszek javítani és megelőzni próbálom az állapotromlást. Legfeljebb annyi lehet hogy úgy gondolod ennyi idősen is szeretnél tenni magadért. Legyen úgy! Te is tudod hogy az egészség nem jár alanyi jogon, és ügyesen teszel is magadért. Így lesz ez később is ha 50 évesen kész vagy elkezdeni a trambulinozást. Látva hogy segít neked, erősödsz, javítja a hangulatodat, a tisztulástól egyre jobban érzed majd magad, biztos hogy a későbbiekben is meg fogsz tenni mindent az egészségedért.

Legyünk egyre jobban!😘

2025. máj. 27. 18:32
Bocsànat 70 et akartam írni csak félre nyomtam☺️
40. magdi22 (válaszként erre: 39. - 55Judit)
2025. máj. 27. 18:31

Igy van ,szuper .

Szerintem kevés 79 éves tudja,hogy mi a kettlebell és a trambulin.

Én 50 éves vagyok de szeretnék olyan 70 es lenni mint Te vagy.😘

39. 55Judit (válaszként erre: 38. - Magdi22)
2025. máj. 27. 16:49

Valljuk be, rákényszerít minkert a szélesebb körű tájékozódásra az orvosok hozzánk állása. de amúgy se árt, én pl. még mindig szívesen tanulok új dolgokat.

Biztos tudod hogyan mozog, mi mozgatja a nyirokfolyadékot, tehát nem kell ahhoz vadul ugrálni hogy kipuccanj tőle. Hidd el, még a le-fel billegés is elég ahhoz hogy a nyirokerekben a billentyűk le-fel mozogjanak és továbbítsák a folyadékot. Én tanultam is annak idején erről. Akinek nincs trambulinja, a gyors gyaloglással is el lehet érni a jó eredményt, egyedül a kanapén punnyadás nem segít.😉

Mi tudjuk, hogy a mozgás maga az élet. Szerintem ügyesek vagyunk.

Engem már mosolyogtak meg azért mert "öreg létemre" trambulin és kettlebell van a szobámban. Szerintem sokkal jobb mintha járókeret lenne és ágymagasító.😀

2025. máj. 27. 14:44

Jobb lábam bedagad a bal nem annyira.

Javítanom,gyorsítanom kell a nyírok folyadék távozását .Félek a lipödémától és ott olvastam,hogy jó lehet rá.

Mert jó magyar módjára hajlamos vagyok diagnózist felállítani magamnak.

37. 55Judit (válaszként erre: 35. - Magdi22)
2025. máj. 27. 13:05

Én nem edzek ennyire brutál módon. 70 éves vagyok erős csontritkulással. Okosan kell erősíteni az izmaimat és aktiválni a csontanyagcserémet. A gravitációs mozgás akkor is megteszi hatását ha nem, vagy alig emelkedik el a talpam a tramulinról. Ez elég a nyirokkeringés fokozásához is. Gyalogolni, futni is szoktam rajta. Így óvatosan lecsusszannak a zsírpárnácskák is.😉

Minden nap kellene edzzeni rajta, de nem mindig jön ki a lépés.

Te milyen céllal trambulinozol?

2025. máj. 27. 07:07
Szerintem az.
2025. máj. 27. 06:48
20 perc elsőre,totál leizzadás és alug kaptam levegőt
34. 55Judit (válaszként erre: 33. - Magdi22)
2025. máj. 26. 15:11

Igen, az egyik előnye hogy a nyirokkeringést 10-15-szörösére gyorsítja. Ha eleget iszunk hozzá, a méreganyagok csak úgy tódulnak kifelé belőlünk.😉

Sok sikert kívánok!

2025. máj. 26. 09:40
Kb egy éve vettem de nem használtam ,mert nagyon fájt a lábam.Mivel a fájdalom enyhült ma előveszem.Sok jót olvastam róla nyírok keringés fokozására és ha minden jól megy súlycsökkenésre szeretném használni
32. 55Judit (válaszként erre: 31. - Magdi22)
2025. máj. 26. 09:24
Én igen. Az egészségügyi trambulinozás szinte a mindennapjaim része.
2025. máj. 26. 09:19
Valaki trambulinozik?
2022. jún. 5. 20:30

Bő 4 évet állt a téma, akár fel is éleszthetnénk.

Sokáig félre volt téve a trambulinom térdfájásom miatt, de tegnap ismét elővettem. Mostantól használom is szorgalmasan, hisz felbecsülhetetlen értékű egészségügyi hatásai vannak az ugribugrinak.

Idősebbek is elkezdhetik! 😀

29. mevi (válaszként erre: 27. - Lolita2112)
2018. febr. 10. 22:38
Mi történt?
28. mevi (válaszként erre: 26. - 300c83c7b2)
2018. febr. 10. 22:37
Igen. Én is azt néztem, hogy hasonlók. Nekem a skip jump kicsit követhetőbbnek tűnik, főleg, hogy a tréner mondja is, hogy mi következik. Igaz, hogy spanyolul, de a sokadik utàn már érzeni fogod. :D
2018. febr. 10. 03:51
hasznos,decsak ovatosan,mert nalunk nemreg vki a trampoline balesetet szenvedett.
26. 300c83c7b2 (válaszként erre: 24. - Mevi)
2018. febr. 9. 21:12
Belenéztem, nagyon jópofa. Nekem úgy tűnik, hogy majdnem ugyanazt csinálják mindegyikben. Most nem vagyok teljesen jól, meg elutazunk holnap, de majd szeretnék többet is kipróbálni.
25. mevi (válaszként erre: 24. - Mevi)
2018. febr. 9. 09:43
Javítok. Cardio 6!
24. mevi (válaszként erre: 23. - 300c83c7b2)
2018. febr. 9. 09:29
Szuper! 😊 Én skip jump mix24-t nyomtam tegnap és ráadásnak mix 17 cardio 9-t. 😀
2018. febr. 8. 17:59

Elsőre egy röviddel kezdtem, de elég is volt, pedig nem vagyok edzetlen. Szuper mozgásforma.

[link]

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook