Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Menetiránnyal szemben ülhet-e gyerek az első ülésen fórum

Menetiránnyal szemben ülhet-e gyerek az első ülésen (beszélgetés)

1 2
16. benvik (válaszként erre: 14. - Nemetherika)
2009. dec. 9. 15:11
150cm-től, és hátul nem kell gyerekülés illetve magasító 140cm-től.
15. benvik
2009. dec. 9. 15:10
Légzsáktól nem vég a hordozó. Akinek van otthon légzsákos autója, olvassa el a kezelési útmutatóját. Bele van írva, hogy csak akkor tehető be menetiránynak háttal a gyerekülés, ha a légzsák kikapcsolt állapotban van. De az összes gyerekülésre is rá van írva. 230-240 km/h-val nyílik ki a légzsák. Nincs az az ülés, ami azt kibírná!!!!
14. nemetherika (válaszként erre: 3. - C62e5b7d24)
2009. dec. 9. 15:10

igen ..

mi felhívtuk a rendőrkapitányság illetékeseit ez ügyben és azt mondták, hogy nem lehet gyerekülésben előre tenni a gyermeket a forgalommal megegyező irányban. csak menetiránnyal háttal bébihordozó és kikapcsolt légzsák..

ha már ennyire belemerültünk hány cm-től lehet egy gyermeket előre ültetni 140? 150?

vagy magasítóval 140 től?

2009. dec. 9. 15:08
ha nem kapcsolható ki a légzsák, akkor nem ültetheted oda a legnagyobbat, mert annak nem fordítható menetiránynak háttal a gyerekülése. Egyrészt a szilákonktól és a légzsáktól védi a babát a bébihordozó és gyermekülés egyben, ami CSAK menetiránynak háttal köthető be!!!! És a kialakítása is úgy van, hogy ha netalán kirepülne a kocsiból, akkor úgy gurul, mint egy dinnye és elvileg a babának nem történhet baja.
12. benvik (válaszként erre: 5. - Simple)
2009. dec. 9. 15:06
Nem viheti, sőt ebből volt nagy vita, mert már azokban az autókban sem lehet gyermeket szállítani, ahol nincs hátul biztonsági öv. Anyósoméknak pl Trabantjuk van, és rendőr mondta, hogy akkor nem vihetik a gyereket.
11. megryan (válaszként erre: 8. - Szitaszivárvány)
2009. dec. 9. 15:05
Ha nem kapcsolható ki a légzsák, akkor nem lehet előre tenni bébihordozót, mert baj esetén a légzsák a hordozót belepasszírozza az ülésbe...
10. c62e5b7d24 (válaszként erre: 5. - Simple)
2009. dec. 9. 15:05

Vegyen egy másik, gyerekszállításra alkalmas autót:)

Viccet félretéve: az újszülött hordozót, amit amúgy is háttal kell bekötni, beteheti sportkocsiba is, csak legyen kikapcsolva a légzsák.

9. megryan (válaszként erre: 1. - 228bb89282)
2009. dec. 9. 15:04
Az uncsitesók mind kisebbek 3 évnél? Ha nem, akkor a legnagyobb gyereket kéne előre ültetni.
csak menetiránynak háttal ülhet, mert ha kipattan a légzsák, akkor máskülönben megfojthatja a babát. Nem véletlenül van ez így kitalálva. Őszintén szólva én a legkisebbet ültetném előre, mert a bébiülőt lehet menetiránynak háttal bekötni. De nem tudom megtehető-e, ha nem kikapcsolható a légzsák.
Semmilyen körülmények között nem köthető be előre menetiránnyal szemben. Háttal is csak akkor, ha kikapcsolható a légzsák. Bár én akkor sem tenném oda. A legveszélyesebb hely az autóban. De én úgy tudom, hogy a gyerekülések kötelezővé tételével egyúttal leszabályozták azt is, hogy csak 3 150cm alatti gyermek szállítható az 5 személyes autóban, és csak gyerekülésben.

én úgy todom, hogy menetiránnyal megegyezően csak akkor ha van 150 cm

háttam meg akár mikor csak a légzsák vagy ne legyen vagy kikapcsolva, ha lehet

ha nem tudod kikapcsolni akkor nem szabad

2009. dec. 9. 15:03
És mi van azzal, akinek csak kétszemélyes az autója? Az hogy viheti a gyerekét?
4. Bucóka20 (válaszként erre: 2. - Bucóka20)
2009. dec. 9. 15:00
Ja igen,és menetiránnyal háttal!
2009. dec. 9. 15:00
Anyósülésen csak menetiránynak háttal ülhet, tehát a hordozóban, és kikapcsolt légzsákkal. Én így tudom.
2009. dec. 9. 14:59
Ha nem tudod kikapcsolni a légzsákot akkot azt hiszem nem.:S
2009. dec. 9. 14:57
autós biztonsági ülésben? Ha igen, mekkora gyerek? Az autómban nem kapcsolható ki a légzsák, arra lennék kíváncsi, hogy beültethetem-e a 3 éves kislányomat előre?! Akkor lenne erre szükségem, amikor az unokatesókat is nekem kell szállítani egyéb okokból és 4 gyerek lenne a kocsiban. Hátra 3 ülés fér el, de a 4. elől kellene, hogy legyen. Eddig nem mertem ezt megtenni, de páran mondták, hogy menetiránnyal szemben be lehet tenni a gyerekülést, úgy nem veszélyezteti a gyereket. Ja, 9-25 kg-ig való az ülése. Ez még talán fontos.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook