Mennyire fájdalmas egy egyszerű fogtömés? (tudásbázis)
Ne nézz oda, amikor beadják! Én mindig becsukom a szemem, soha nem látom mikkel matatnak a számban. :D
Dettó. Nem a tűtől félsz véletlenül? Mert engem aztán kínozhatnak, az érzéstelenítőtől úgysem fáj, csak a tűt nem bírom elviselni!!!
na, túléltem... nem fájt, mert automatikusan kaptam szurit. Viszont azóta eléggé érzékeny... :(
Ok, csak kíváncsiságból kérdeztem :-)
Magán, de sztk alapon csinálja, bonyi. :)
Elhatározás kérdése.
Tapasztalat.
4 évig nem mertem visszamenni, elhatároztam magam pár hete és azóta járok... De minden egyes alkalommal tiszta ideg vagyok, utálom.
Hogyan lehet vajon legyőzni ezt a hatalmas félelmet a fogorvos iránt?Jártam régen,és akkor nem féltem.Most még csak a gondolatától is kiráz a hideg.Brrr....
Ez tény.Szültem már 2 gyereket,de a fogorvosra nem tudom rávenni magam.Én is mindig azzal bíztatom magam,2 szülést már kibírtam,egy fogorvosnak meg se kéne kottyani.De az ajtó előtt sarkon fordulok...
én is mindig ezt mondom... És nem véletlenül....Engem többször megkínoztak már a fogászaton....Emiatt évekig nem mentem vissza betömetni két nyitva maradt fogamat... most csinálták meg pár hete, amire nagyon büszke vagyok. :D
Tudom, hogy kérhetek, de sztem nem fogok. :) Csak túlélem. :) Amúgy tényleg elég sok dolgon túlvagyok már, és a durvább gyökérkezeléseknél mindig kértem érzéstelenítőt. Jelenleg ez lesz a 7. alkalom, hogy egymás után fogászatra megyek, mert rendbetetem a fogaimat szépen sorban. :)
Azt jelenti, hogy nem kellemes az a szag, amit érzel, amikor kifúrják a fogad.
Egyébként ha ennyire félsz, kérhetsz injekciót előtte.
Érdekes,hogy sokan inkább szülnénk még egy gyereket, attól a fájdalomtól kevésbé tartunk, mint egy sima fogorvosi kezeléstől:-)
köszi, és ez mit jelent? :)
Tényleg nem fáj, csak kellemetlen picit.
Igen, én is ezen agyalok, h ha nem ér ideget, akkor nem fog fájni.
Nekem csináltak már érzéstelenítő nélkül gyökérkezelést is, szóval már mindenen túlvagyok. :D
ha jó az orvos, nem fáj, mert nem ér ideget, nekem tömtek már érzéstelenítés nélkül.
nem fáj:)
csak kellemetlen egy kicsit.
Sziasztok!
Hülye kérdés, de ma fogorvoshoz megyek ma és tudnom kell. :D A "sima tömés", ha nem gyökérkezelnek meg ilyesmi, fáj?? :)))
Volt már nekem minden, de egyszerű "sima tömés" még nem és eléggé félek... Bár ha idáig mindent túléltem, akkor ezt is túl fogom, de tudnom kell. :))))
További ajánlott fórumok: