Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Melyik óvodát válasszam? fórum

Melyik óvodát válasszam? (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2 3
70. dogiz (válaszként erre: 62. - Pannati)
2008. júl. 23. 23:43

Szia!

Zuglóban tudnám ajánlani a Bolgárkertész utcai Óperenciás óvodát. Nyugodtan próbálkozz akkopr is, ha második gyerkőc születik addig, sok gyeses anyuka hordja oda a gyerekeit. Szeptemberben egy kicsit nehezebb bekerülni, de évközben nagyobb az esély a felvételre, mivel a kiscsoportosok közül néhány szülő meggondolja magát egy-két hónap elteltével, és rájön, hogy még nem bírja a gyermek nélkül otthon, és mivel gyesen othon van, inkább a nagyobbat is még otthon tartja egy évet. :) Megteheti, hiszen a kiscsoport még nem kötelező, ahogy a középső sem. Egyébként németes és magyaros csoportok vannak ebben az oviban (4-4 csoport). A németes oldalon német nemzetiségi óvodapedagógusi végzettséggel rendelkező óvónénik, és egy óvóbácsi dolgozik.

Szóval sok szerencsét, és próbálgatást. Szerintem sikerrel jáhatsz.

69. pracc (válaszként erre: 37. - Ditke62)
2008. máj. 22. 12:56
Bizony el lehet utasítani, mert öt éves kortól kötelező az óvoda.Egyébként az ikrekre nem véletlenül jár tovább a gyes. A novemberi gyermek következő évben, azaz majdnem 4 évesen lesz igazán kiscsoportos .A 3 éveseknek nincs fontosabb, mint az édesanya nyújtotta biztonság. Aki teheti, élvezze ki ezt.Higgyétek el, túl hamar felnőnek.!!
68. pracc (válaszként erre: 48. - Nayloon)
2008. máj. 22. 12:51
csak 5 éves kortól kell felvennie a körzeti óvodának is.
67. fupiv
2008. ápr. 7. 19:11
Sziasztok! Tud valaki valamilyen információval szolgálni a XVI. kerületi Jövendő úti oviról? Milyenek az ovónők főleg az érdekelne, már ha lehet általánosságban ilyet kérdezni
66. beus71
2008. márc. 5. 09:36

Sziasztok Fórumozók! Kétségbeesésemben kerestem olyan fórumot ahol oviról van szó. Pesttől 30 km-re lakunk és két faluval arrébb jár a 4,5 éves fiam oviba. Nagyon szereti, vannak barátai akikhez ragaszkodik és jól beilleszkedett a közösségbe is. Hosszabb próbálkozás után a nyáron született meg az öccse. Most jelezte az óvónő, hogy szeptembertől ki fogják rakni a fiamat az oviból, mert nem a faluban lakik. Megtehetik ezt? Arra nem is gondolnak, hogy milyen lelkitörést okoznak ezzel neki, elveszíti a barátait, a jól ismert óvónőket. Ez a második éve ott. Tudtommal alig van pár külsős gyerek. Nem hiszem el, hogy ha két éve felvették, akkor nincs joga folytatni ott az ovit. Történt valakivel hasonló?

Köszi a hozzászólásokat.

Beus

2008. márc. 4. 08:43
<a href="http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=VFe9a2QtrF2AtPdPzDmRIg_3d_3d">Click Here to take survey</a>
2008. márc. 4. 08:43

Kedves Fórumozók!

Bocsánat a zavarásért, remélem hasznos lesz nektek ez a felhívás, és sokakat érdekelni fog.

Kérlek töltsétek ki a kérdőívet.

További minden szépet!Kedves Anyukák, Apukák, Érdeklődők, Érintettek!


Sokan sokfélét gondolunk az óvodai helyzetről. Ezért létrehoztunk egy kérdőívet, ami az óvodákkal kapcsolatos véleményekre kérdez rá. Célunk: sokak számára tetszetős óvoda képének felrajzolása, ilyen intézmény létrehozása. Kérjük válaszaival segítse munkánkat és töltse ki 5 perces kérdőívünket!

Köszönettel:

Gumi Elefánt Team


[link]

2008. márc. 1. 10:40
Nekem nem voltak ovi - választós gondjaim, mivel nálunk csak egy ovi van. Abban az évben, amikor betöltötték a gyermekeim a 3.évüket, májusban beiratkoztunk, és Brigi csak szeptemberben, Tomika (mivel lejárt a gyes-em) már május közepén kezdte az ovit. Nálunk minden gyereket felvesznek 3 éves kora után, tökmindegy hogy az anyuka dolgozik vagy gyesen van. Gondolom ez az álltalános eljárási mód. Részben rossz hogy nem tudtam ovit és ovónénit választani, de az a jó az egészben, hogy mivel viszonylag kicsia falu (3ezer lelkes), ismerjük az összes ovónénit.
2008. jan. 18. 14:15

Szia knoi,

mi is Zuglóban lakunk, a kislányom decemberben múlt 2 éves. Ovi-ügyben én is tök tanácstalan vagyok.

Nem tudom, hogy induljak el óvónénit választani.

Nem tudom, hogy ha jövő januártól szeretném oviba járatni (most nem jár bölcsibe és nem is fog), akkor most májusban be kell íratnom?

Ha esetleg lesz még addigra egy második gyerkőc, akkor valószínűleg nem fogják felvenni a kislányomat? Jobb, ha eltitkolja az ember, hogy terhes?

Nagyon zűrösnek és áttekinthetetlennek tűnik ez nekem.

61. knoi
2007. nov. 17. 17:35

sziasztok,

már beleolvasgattam a témába, így azt már tudom, óvónénit kell(ene) választani. de hogyan fogjak neki? ráadásul kislányom márciusban tölti be a 3. életévét, így elvileg már lekéstem a beíratásról. plusz azok az ovik, amikhez tartozunk lakhely szerint, nem tetszenek (pici és poros udvar egy forgalmas út mentén...), így még bonyolultabb a helyzet. gondolom én...ráadásul az utóbbi 1/21 évben nem is jártunk a közeli játszóterekre, így személyes élményeket sem hallottam a közeli ovikról. ötleteket várok! előre is köszönöm. ja, zuglóiak vagyunk.

60. inci47 (válaszként erre: 59. - Nayloon)
2007. jún. 10. 18:54
Köszönöm, hogy válaszoltál! Sajnos én már ettől a tanévtől nyugdíjas lettem, nagyon hiányoznak a gyerekek- a mindennnapi bejárás már nem- , de a két lányom szintén óvónő, így nem szakadtam el a pályától,hiszen hétvégeken a heti örömöket, kudarcokat beszéljük meg. Sok puszi: Inci
59. nayloon (válaszként erre: 58. - Inci47)
2007. jún. 10. 13:30

KÖszönöm nagyon aranyos vagy!!!

hasonló jókat kívánok én is neked!

puszi nelly

58. inci47 (válaszként erre: 5. - Nayloon)
2007. jún. 10. 11:48

Nagyon boldog vagyok, hogy nem ismerjük egymást,de ugyanazokata tanácsokat adod a szülőknek, amiket és is mindig mondtam:" óvónőt "/tanítónőt/ választani a fontos a gyermeknek nem óvodát!

Kívánok Neked nagyon sok szeretet a gyerekektől, szülőktől, és ilyen mentalitással csináld végig ezt a nehéz, de nagyon szép pályát, hidd el megéri!!

57. nayloon (válaszként erre: 56. - Mreich)
2007. jún. 9. 16:22
gratulálok
56. mreich
2007. jún. 7. 11:17

Sziasztok!


A kisfiunkat felvették az oviba. Persze előbb átirattuk a nagymamák címére, és még egy ismerősnek is szóltunk, hogy említsen már meg minket a vezető óvónőnek.

Mindenkinek köszönjük a segítséget és a hasznos tippeket!


Puszi Nektek! Marietta

55. Ditke62 (válaszként erre: 54. - K.Klára)
2007. máj. 28. 21:31

Szia Klára!

Én tuti fellebbeznék, mit veszíthetsz? Nem az óvónők azok akik elutasítják, hanem a vezetőnő, az óvónő nem hiszem, hogy emiatt másképp bánna vele. Én tuti beleírnám, hogy a kicsi meleltt nincs annyi dőd veel foglalkozni, igényli a közösséget, stb. Elvileg 4 órásra bevehetik, csak egész napra nem, bár sok helyen akár egész napra is maradhat. Be lehet iratni más oviba, de ezek ált. olyan ovik, ahol egyébként sem túl nagy a jelentkezők száma, nem biztos, hogy szimpatikus lesz Nektek. Szerintem próbálj meg a környéken levő anyukáktól kérdezősködni. Lehet, hogy felvettek olyan gyereket, aki körzetileg nem oda tartozik. (Nálunk ebből volt a gond majdnem). Ha pedig egyetlen olyat is felvett akkor nem utasíthatna el Téged.

2007. máj. 28. 19:55

Sziasztok.

Sajnos ma kaptam az elutasító levelet az óvodából. Abba az oviba írattuk, ahová tartozunk, a kisfiam már 4és fél éves, mégsem vették fel, pedig már nagyon kéne neki a közösség. Van egy kisöccse, aki 1éves lesz, gondolom ő hátrány volt a felvételin .Ilyenkor mit lehet tenni? Fellebbezzek, 15 nap van rá, de érdemes? Ha fellebbeznék, és így mégis felvennék, nem viselkednének másképpen a fiammal? És a fellebbezésbe mit érdemes írni? Ilyenkor még be lehet íratni más oviba? De ha oda sem vették fel ahová tartozunk, akkor máshol mennyi az esély rá?! Minden segítség érdekel!

köszönöm

53. inci47 (válaszként erre: 24. - Rencsilany)
2007. ápr. 25. 19:01
5 éves kortól kötelező az óvoda,hiszen meg kell tanulnia sok mindent,amit csak jó közösségben lehet, nem " tanulásra" gondolok,hanem viselkedési normák,erkölcsi szokások,stb.
52. fallon
2007. márc. 28. 12:07
Óvodaválasztás előtt állunk. A kislányom júniusban lesz 4 éves. Megkésett beszédfejlődést,és figyelemzavart állapítottak meg nála, most korai fejlesztést kap, bölcsibe jár. Azt mondták az integrált ovi lenne jó, ami elég messze van. Ha valaki tudna ilyen téren segíteni, vagy valamilyen tapasztalatot hozzáfűzni. Köszi Viki
2007. febr. 16. 17:48

Hajrá új ovisok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:))))

50. rencsilany (válaszként erre: 46. - Nayloon)
2007. febr. 14. 11:46

Köszi,majd biztos lesz kérdésem:)

Izgulok a beszoktatás miatt...

De majd lesz valahogy:)

49. mreich (válaszként erre: 48. - Nayloon)
2007. febr. 14. 09:25

Köszönöm. Akkor intézkednünk kell!


Sziasztok: Marietta

48. nayloon (válaszként erre: 47. - Mreich)
2007. febr. 13. 18:55
Valószínű jobb lenne oda bejelenteni, mert a gyerkőc lakcímét nézik, és a körzetileg oda tartozókat fel kell venniük!!!!Biztosan!!!
47. mreich
2007. febr. 13. 15:09

Sziasztok! Szia Nelly!


Köszönöm a válaszod, bár az ügyben még nem sokra jutottam. Mindenhol azt a választ kapom, majd áprilisban érdeklődjek, akkor lesznek nyílt napok, és május első hetében a beiratkozás. Tulajdonképpen még azt se tudom, melyik oviba irassam be és utána hova veszik fel a kisfiamat.

Mi a XII. kerületben lakunk, a kisfiamnak és nekem ez az állandó lakcímünk, de a férjemnek nem. Ő az I. kerületbe van bejelentve állandóra az anyósom lakására, a mi lakásunk csak a tartózkodási helye. De mivel mi a XII. kerület határán lakunk, sok mindenban az I. kerülethez kötődünk. A nagymama miatt is, meg ott van a férjem régi munkahelye és sok ismerőse, meg a háziorvosunk és a gyerekorvosunk is. Az ottani körzeti óvoda jobban is tetszik, mint a mienk, és még közelebb is van. Természetesen jelentkezünk a XII. kerületi körzeti oviba, bár ott sem biztos semmi. De jobb lenne az I. kerület a nagymama miatt is.


Szóval a kérdésem az lenne, hogy elég az, hogy a férjem állandó lakcíme ott van, vagy a kisfiamat is jelentsük be oda? Állandóra vagy tartózkodási helyként is elég? Az ő lakcímkártyáját nézik az oviban, ugye, nem a szülőkét?


Remélem, érthető voltam. Köszönöm előre is a segítségedet.


Marietta

2007. febr. 11. 18:25

Hajrá, gratulálok Rencsi!!!!!!!!

puszi Nektek, és jó ovi kezdést!!!!

persze ha kérdésed van, csak nyugodtan írj!!!

2007. febr. 6. 11:31
vagyis happy:)
2007. febr. 6. 11:30
Sziasztok!Felvették a lánykámat az oviba,most már megnyugodtam és nagyon happay vagyok!!:)
43. Ditke62 (válaszként erre: 40. - Nayloon)
2007. jan. 23. 20:49
köszi :))
42. nayloon (válaszként erre: 41. - Rencsilany)
2007. jan. 23. 20:16

Ugyanmár, Nelly óvó segít amit tud!!!!

Nem félek az üldözéstől!!! :)

41. rencsilany (válaszként erre: 39. - Nayloon)
2007. jan. 23. 20:13

Nagyon köszönöm,kedves vagy!!!!!!!!!:):)

Vigyázz,mert a hálám üldözni fog!!:)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook