Melyik kaják sokkal jobbak másnap vagy még később? (tudásbázis)
Hát... Izlesek és pofonok... De nekem gyerekkoromban jobban ízlett a főzelék, miután kihült és újra lett melegítve. Tudod, mikor megáll benne a kanál! 😃
Ilyen a babfőzelék, sárgaborsó, krumplifőzelék, de a kelkáposzta és borsó főzelék is kiváló melegítve.
Nem az a téma, hogy mennyit tudsz főzni belőle vagy mennyit nem, bár lehet keveset is, hiszen darabra kaphatók a savanyított levelek, stb., de az sem, hogy maradék lesz-e.
A téma az, hogy melyik étel jobb melegítve.
A töltött káposzta azon ételek egyike, amiből nem nagyon tudsz 1-2 adagot készíteni.
Ha csak nem nagyon népes a családod, akkor marad másnapra, harmadnapra is.
Azért tudod,hogy ízlésekről beszélgetni lehet ,de elvitatni a másikét nem.
Mindenki mást kedvel és máshogy.
Igazság szerint egyik sem. Különösen akkor nem, ha úgy készülnek, hogy megkapják a megfelelő időt: lassan, akár lassúfőzőben.
Egy töltött káposzta 8-10 órán át készül lassúfőzőben, mint egy sólet, így már azonnal kijönnek a kiváló ízei, de az állaga nem megy szét.
A rizottó hogyan lenne ízletes másnap-harmadnap?
Az állaga is megváltozik azonnal, az nem melegíthető étel.
Csirkével én is így vagyok, nem bírom melegítve.
Rántott húst vagy frissen eszem, melegen, vagy inkább hidegen, mintsem melegítve.
Egy kivétel van, ami csirkés, és gyakran csinálom, szerintem másnap még finomabb, mint mikor elkészül, az pedig a (nevét nem tudom) tejszínes, petrezselymes, csirkés spagettitészta. Tulajdonképpen csak a tészta meg van forgatva a szószos húsban, aztán jó sok petrezselyemmel megszórva. Esküszöm jobban esik másnap enni, mikor összeálltak az ízek.
Töltött káposztán kívül a töltött paprika, mindig 1 nappal előbb főzöm meg, mint ahogy enni tervezzük.
Más étel nem jut eszembe 🤔 de én finnyás vagyok.
Nekem pedig nem élet az élet nélküle. Mindig van itthon, mondjuk nem az igazi, hanem konzerv.
Egytértek, a jázminrizs másnap is pont olyan finom, mint frissen.
Fiúk a héten a rizskoch-ra is azt mondták, hogy másnap finomabb volt hidegen, mint aznap langyosan.
A rizotto is ízletes másnap-harmadnap is.
A minőségi alapanyagok az étel minőségét is javítják.
További ajánlott fórumok:
- A férfiaknak sokkal könnyebb. Szerinted is?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Igaz-e, hogy a kopasz férfiak jobbak az ágyban, mint a nem kopaszok?
- Úgy érzem, hogy a páromnak az anyja sokkal fontosabb, mint én
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Olyan nők, akik közel 40 évesen vagy később szülnek, azok sokkal fiatalabbnak néznek ki ahány évesek. Mi lehet az oka?