Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyibe kerül? Milyen költségekkel jár? S kihez kell fordulni? fórum

Mennyibe kerül? Milyen költségekkel jár? S kihez kell fordulni? (tudásbázis kérdés)


1 2
34. Epresturmix (válaszként erre: 31. - Birebora)
okt. 18. 19:36

Csak megemlítve esik rosszul. Nem igazán gondolok erre napi szinten és ha eszembe jut sem leszek ideges. Csak kicsit morgok. 😊

Éppen ma hívtak haza, hogy menjek karácsonykor, mikor ezt beszéltük. Meglátom.

33. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 18. 18:28

Menj el egy ingatlanos ügyvédhez, korrekt választ ő tud adni.

Mennyiért? Ügyvédje válogatja.


A párod mit szól hozzá? Gondolom a kapcsolat kihülőben van, ezért gondolkodtál el ezen.


Ha benne van a te pénzed is, közösen is törlesztetek, tudod is bizonyítani, hogy van rá fedezeted, amiből tudtad fizetni a fele törlesztést, akkor nagyobb az esály rá, hogy eltudod intézni.

32. birebora (válaszként erre: 30. - Michelle.r)
okt. 18. 16:30
Lehet valaki meggyőzte, hogy az neki jár:)
31. birebora (válaszként erre: 29. - Epresturmix)
okt. 18. 16:23

Látod? Nem felejtesz, azért csak benned van a rossz és bántó érzés. Mindenesetre ha neked nem teher ez akkor jól jöttél ki a dologból még ha nem is. Mondjuk sosem lehet tudni, hogy mikor jönne jól neked is az a plusz hiányzó pénz.

És igen, én is ismerek olyat akinek semmi nem elég. Semmilyen szinten, sem anyagilag, sem sehogy. De hát a teher nyomja az ő lelkét.

30. michelle.r (válaszként erre: 9. - Liliom10)
okt. 18. 15:57

Így van. Ezért tök mindegy, hogy őrizgeti a bankszámlakivonatot vagy sem. Ezer dolgot mondhat, pl. azt, hogy a nő tartozott neki.


Az sem világos, hogy ennyi pénzért miért járna a ház fele.

29. Epresturmix (válaszként erre: 27. - Birebora)
okt. 18. 15:47

Gyakorlatilag igen. Nekünk nincsen gyerekünk, ő meg nem tud miattuk elmenni dolgozni. Azt vettem észre, ha azt látják, hogy jobban élsz, az nem számít milyen áron, de nem vagy rászoruló a szemükben.

Nézd. Hát elfogadta, mert jól tudja, hogy én milyen vagyok. Örültem ennyinek is. Neki meg nem volt elég. De én nem vagyok követelőző, így könnyebb dolga volt. Mondom, nincsen harag. De nem felejtek! :)

28. Epresturmix (válaszként erre: 26. - Flóra76)
okt. 18. 15:43

Ez az utólag tudtam meg eléggé ismerős. 😣

Sajnálom. Biztosan ők is úgy voltak vele, hogy majd ti rendezitek magatokat ahogy tudjàtok. Te vagy a talpraesettebb, bla bla…ez van. Sajnos. De nem baj. Nélkülük is jutottunk valamire. Engem ez vigasztal a legjobban! 😊

27. birebora (válaszként erre: 22. - Epresturmix)
okt. 18. 15:40

Azért mert te dolgozol, neki meg gyerekei vannak?

Elég csúnya történet. Nem biztos, hogy simán beletörődnék. Igazságtalannak tartom. És azt sem értem, hogy aki többet kap, az, hogy fogadja el? Semmi lelkiismeret furdalása, rossz érzése nincs? Én nem fogadnám el a többet, mert tudom, hogy a tesómnak rosszul esne, mint ahogy nekem is.

26. Flóra76 (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
okt. 18. 15:34

Azért mert valakinek gyerekei vannak, nem jár több egyáltalán.

Én nem fogok örökölni, de anno a bátyám kapott 20 éve, mikor elkezdte az önálló életét, én nem. Csak utólag tudtam meg.

Én a gyerekeknek csakis egyenlően adok, és fogok is. Másképp nem is lehet....

25. birebora (válaszként erre: 23. - Liliom10)
okt. 18. 15:29
Teljesen egyetértek!
24. Epresturmix (válaszként erre: 23. - Liliom10)
okt. 18. 15:26

Fogalmam sincs. Szerintem úgy gondolta, hogy mivel neki gyerekei vannak többet költ. Ami igaz is lehet akár, de semmiképpen nem igazságos. De mindegy. Nem kaptam rá elfogadható magyarázatot. Részemről nincsen harag, de legalább tudom kivel hànyadán állok.


Párom családja nem ilyen. Névnap, születésnap, egyenlően kapunk. Egyszer kaptam én többet, de utólag kiderült csak azért, mert a névnapom és a születésnapom majdnem egybeesik és így egyben kaptam meg. Náluk nincsen kivételezés. Saját gyerekei is ennyit kapnak. Lehet így is.

23. liliom10 (válaszként erre: 22. - Epresturmix)
okt. 18. 15:07

Szerintem is az örökség egyenlő arányban jár. Semmit nem jelent, hogy gyerekei vannak. Az életében mindenki lehet szorgalmas vagy lusta, de érdemes lenne inkább lustának lenni, és majd várni a sült galambot, mert nekem szegénynek semmim nincs. Ez nem szociálpolitika !

Sajnos, ezen a téren én is így jártam, a tesóm sokkal többet kapott, mert nekünk több van. De miért ? Miközben mi gürcöltünk, tanultunk, létminimumon éltünk, ők lógatták a lábukat, és élték világukat.

Az én gyerekeim egyformán kapnak, és ők is ezt tartják igazságosnak ! A többletért mindenki dolgozzon meg !

22. Epresturmix (válaszként erre: 21. - Birebora)
okt. 18. 14:30
Mi örököltünk két helyről is a tesómmal. Mondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó ezen összeveszni. Képes lett volna rá, pedig ő többet kapott nálam, mert gyerekei vannak, én meg dolgozom. Úgy gondolták nem szorulok annyira rá. Az egyik nem hivatalosan történt. A másiknál egyenlő részben kaptunk.
21. birebora (válaszként erre: 20. - Liliom10)
okt. 18. 14:27
Az unokára való tekintettel csak nem tennék ki. Habár a mai világban már az sem garancia semmire. Sok esetben családon belül vannak a legnagyobb és legbántóbb konfliktusok. Hány családi kapcsolat, vérségi kötelék megy tönkre a pénz miatt.
20. liliom10 (válaszként erre: 19. - Birebora)
okt. 18. 14:20

Persze ! De a mostani helyzet a legrosszabb ! Ha netán halálos baleset érné a párját, annak családja rögtön kitenné FI-t a házból, és a pénzét se kapná vissza.

Mindenre gondolni kell(ene) !

19. birebora (válaszként erre: 17. - Liliom10)
okt. 18. 14:16
De pénzzé sem tudja tenni, és nem örökölhető. Addig benne lakhat ameddig él. Gondolom a gyerekének is akar valami hasznot belőle majd, azért is akarhatja a fél házat. De, hogy a tulajdon viszonyok rendezésére mennyi ember nem gondol az számomra érthetetlen.
18. liliom10 (válaszként erre: 15. - Birebora)
okt. 18. 14:14
Úgy tűnik, nem házasok. Ahogy fogalmaz : 3 éve kezdtek járni, 2 éve laknak együtt. Az én felfogásom szerint aki házas, az azt írja, hogy a férjem. Nem azt, hogy a párom.
17. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 18. 14:11

A helyedben elmennék egy ügyvédhez tanácsot kérni, mihez van jogod, és mihez nincs !

Ha a párod nem akar a tulajdonjogából semmit sem Neked adni, még a haszonélvezet is jobb a mostani helyzetnél. Akár a fél ingatlanra terjed ki, akár az egészre. Soha az életben nem lehet kitenni a házból a haszonélvezőt, viszont mindent a tulajdonosnak kell megcsináltatnia. Menj el ügyvédhez, mielőtt beszélsz a pároddal !

16. a7bb8tt (válaszként erre: 2. - Papája)
okt. 18. 14:08
Akárhányszor elolvasom a kérdést, nem bírok rájönni, honnan találtad ki, hogy Romániában él...
15. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 18. 13:48

Két kérdés:

1 Te rá íratnád?

2 Miért nem beszéltétek ezt meg, amikor odaadtad neki a 1,5 millát?


Szerintem ez már veszett fejsze nyele. Illetve lesz egy kis utánajárásod, esetleg pereskedésed, hogy legalább a neki adott pénzt megkapd. Házasok vagytok legalább?

okt. 18. 13:45
Már az adásvételi szerződésben kellett volna a te nevedre annyi tulajdonhányadot írni, amilyen arányt képvisel az 1,5 millió a teljes vételárból. Ha most így utólag kerül a nevedre, gondolom odakint is van valami illeték, akármi, amit meg kell fizetnetek utána. Vagy pedig követeld tőle vissza az általad adott pénzt, mintha kölcsön lett volna, ami visszajár.
13. Epresturmix (válaszként erre: 12. - Flóra76)
okt. 18. 13:44
Nem ez volt. Majd előkerül ha nem keresem. :)
12. Flóra76 (válaszként erre: 11. - Epresturmix)
okt. 18. 13:40
11. Epresturmix (válaszként erre: 9. - Liliom10)
okt. 18. 13:28
Bejegyzett élettársival sem jogosult. Éppen a napokban botlottam két cikkbe bele. Most persze nem találom. De elolvastam, mert hasonló a cipő. :)
okt. 18. 13:15
Mostanában szoktak házassági szerződést kötni, és ott lepapírozzák ki mit vitt a házasságba. De nálatok még ez sem áll fenn.
9. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 18. 13:03

Hivatalosan élettársak sem vagytok ? Akkor semmihez semmi jogod nincs, és nem is lesz.

Ha egyszer összevesznétek, és el kellene költöznöd, ebből a pénzből nem kapsz vissza semmit. Mondhatná a párod, hogy ajándékba adtad neki, nem kölcsön, stb.


A házasság nem került szóba ? Pláne, hogy már gyereketek is van.

okt. 18. 12:43
Ezt nem lehet csak úgy lepapírozni ügyvéd előtt sem. Vagy megveszed a felét, v neked ajándékozza. De mivel nem vagytok házasok, így az ajándékozásnak is illetéke van.
7. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 18. 12:37

Sosem lehet tudni, mit hoz az élet ! Azt a bankszámlakivonatot csak jól őrizd meg ! Mit mondott, mikor ez szóba került ? A családja nem adott neki ? Tőled kért, vagy Te felajánlottad úgy, hogy semmit nem ígért cserébe ? Még azt sem mondta, hogy kölcsön kéri ? Ajánlott lett volna ezt " lepapírozni" ! Nem vagytok házasok ?

Túl sok a rossz élettapasztalatom, még családon belül is...

okt. 18. 12:31
Biztos rád iratja?
5. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 18. 10:56
Biztos rád íratja. Megbeszélitek, odamentek a közjegyzőhöz, ügyvédhez és lepapírozzátok.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook