Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Hát igen, de hat hétig nem emelheted fel a kicsit. Egy kg-nál többet nem lehet emelni. Lesz segítséged?
üdv Kollegina! :-)
én a nyári szabira tervezem a műtétet, remélem ki tudok venni majd egyhuzamban 6 hetet. lesz az oviban 4 hét nagytakarítás, és előtte vagy utána két hetet csak össze tudom hozni...
akkor lesz gáz, ha jövő héten kedden azt mondja Kelemen doktor, hogy csak szeptemberre vagy októberre tud műtéti időpontot adni.
akkor nagyon csalódott lennék, annyi szent.
szia!én már dolgozom.házimunkát már egy héttel a műtét után végeztem.a munkahelyemen könnyű fizikai munkát végzek bár időnként nehézséget okoz,hogy nem emelhetek,ugyanis óvónő vagyok.ja!tudod egy napon volt a műtétünk.
Köszi, hogy gondoltál rám, majd én is drukkolok! Reggel mész?
Betadinozni nem kell, a körömvirágkrémet mondta, meg kérdeztem a bioptron lámpát, arra azt mondta, mehet.
Géz igazából már csak a ruha védelme miatt kell.
6 hét múlva kontroll.
Nekem ma mondjuk már eléggé fájdogált délutánra, de ma nem is nagyon pihentem, úgyhogy azt tényleg érdemes, ha persze megoldható.
Én is baromi ideges voltam, de tényleg nem volt olyan vészes.
Lányok, ti mikor kezdtetek el házimunkát végezni, főzni. Már bepakolok a mosógépbe, elmosogatok lassan, főztem is már tegnap. De azt veszem észre, hogy hamar befeszül a mellem. Ilyenkor le kell ülnöm. Valamint amikor megyek (sétálok, nem rohanok) a mellemnek van ugyebár mozgása a melltartó ellenére is. Ez marhára zavar és újabban folyton összefonom a karom a mellem alatt. Veletek is volt/van ilyen vagy csak én szenvedek ezen? :)
Sziasztok!
Homeopátiás szereket senki nem próbált közületek?
Szia!
nagyon sokat gondoltam rád. De jó, hogy túl vagy rajta!!!! Köszönöm, hogy elmondtad te is, mire számíthatok. Háááát nem kicsit vagyok ideges. De túl leszek rajta holnap délután, aztán már csak jobb lesz. :)
Neked mit mondott? Kell még kenned betadinnal, kötözni? Vagy már csak krémezgetni?
Köszönöm!
Szilvi
Akit a Szent Imrében műtöttek, a konzultációtól kb mennyi időre kapott időpontot a műtétre??
akkor barátkozom az ágytál gondolattal!
kaptam időpontot Dr Josvay Jánoshoz, 04.28-ra, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a. konzultációért kell fizetni?
azt tudjátok, hogy ami fizetős azt egészségpénztárra lehet e fizetni? a hasam tb- s lenne, de a mellfelvarrás úgy tudom fizetős.
Igen,csak másnap reggel (5-6h) lehet kimenni wc-re,addig ágytál :(
szerintem igen.de inkább kelnék lassan és nehezen
amúgy a műtét után tilos felkelni, azért kell az ágytál?
az egy napos kórház jól hangzik. a gyerekek miatt jó lenne mihamarabb itthon lenni!
szia.engem debrecenbe fognak müteni,Csütörtök reggel kell mennem fél 8-ra,és előkészítenek stb visznek is ,de másnap engednek haza azt mondta a doki.kész a záró és mehetekis,így gondolom az ágytálazás egy napos lesz.
Sziasztok!
Én most értem el abba a fázisba, hogy elkezdett foglalkoztatni a téma, felvarrás lenne szükséges!
ma szeretnék időpontot kérni az Szent Imrébe. ajánlotok valakit, vagy olyat akihez semmiképp?
uhh, ez az ágytál nem hangzik jól! menny ideig kell? mennyi nap kell kórházban lenni? én sem vagyok egy nagy fekvős, két kicsi mellett ( 3 és 1,5 évesek) nem is lehet. ez hogy volt nálatok?
engem eddig egyszer altattak ( viszér műtét), utána aznap nagyon hányingerem volt, és hánytam is. másnapra kiment az altató és semmi nem volt már!
Sziasztok!
Én most értem el abba a fázisba, hogy elkezdett foglalkoztatni a téma, felvarrás lenne szükséges!
ma szeretnék időpontot kérni az Szent Imrébe. ajánlotok valakit, vagy olyat akihez semmiképp?
uhh, ez az ágytál nem hangzik jól! menny ideig kell? mennyi nap kell kórházban lenni? én sem vagyok egy nagy fekvős, két kicsi mellett ( 3 és 1,5 évesek) nem is lehet. ez hogy volt nálatok?
Ja és még azt felejtettem kérdezni, hogy a piros hegeket First-tel már lehet fújni, ugye? Dokitól is persze elfelejtettem kérdezni, ő amúgy a körömvirág-krémet mondta.
Az altatástól én is nagyon féltem, de nálam semmi rosszt nem okozott, nem hánytam, nem fáj fejem. Nekem törlődtek a dolgok, még a műtőből vannak emlékképeim, utána már csak valamikor délután, mikor már az ágyban ébredek. Semmilyen emlékem nincs arról,hogy a melltartót adják rám, meg hogy visszavisznek. Nekem semmi bajom nem volt utána, az ágytállal nyilván nekem is voltak fenntartásaim, de mindenképp szerettem volna pisilni, mert az egyik császárom után pisivisszatartás miatt lettek problémáim, úgyhogy rávettem magam, vagy háromszor kellett is kérnem, mert nagyon-nagyon kellett pisilni.
Sziasztok!
Megvolt a varratszedés. Nem mondom, hogy egyáltalán nem fájt, de abszolút kibírható és nemtart sokáig.
A rángatás persze költői túlzás volt részünkről, nagyon finoman, óvatosan húzza a varratokat.
Én kérdezgettem közben, hogy eltereljem onnan a figyelmemet.
A két mellem között nekem is nagy a különbség, a jobbon a bimbó körül szinte semmi nem látszik, az egész mellem sokkal szebb, mint a msáik.
A balon a bimbó körül teljesen látszanak az öltések, meg a hegek is sokkal pirosabbak.
De azt mondta, rendben van így is.
Ne izgulj, minden rendben lesz!
hát minden esetre köszi,fel készülök erre is.
Szia.Itt a fórumozók közül volt aki hányt műtét utáni nap,de ez egyén függő.Van aki hányt és van aki észre "sem vette",hogy műtét után van. :)
Tudjátok mitől félek még nagyon? 3 éve volt egy epekő műtétem,és mikor kihoztak a műtőből az nap csak hánytam,nem tudom hogy miért az altatótól,vagy azért mert az epét bolygatták.Valaki hányt esetleg a műtéte után? Erre is számítanom kell.Az pocsék lenne,akkor inkább a fájdalom.:)
Én is nyughatatlan vagyok,nem az a típus aki csak fekszik egész nap.Volt 3 császárom akkor is fel keltem amint lehetett,nem bírok csak feküdni,de ezek szerint most muszály lesz.:( Na az ágytálazásról ne is beszüljünk.Az nálam lesz a vég.
Sziasztok csajszik!Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat,olyan nagy erőt adtok,hogy szinte nem is félek ,bár az izgalom az ami nagy.A gyomrom a torkomban van ,mindjrt itt van csütörtök.Én egy percre se bántam meg,tudtam mivel jár (fájdalom,alvás)fel készültem most már lelkileg is!!!
Én boldogan, a föld fölött repdesve érkeztem egy este befekvésre a kórházba, boldogan aludtam és várva vártam a pillanatot, hogy végre a műtőben legyek és aludjak, mint Csipkejózsika és felkeljek,mint Csipkerózsika. Le van tojva, hogy egy napig, szaros egy napig nem tudtam aludni rendesen, mert fájt a hátam, de utána megvalósul egy csoda.
Ne csináld már!!!!!!!!!!!! Olvasd már el légyszi még egyszer a naplómat! Ha én feladtam volna ennyi akadály miatt, akkor most nem támadnám a tavaszt tutti szúrós cicikkel előre BOLDOGAN, nem vihetném idén nyáron se nyaralni,strandra a lányaimat, vehetném az "ápol és eltakar"-szerű felsőket megint. De nem. Tutti, vagány, fiatalos, szépen dekoltált nyári toppokat, pólókat próbáltam a héten és NAGYON-NAGYON jó napjaim vannak tőle!!!! Kár, hogy nincs fent képed a mostani állapotodról, mondanám,hogy nézd meg és kérdezd meg, hogy ezt szeretnéd a jövőben is???????????????????????????????
Szia!
Én meglehetősen nyughatatlan természet vagyok, nem bírom az ücsörgést, fekvést. Ráadásul gerincsérvem van, amivel háton nem is fekhetnék. Szóval a műtét napján muszáj volt feküdni, mert nem engednek felkelni a kórházban aznap. Másnap itthon még többször feküdtem olyan félig ülő helyzetben, illetve egy nagyon kényelmes fotelban üldögéltem. Aztán napról-napra többet ücsörögtem, mint feküdtem. Ma mentem először egyhuzamban kb. 1,5 km-t oda-vissza összesen, de rettenetesen el is fáradtam, illetve megfeszültek a melleim.
Tömegközlekedni még nem próbáltam, bár lassan meg kellene azzal is barátkozni, mert elvben hétfőn mennék dolgozni és oda-vissza 2,5 órát utazok busszal, metróval, villamossal.
Szép estét lányok!
Na, most nevetni fogtok egy jót: megnéztem a ciciket, de nem ám a tükörben. Hanem zuhanyozás közben a zuhanyrózsa tetején. :D
Én a betoji :)
Egész csinik, bár van egy nagy félelmem (ha nem lenne, nem is én lennék :D): a jobb mellbimbóm tényleg nagyon szép, nem vastag a varrat, rózsaszín és igencsak reagál a hűvösebb levegőre.
Ami viszont aggodalomra ad okot az a bal mellbimbóm. Az elmúlt napokban (kivéve tegnap)itt vérzett és mindig bele volt ragadva a géz. Remélem csak sebes és nem elhalt. Itt vastag, sötét a bőr. A hidegre nem reagál és teljesen más színű, mint a jobb oldali.
Tudom, ne találgassak, majd szerdán megmondják a frankót. Csak reménykedem, hátha megmarad az is.
Jaj, ne is mondj ilyet!!!!! Én is rettenetesen be voltam szarva, de hidd el olyan jó lesz! Én utána sem bántam meg egy percre sem, amikor egy kicsit kellemetlen volt, vagy fájdogált esetleg! Légy erős és kitartó! Én is azt mondtam, hogy hülye vagyok, hogy önként fekszem kés alá??? Most meg azt mondom miért nem tettem meg előbb??????? :o)
További ajánlott fórumok: