Mennyi idő múlva múlik el a tolerancia speeddel szemben? (beszélgetés)
Megértem, te az átlag hozzáállást képviseled, a többség általában így vélekedik a szenvedélybetegekről...csak a nagy indulatot nem értem ellenük.
Nekem úgy űnnik nem megérteni akarod ezt, hisz már eldöntötted régen magadban, mit gondolsz róluk, bár az infók terén elég nagy lyukak tátonganak, akkor viszont nem értem mit szeretnél...
Az.
Nem gondolom, hogy aki speedet, exet stb használ, az mindenképp lecsúszik, vagy elzüllik.
Rólam pl senki meg nem mondaná nemhogy most, de abban az időben sem, amikor ilyen szórakozóhelyekre jártam. Pedig tartott jó ideig. Nem 2-3 hétvégét.
Na mindegy.
Attól, hogy voltál toxikológián gyakorlaton, még nem látod át az egész mechanizmusát, nekem legalábbis nyilvánvaló, hogy nem sokat tudsz a dolgokról.
Ha valaki megnéz húszféle elkészült paprikás krumplit, attól még nem fog tudni főzni. Keep in mind.
Belenéztem, de nincs nagy érkezésem arra, hogy Zorg és micike felhasználó válogatott egymáshoz vágott sértéseit olvasgassam.
:)
egy-egy rohadt rossz pillanatba belelattal, de ezzel egyutt is egy homaly szamodra az egesz, ami persze nem baj, csak eleg ordenaren tulzod a dolgot. tenyleg nagyon durvan rontottal be a forumba, es nem is ertem, hogy ilyen letamado stilusban megis mit vartal. meg azota is szajkozod, hogy milyen hulye, gyenge emberek mind... engem kulonosebben nem hat meg, mert epp leszarom, ha kimondja vki, hogy e tekintetben gyenge vok, masik meg ha epp olyanom lenne visszakezbol adhatnam.
nem egeszen ertem, hogy mit is akarsz tudni. ha megvan a kobevesett elkepzelesed. kicsit olyan, mintha haragudnal vkire, es itt levezetned a feszultseget.
Ok,é, és mi legyen velük, akasszuk fel őket?
Nincs neked valami érintettséged szenvedélybetegségek terén a környezetedbe?
Csak a nagy indulat miatt gondolom.
(Bár alkesz ismerőse mindenkinek van.)
Szerintem te keversz valamit...vagy legalábbis nekem úgy tűnnik, az ártalomcsökkentés azoknál kell, akiknél már megvan a gond.
Külön már senki sem ajánlgatja ezeket a drogokat-sőt a '90-es évekhez képest a prevencióba hál istennek volt egy szemléletváltás, és már nem nagyon ecsetelik a droghatásokat previs foglalkozásokon, nehogy pont vágykeltést érjenek el.
én nem menekültem ebbe, én buliztam vele, nem akkor szedtem ha bajom volt, ne általánosíts biztos van ilyen is olyan is..
Igen lélek simogatással nem mész semmi, re őszintén szerinted a "drog milyen szar" dumákkal, amikkel az elején jöttél, na azzal mégis mire fogsz menni? :)
Én nem léleksimogatásról beszéltem...nem értem hol látsz ilyet.
A fogyasztók és a függők valamilyen szempontból valóban gyengék, de azzal nem igazán segítesz nekik, ha az orruk alá dörgölöd, persze ahogyan azzal sem, ha nyalogatod őket, ennél jóval komplexebb terápia szükséges a legtöbb esetben, amiben a fogyasztó áll a középpontban, nem habzó szájú érintett családtagok, vagy más inkompetens szervek.
Dicséretes, hogy te ennyire erős voltál, de a segítő szakmába a segítő személye a leglényegtelenebb.
Az ártalomcsökkentésnek pedig igenis létjogosultsága van egy olyan társadalomban ahol enélkül jóval többe kerülne egy egy íves használó hepatitits vagy HIV kezelése, mintha lennne egy hely, ahol tiszta tűt kap a kezébe, hogy legalább ne fertőzzön meg másokat.
Az ok ami miatt fogyasztanak ezerféle, ha találkoznál pár akár alkalmi akár már függővel, te is tudnád.
Nem igazán lehet ennyire megítélni a függő vagy ún. drogos embereket kivülről.
na, azert csernus nem isten, es nem egy metodus letezik a leszokasra, szoktatasra. csernus a frankot megirta a norol, meg a feriro, sokan minden szavat szentnek veszi, aztan a felesege lelepett.
"jaj te nem mered bevenni de ciki vagy!!" ezt annyit hallani, csak soha nem drogos korokben.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek a párommal? Szakítás vagy tolerancia, meddig húzzuk?
- Hogy lehet egy gyereknek megtanítani a toleranciát, együttérzést, empátiát?
- Nulla tolerancia - kontra misebor
- Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia....
- Mikor már fogytán a türelem és a tolerancia, mikor már fájóan sok az adok, a kapok helyett...
- Melyik alkoholmentes sör alkoholmentes ténylegesen? (zéró tolerancia, 0, 0%)