Mennyi szomorú lélek:-( (beszélgetés)
Félreolvastad?
Nem hallgatott dalok, hanem halogatott dolgok!
Mint pl. a szekrényajtók leszedése és lecsiszolása.
Én sorozatot nézek, most az egyszer volt hol nem volt.
Amikor zene, akkor én is egy régi zenét, crystal- mama és még a többi számukat.
Kicsit már én is.
Még a végén nekilátok itthon a régóta halogatott dolgoknak.
Most szinte semmit.
Egész nap csak lazultam, pihiztem, meg játszottam.
De most estére már kockásra pihentem magam.
Szerintem meg én olvastam felületesen vagy figyelmetlenül.
Lényeg, hogy ma sem vesztünk össze! Nem is szeretnék.
Mit csinálsz ebben a csendes időben?
Biztos én fogalmaztam pontatlanul.
De a lényeg az, hogy azért csak megértettük egymást.
:)
Bocsánat, félreértettelek!
Igen, úgy tűnik, ez jól jön ki. És igen, a halottak között csak kettő aránylag fiatal.
Guruljka drága!
Lehet, rosszul fogalmaztam, de a beírásom abszolut nem az oltás(ok) ellen szólt, hanem pont arról, ha az általunk - magyarok által - kifejlesztett és alkalmazott oltást bevezették volna nyugaton is, kevesebb lett volna a fiatal áldozatok száma.
Sajnos ez a kór első sorban - szerintem egyébként nem véletlenül! - az idősebb generációból szedi az áldozatait.
Igazad van.
😘
Az Isten is megáld, képtelenség ezt a sok hibát olvasni!
A népek nevei kisbetűsek! Akár olasz, akár spanyol, akár magyar!!! Hol voltatok, amikor ezt tanították az általános iskolában?
Nem, ha betartod az alapvető higiéniát, akkor nem lesz semmi baj:)
Ez csak irónia volt a részemről.
Az Olasz és a Spanyol eset nagyjából hasonló.
Fejlettebb eü ellátórendszerük az amúgy is betegebb emberek életét eddig "túl tolták" és most ez a vírus - ráadásul a higiéniával sem állnak épp topon - szedi az áldozatait erősen.
Ugye 1954-ben, amikor Magyarország felkínálta a fejlettebb Nyugat-Európai országoknak a TBC elleni oltóanyagot - köztük a fenti országoknak is - egyértelműen elutasították azt, így náluk a BCG oltás nem lett bevezetve.
A levét most isszák meg.
Nem a vírus öli az embereket, hanem a szervezet "elszabadult" immunreakciója.
Ezért vannak a tüdőgyulladásra jellemző tünetek, majd a tüdő folyadékkal való feltöltődése és végül is a halál.
Így már értem, de azért nem piskóta, ami az Olaszoknál és a Spanyoloknál történik😢
Azért, ha nem figyelünk, itt is eljöhet a nagyobb baj, nem?
Az év elején heti szinten 50.000 embert kapott el az influenza.
a koronavírusnál most - majdnem 4 hónap után - elértük az igazolt 400 főt.
Vannak összehasonlítások január 1 és március 31 között, hogy mennyien haltak meg különböző betegségekben.
Éhhalálban 1.000x többen haltak meg ez idő alatt mint ebben a vírusban.
Ráadásul beigazolódni látszik, hogy az 1954 után születetteknél - akik már megkapták tüdőbaj elleni BCG oltást - ha el is kapja őket ez a kór - ha csak nem halmozottan krónikus betegségekben szenvednek - szinte tünetmentesen vészelik át ezt a betegséget.
Ráadásul ott, ahol sok a haláleset - ami persze tragikus és nagyon szomorú dolog - az alapvető higiénés megoldásokkal is hadilábon álltak, mert megszokták azt, hogy ha valami kórság van, akkor bekapok napi pár tablettát és mindjárt - na jó, nem mindjárt, de hamarosan - meggyógyulok.
Csak ezt "elfelejtették" közölni ezzel a vírussal.
Szóval az alapvető higiénés megoldásokkal is kordában lehet tartani ezt a "járványt" de az sokkal jobb, ha retteghetünk is, mert a "messiás várás" bele van kódolva sok~sok emberkébe.
Ja, akkor mást értettem.
90 napig adják.
Az alatt csak találok valamit.