Mennyi dohányárut lehet kivinni Németországba? (tudásbázis)
nincs mit
Én novemberben megyek magyarba, akkor megkérdem. Azért drága itt az 5 eurós cigi :(
köszi
majd megpróbálunk még érdeklődni hogy pontosan hogy is van ez..
A Vám- és Pénzügyőrség honlapján ezt találtam:
A jövedéki adótörvény rendelkezései értelmében kereskedelmi mennyiségnek minősül:
az ásványolajterméknek motorbenzinből a gépjármű üzemanyagtartályán kívül 40 litert, egyéb benzinből 20 litert, petróleumból 50 litert, gázolajból a gépjármű és erőgép üzemanyagtartályán kívül 100 litert, tüzelőolajból 3500 litert, fűtőolajból 3500 kilogrammot, biodízelből 100 litert
cigarettából 800 darabot,
szivarból 200, szivarkából 400 darabot
fogyasztási dohányból 1000 grammot
sörből 110 litert
köztes alkoholtermékből 20 litert
alkoholtermékből 10 litert
borból és pezsgőből együttesen 90 litert (ebből pezsgő legfeljebb 60 liter) meghaladó mennyiség
Szia!
Na sajnos ezt nem tudom. :(
Én a dobozos cigire gondoltam.
Nekem ismerősök azt mondták, hogy annyit lehet, ami nem minősül kereskedelmi mennyiségnek.
Na ennek kellene utána nézni.
szia
Dohányt szokott venni és tölti a cigit..
igazából 150grammos dohányból 3 vagy 4 csomaggal szokott kelleni neki havonta...
Akkor vajon hány csomaggal merjen kivinni?
sziasztok
Párom Németországba megy dolgozni..
Arról szeretnék érdeklődni hogy mit tudtok arról hogy dohányáruból mennyit lehet kivinni?
Élelmiszereket bármit vihet ami nem romlandó vagy van valami korlátozás erre..?
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok! Ti nem féltek/tartotok a németországi járványtól? Mit lehet tenni a megelőzés érdekében?
- Limara spray-t lehet még kapni valahol? (akár Németországban is)
- Lehet Németországban szabályosan bekötve előre gyerekülést kötni egy B kategóriával vezethető Transporterbe?
- A lányom jövő héten megy Németországba egy hétre teljes ellátással, kb mennyi zsebpénzt adjak neki ami egy kis fagyira, sütire elég lehet?
- Hogyan lehet megtalálni valakit, aki Németországban él? (magyar orvos, régi jó barát)
- Mennyit lehet keresni Németországban kezdőként mint ügyfélszolgálatos? Mennyit merjek írni az önéletrajzomba?