Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » Mennyi szeretet fér el cipősdobozban?

Mennyi szeretet fér el cipősdobozban?


38 x 23 x 14 cm. Egy átlagos cipősdoboz mérete.

Bizony, már ekkora doboz is elég ahhoz, hogy Ön másoknak örömet szerezzen. Csak keressen egy üres cipősdobozt, és töltse meg jó és hasznos dolgokkal. Bármivel, aminek gyermekként Ön is örülne. Nem az számít, mit tesz a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.

38 x 23 x 14 cm. Kicsinek tűnik?

Ne foglalkozzon vele. A szeretetnek nincs mértékegysége.

Mennyi szeretet fér el cipősdobozban?

"10.000 gyermek karácsonya" akció története


Gondolkozott már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?


A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdeti karácsonyi akcióját, a "10.000 gyermek karácsonyát" amely az "Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok, ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!


Nem titkolt vágyunk az sem, hogy a "10.000 gyermek karácsonyá"-nak cipősdoboz ajándékai - sok kisgyermek örömén túl - a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon!


Bízunk abban, hogy jótékonysági felhívásunk az Ön részéről is támogatásra talál, s ezzel egy olyan mozgalom indulhat el, amelyben nézetkülönbségektől mentesen foghat össze minden magyar ember, egy jó és nemes ügy érdekében!


Hogyan csatlakozhatom a "10.000 gyermek karácsonya akcióhoz"?


Amennyiben úgy döntött, hogy részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi akciójában, akkor a következőket kell tennie:


- Mindenekelőtt gondolja át, hogy ajándékát egy lány vagy inkább egy fiú számára kívánja elkészíteni, s egyben azt is határozza meg, hogy az ajándékot - maximum 14 évesig -milyen korú gyermeknek szánja.


- Ha mindezt eldöntötte, kezdődhet az ajándékok beszerzése, melyek összeállításánál, hasznos segítség lehet a nemzetközi gyakorlat, mely szerint a cipősdoboz ajándékok jellemzően a következő dolgokat tartalmazzák:


a) A jól ápoltság jegyében, szappan, fogkrém, fogkefe, esetleg testápoló vagy más higiéniai termék egy kisebb törölközővel


b) a gyermekek kreativitásának fejlesztése érdekében rajzlapok, kifestő, vízfesték, ecset, színes ceruzák, filctollak vagy kréták.


c) nem romlandó édességek


d) kisebb ruhanemű, pl. bébiknek rugdalózó, nagyobbaknak egy jó meleg sál, sapka, vagy egy pár kesztyű


e) továbbá egy szép könyv vagy kedves játék, amelynek gyermekként Ön is biztosan örülne és ami persze belefér egy cipősdobozba! Mindezeket természetesen, elképzelése szerint kombinálhatja. Fantáziájának csak a doboz mérete szabjon határt!


http://www.ciposdoboz.hu
Írta: Noricsi, 2006. november 7. 09:59
Fórumozz a témáról: Mennyi szeretet fér el cipősdobozban? fórum (eddig 36 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook