Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyi idős kortól "szabad" babát vállalni? fórum

Mennyi idős kortól "szabad" babát vállalni? (beszélgetés)

1 2 3 4
90. Bucóka20 (válaszként erre: 88. - Ében11)
2009. júl. 22. 10:48
Igen, vannak új ruhák is, mondjuk én már rosszul vagyok a turitól..anyum turi mániás, de hihetetlen mennyiségű kis nyári ruha meg kis felső...van otthon. A papucsokról meg szandikról nem is beszélve,tnap válogatta szét..kérdezte h szin szerint vagy magasság szerint tegyet szét őket....mondom nekem mind1,ugyis a legflesőt veszem fel. Ígyis lett kb 6 dobozzal meg persze tele a cipős szekrény,amiből kettő van.. brrr.. :D:S
89. Bucóka20 (válaszként erre: 87. - Vkatka)
2009. júl. 22. 10:46
Én is rózsaszinbe fogom őket.. jajj de édesek lesznek majd, főleg ha ikrek lesznek..két lány.. jajj..:D
88. ében11 (válaszként erre: 86. - Bucóka20)
2009. júl. 22. 10:41

teljesen furcsa egyébként-mert túrtam olyan ruhát neki amin rajta volt az angol árcímke és a mmágneses

gomb-szóval sokszor szerintem nem is használt-hanem mondjuk kifutó model-ezek pl. nem látszik rajta honnan vettem-sőt különlegesebb szebb mint itthoni butikos.

87. vkatka (válaszként erre: 86. - Bucóka20)
2009. júl. 22. 10:38

Ezt már én is előre elterveztem :)

Hogy milyen szép rózsaszín ruhákba öltöztetem majd :)))))

86. Bucóka20 (válaszként erre: 84. - Ében11)
2009. júl. 22. 10:33
Játszóruhának persze jó a turis... azt nyuzhatja.De az utcára meg normálisabb helyekre,biztos szép ruhákba járatnám.:)
85. Bucóka20 (válaszként erre: 83. - Vkatka)
2009. júl. 22. 10:32
Fasza,az ilyen ember nem is való anyának. Nem értem az ilyet.. :S
84. ében11 (válaszként erre: 77. - Bucóka20)
2009. júl. 22. 10:25

hidd el nagyon praktikus pár holmit a kicsinek is turizni.sokszor a gyerek ruha drágább mint a felnőtt új.és minél kisebb annál több ruha fogy egy nap alatt többször kell átöltöztetni.ja és a turisat nem sanálom-abban lehet saralni olajos biciklit szerelni

festékezni-egy 10-15 e ft. os ruhadarabot sajnálnék-persze veszek neki újat, trikót zoknit kisgatyát persze újat.

83. vkatka (válaszként erre: 82. - Bucóka20)
2009. júl. 22. 10:21
Hát igen, én se vennék többet de a kislányt sajnálom, hogy ilyen körülmények között kell élnie. A nagymamánál laknak, aki alkoholista, takarítani nem szoktak, a koszban mászik a kislány. Én mondtam az ismerősömnek, hogy nyugodtan hozza el a kicsit és vigyázok rá, de 2 év alatt mindössze kétszer vigyáztam a gyerekre. Inkább a részeg, öntudatlan nagyira hagyja, vagy a barátnőjére, akitől elvették a gyerekeit mert verte őket...
82. Bucóka20 (válaszként erre: 81. - Vkatka)
2009. júl. 22. 10:14
Ilyen embernek se vennék többet "ajándékot".. ha már kap akkor adja már rá arra a szerencsétlen gyerekre.
81. vkatka
2009. júl. 22. 10:12
Szerintem sem gond a használt ruha, csak ne legyen piszkos vagy szakadt. Egyik ismerősöm a kislányát olyan piszkos ruhákba öltözteti, nem tudtam, miért van rajta minden találkozásunkkor mindig ugyanaz a koszos ruha. Egy alkalommal elmentem hozzájuk, és benéztem a nagyszobába. A sarokban egy hatalmas halom szennyes gyerekruha volt! Kérdeztem, miért nem mossa ki? A válasz, hogy vasárnap nem mos (de szerintem máskor sem), mert mit gondolnak róla a szomszédok... Pedig még tőlem is kapott a kislány szép ruhát, és még egyszer sem láttam rajta.
80. Bucóka20 (válaszként erre: 78. - Manilu)
2009. júl. 22. 10:06
Persze más a játszó cucc.
79. Manilu
2009. júl. 22. 09:56
Azért azt is lássuk be,hogy egy 30év feletti nőnél sokkal több komplikáció lehet,nem olyan géneket örökít már mint egy fiatal..stb.
78. Manilu (válaszként erre: 77. - Bucóka20)
2009. júl. 22. 09:53
Magával a használt ruhával nincs gond,ha az nem piszkos.Én is szoktam venni itthonra a kertbe egy barátnőmtől ruhát,de nem adnék rá a gyerekemre még itthonra se piszkos,szakadt ruhát.Persze tudom,hogy egy gyereknek nem a ruha a lényeg,de mégis...
77. Bucóka20 (válaszként erre: 76. - Manilu)
2009. júl. 22. 09:50
Hááát én (mi) biztos , hogy minden pénzünket a babára fogunk költeni.Barátomnak a testvérének már van babájuk,és neki is nagyon sok mindent vettem már,attól függetlenül.. h nem én vagyok a keresztanyja.És barátommal se olyan régóta vagyok együtt. (9hónap) Am még a használt ruhákhoz annyit tennék hozzá h mostanába nagyon nagy divat lett a turkáló,de a gyereknek biztos nem vennék onnan, ha megtehetem hogy vegyek "normális" boltba.Még ha magamnak a turiból is vásárolok.Inkább legyen kevesebb neki,mint minden féle fajta """szar""".
76. Manilu
2009. júl. 22. 09:45
Az én férjem 23éves volt,és mindennél jobban vágyott egy babára.A mi szerencsénk a szerencsétlenségben,hogy Őt az anyja 2évesen itt hagyta Mo.-n,ő meg kiköltözött Görögországba,és a nagymama nevelte hétvégente,hétköznap meg hetesbe járt.Hiába 21évesen szültem ,az én gyerekemnek mindene megvan,mindenből a legjobbat kapta,kapja.Vannak itt a környezetemben 30-35éves nők,akik talán jobban állnak anyagilag,mégis mindig szakadt ruha van a gyerekén,meg használt ruha.A kisfiam jövő szeptembertől egy angol kéttannyelvű sportovodába megy,ami nem két forint,de tudom,hogy ezzel megalapozom az egész életét,míg a másik két család a környezetemben nem hajlandó ennyit kiadni a gyerekük "taníttatásáért",pedig sokkal jobban állnak anyagilag.Ebből az egészből azt akartam kihozni,hogy tök mind1,hogy 21 évesen szültem, a gyerekemért a föld alól is előteremtem a pénzt,de ha valaki biztos anyagi háttérrel rendelkezik,az nem egyenlő azzal,hogy azt a gyerekére fordítja,mindenkinek más a fontos,attól,hogy van pénzed még lehetsz önző.
75. Bucóka20 (válaszként erre: 71. - Elfelejtett jelszó)
2009. júl. 22. 09:28
Barátom 21 én meg 20 vagyok, és akarnánk... csak még kell hozzá egy pár dolog:)És nem én eröltettem rá,szereti a gyerekeket,de nem felelőtlen... :)
2009. júl. 22. 08:34
Nem tudom miért ítélenő el jobban ha valaki igy gondolkodik, mint az aki a semmire szül tizenévesen?
2009. júl. 22. 08:32
Nem aról van szó hogy házra valót kell összespórolni(ez sem lenne rossz) de legalább annyira igenis fontosnak tartom felkészülni hogy alap dolgokra gond nélkül jusson és ne menjen rá az ember idege hogy most erre nincs pénz, most meg arra..mert ez azért felőröl mindenkit. Pedig az anyaság a legszebb időszak kellen legyen mindenki életében.
2009. júl. 22. 08:27

Szerintem fel lehet készülni anyagilag, nekem fontos, hogy ne azon kelljen törnöm a fejem megvehetem-e a cumisüveget a gyerekemnek vagy hogy miből fizetem ki a kiló húst. A férjnek is sokkal könnyebb ha tudja hogy nem megélhetésért kell éjjel nappal güriznie, nem szabad agyonhajszolni őt sem. Inkább akkor már elöbb álljunk neki félretenni valamennyit. Spórolni így-is úgyis kell majd azt nem ússzuk meg. De legalább alapvető dolgokra fussa. Nagyon sok három vagy több gyermekes anyukát látok akit sírva kér a kifia a boltban hogy vegyék meg ezt meg azt akár egy csokit vagy játékot bármit. Anyuka szomorúan rázz a fejét, nem lehet kisfiam most nincs rá pénz :( Nagyon elszomorí az ilyesmi. Én szeretném ha nem kéne nemet mondanom ezekre a kérésekre csak mert napról napra élünk. :(

Hiszem hogy meg lehet ezt máshogy is élni, hogy ne legyen a legnehezebb időszak pénzügyileg. Hiszen mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének, és szerintem nem fog megharagudni hogy nem 20 évesen született hanem valamivel később.

71. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 70. - Annelly)
2009. júl. 22. 08:09
De hogy a fenébe tudjátok rávenni a pasikat, hogy ehhez asszsztáljanak?? Mindenki 30 felettit választ?? Mert őszintén szólva nem tudom elképzelni hogy egy 23 éves csajhoz korban hozzáillő pasi ugyanugy akarná azt a gyereket. Avassatok be a titokba!
2009. júl. 21. 22:27

Amúgy szerintem mindegy hogy mikor szül az ember, a lényeg az, hogy jólessen neki:)

Én 23 évesen szültem meg a lányom, de szerintem sokat vártam vele, nem volt rendben így az életem, vele eggyütt találtam önmagamra. Ha ezt előre tudom, akkor 5 évvel hamarabb bevállalom.

Anyagilag pedig azt gondolom nem lehet előre felkészülni, akármennyit gyűjtesz stb, mikor hazakerülsz, akkor úgyis kevesebb pénzből jóval többet kell költeni, és ez persze nehézségekkel jár.

69. annelly (válaszként erre: 63. - Elfelejtett jelszó)
2009. júl. 21. 22:24
Nem tekinthető idősnek a női szervezet? A Homo sapiens átlagéletkora eredetileg 35 év! Az hogy, az orvostudomány ki tudta tolni pár évszázad alatt a duplájára, nem jelenti azt, hogy ilyen gyorsan adaptálódni tud hozzá a szervezet.
68. vkatka (válaszként erre: 55. - Ében11)
2009. júl. 21. 21:59
Ez így igaz... De hiába mondom neki, nem akarja elkövetni a szülei hibáját (15 ! évesen összeházasodtak, majd elváltak). Pedig én már egyre gyakrabban álmodok a kisbabánkról, és ez jelent valamit :)
67. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 66. - Ében11)
2009. júl. 21. 20:40

Ez mind igaz. Bár ha csak a méh körül vannak összenövések az szerintem teherbeesésnél akadályt nem jelent, szakadozik majd ha nő a baba. Az endometriózisból pedig szerintem ki lehet gyógyulni legalábbis én olvastam egy hölgy történetét akit korábban emiatt meddőnek nyilvánítottak. Ma boldog anyuka. Milyen jó, hogy nem nyugodott bele! Sohasem szabad feladni!

A tb 5 programot támogat, de mellette is számolni kell bizonyos költségekkel. Szerintem a legnehezebb 3 naponta ott lenni vérvételencés vizsgálatokon pesten az ország másik végéből! De gondolom ez a legkevesebb a cél érdekében.

Amúgy egyetértek veled, én sem pártolom a késői szülést, de korait sem! Sajnos azért a lombikos topicban nagyon sok fiatal is van :( A pco sajnos többnyire fiatalokat érint és ez is nagyon megnehezíti a teherbeesést.

Hát igen, a pénztárca. Emiatt is tartom fontosnak babaprojekt elött megteremteni a feltételeket, körülményeket. Hogy ne kelljen filléreskedni, ha életünk értelméről van szó. Szerencsés akinek nem kell kezelésre költenie. Sajnos ez egyre ritkább manapság, mert a fiataloknak egyre ramatyabb az egészségük. Nem élünk úgy mint aki egész életében erre készül. Merhogy erre elő kell készülni, szervezetileg ugyanúgy mint alapokkal.

66. ében11 (válaszként erre: 64. - Elfelejtett jelszó)
2009. júl. 21. 19:13

azért ez a kor nem csak egy vélemény.

mit is mondhatna egy orvos, ha mostanában egyetem és munkakeresés után megy hozzá egy nő hogy szülni szeretne-nem fogja megrémiszteni hogy elkésett.

de az én tapasztalatom valós-hogy a 30-40 közöttiek között nagyon gyakori hogy nem jön elsőre össze a baba,és sok nő kezelésre lombikra jár-illetve van még egy betegség-amikor összenövések alakulnak ki a méh körül szintén ez is akadályozza a teherbe esést és idősebb nőknél súlyosabb formában van jelen.elég lenne egy lombikos topicban megszólaló nőket kérdezni a korról.és még annyit a tb csak bizonyos számú kísérletet támogat a lombikra-ha az alatt nem sikerül akkor a pénztárcán múlik mi fog történni.illetve kicsit nehezebb munkahelyen lenni ha mondjuk 4-5 próbálkozás is van, úgy tudom kiesnek a munkából a kezelések idejére.

persze jó az egyenrangúság de azért ne higgyük hogy tényleg optimális várni 30-40 éves korunkig.lehet nem lesz gond de sok sok esetben vannak nehézségek és ez igenis a korral van összefüggésben.

65. alliteracio (válaszként erre: 1. - Bucóka20)
2009. júl. 21. 18:15

Az, hogy "úristen babát vársz?" az nagyon sokmindentől függhet, hogy mért úgy kérdik.

Nem biztos, hogy a kortól!!!

20-25 évesen is kérdezhetik, ha valami miatt nem "okés" a dolog...De tényleg nem korfüggő.

Naaaa....ha mondjuk 16, 17 évesen...akkor én is ezt mondanám a lányomnak....:DDDDD

2009. júl. 21. 18:08
Szóval ahány nőgyógyász annyi vélemény :(
2009. júl. 21. 18:06

"Nagyanyáink ebben a korban elkezdett első szüléssel 6-10 gyermek kihordására voltak alkalmasak. Persze ezután jön a "társadalmi optimum"

A női egyenjogúság kiteljesedése miatt az első gyermek születése 30. év környékére tehető, ám a gyermekvállalás kitolódása már a 30-35 éves korra is igen gyakori. Ilyenkor még nem tekinthető idősnek a női szervezet, de az iménti példához hasonlítva már nem képes 4 vagy akár több gyermek kihordására. Már kérdés persze, hogy a mai átlagos családmodell nem is ekkora számú gyermek születését mutatja.

A késői terhességeknél a petesejt állapota is változhat, ennek sajnálatos eredménye a babánál kialakuló fejlődési rendellenesség. Ám azt sem szaabd elfelejteni, hogy okozhat bajokat a férfi partner korállapota is."

2009. júl. 21. 17:59
A neten azt irja a nőgyógyász biológiai szempontból egy szülő nő ideális kora 20-22. életév. Huha elkésünk :-)
61. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 58. - Bucóka20)
2009. júl. 21. 17:54

Arra sajnos senkinél nincs garancia, egy 20 évesnél sem max jobbak az esélyei a korai miatt.

Orvosok azt hiszem 35 felett nem javasolják az elsőt pedig úgy rémlik kb 26 évesen javasolják.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook