Mennyire fontos a só? (beszélgetés)
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - 2f9443a416)
2021. jan. 9. 04:33
Nagyon jó ez a táblázat, viszont megnéztem és sajnos nem nagyon akar vagy legalábbis elég nehéz plusz só nélkül bevinni a napi nátrium szükségletet, ami 2000 mg, azaz 2g naponta. Ezt mi alapján számolták ki? A testsúly, kor, fizikai állapotot itt nem kell figyelembe venni úgy mint a kalóriáknál?
8. e60897a118
2021. jan. 9. 04:29
Vannak a termèszetben sómezők ès temgervíz, óceánok vize, ezek Moni mind sósak.
7. 2f9443a416 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 03:52
Megkérdezem néked, majd megírom mit mondtak!
2021. jan. 9. 03:46
Köszi a válaszokat :)
Igen, én is úgy gondolom hogy van a növényekben is elegendő, de akkor miért ajánlanak még pluszban sóbevitelt. Ezt érti valaki?
5. 2f9443a416 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 03:35
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 03:08
"Akkor miért nem található csak úgy meg a természetben"
Minden élő szervezetben fellelhető a só valamilyen formában. Növényekben, állatokban, bennünk is.
3. 2f9443a416
2021. jan. 9. 02:46
Ige, h sprtol, vagy erős fizikai, meló, vagy sokvizeletürítés van akkor több só kell, de végülis, vann Kálium-r ,kaldyum az jóó!
Lehet nemjót írtam, most beteg vagyok én is!
2021. jan. 9. 01:50
Két véglet van. Van aki szerint a só nagyon káros, minél kevesebbet együnk belőle, valaki szerint meg nagyon egészséges és a lehető legtöbbet, akár 20-30 g-ot naponta. Én ezt eszméletlen soknak tartom. Én kb naponta 5 g sót fogyasztok, de olyan nap is van, hogy semennyit. Elgondolkodtam egy kicsit és ha körülnézünk a természetben, akkor az úgy lett megalkotva, hogy mindenféle beavatkozás nélkül jól tudjunk lakni. Pl ilyen a gyümölcsök amik tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Vagy zöldségek, gabonák, magvak. De a sót bányászni kell, az nem terem csak úgy. Az én logikám szerint akkor egészségesen lehet élni só nélkül is. Nekem erről mi a véleményetek? Ha szükség volna rá, akkor miért kell bányászni? Akkor miért nem található csak úgy meg a természetben, hogy hozzáférhető legyen bármiféle beavatkozás nélkül?
További ajánlott fórumok:
- Empátia - mennyire fontos tulajdonságunk?
- Szerintetek mennyire fontos, hogy valakinek legyen legjobb barátnője? Neked van?
- Technikaóra, mennyire fontos?
- Kit mennyi idő után vitt haza a barátja? És mennyire fontos ez?
- Csókolózás, mennyire fontos
- Mennyire fontos a pasiknak, hogy a barátnőjüket a társadalom csinos, jó nőnek tartsa?