Melyik kaják sokkal jobbak másnap vagy még később? (tudásbázis)
Töltött káposztán kívül a töltött paprika, mindig 1 nappal előbb főzöm meg, mint ahogy enni tervezzük.
Más étel nem jut eszembe 🤔 de én finnyás vagyok.
Nekem pedig nem élet az élet nélküle. Mindig van itthon, mondjuk nem az igazi, hanem konzerv.
Egytértek, a jázminrizs másnap is pont olyan finom, mint frissen.
Fiúk a héten a rizskoch-ra is azt mondták, hogy másnap finomabb volt hidegen, mint aznap langyosan.
A rizotto is ízletes másnap-harmadnap is.
A minőségi alapanyagok az étel minőségét is javítják.
Nekem egy tárkonyos raguleves is jobban ízlik másnap, összeérnek az ízek.
Krumplis, csirkés kaják csak aznap.
Tokányok jók másnap is.
Sütiben a zserbó kifejezetten finomabb, ha áll pár napot. Ahogy a mézes sütik is.
Krumplistészta, kicsit "odakapatva".
Gulyásleves, babgyulyás, csülkös bableves (a csülök külön tárolva/tálalva), pörköltek.
Elsőre írom, hogy a csirkés ételek nagyon rosszak melegítve. Lesz egy nagyon kellemetlen mellékízük, így én csak szinte frissen eszem meg a csirke pörköltet, azaz a legjobban úgy szeretem, hogy egy kicsit hül, miután megfőztem, de még elég meleg legyen;)
A rántott csirkét megeszem frissen és hidegen, de újra melegítve nem, ahogy a sültet sem és a rakottat sem.
Nem tudok olyan ételt írni, ami akkor jobb ha áll, mert szerintem már nincs olyan alapanyag, ami ne lene rosszabb az állástól. A töltött káposzta, bár ehető több naposan is, de nem lesz jobb, mint frissen, kicsit kihülve;)
Húúú, még a köretek nagy részét sem eszem meg másnap. A krumpli is olyan fura ízű lesz. A risz szárazabb, a zöldség rossz ízű.
De én nagyon béna evő vagyok;)
További ajánlott fórumok:
- A férfiaknak sokkal könnyebb. Szerinted is?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Igaz-e, hogy a kopasz férfiak jobbak az ágyban, mint a nem kopaszok?
- Úgy érzem, hogy a páromnak az anyja sokkal fontosabb, mint én
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Olyan nők, akik közel 40 évesen vagy később szülnek, azok sokkal fiatalabbnak néznek ki ahány évesek. Mi lehet az oka?