Méhszájseb (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem is volt méhszájsebem, nekem 3 hetet mondot ta doki. Szerintem azt fogadd el amit az orvosod mond mégiscsak ő ismeri a legjobban az "ügyet". Persze sokan meg semmit sem mondanak, de én ha ilyen orvossal találkozom, akkor addig megyek utána, míg aztán muszáj lesz valamit mondania :)
Hát a strandon azért én vízbe semmiképpen sem mennék vízbe, tartanék magamnál ezüstkolloid sprét ezzel rögtön le lehet fertőtleníteni bármit. Vagy otthon hiperollal le lehet mosni de ugye azt csak kívülről de a bakteriális fertőzést meg lehet így előzni. Szerintem érdemes sok fokhagymásat fogyasztani mert az természetes antibiotikum, lehet ilyen teát is kapni nézd meg a neten vagy van olyan ami az immunrendszeredet támogatja valami ilyen intimflórás termék vagy valami étrendkiegészítő.
Igen... nekem is többen mondták már, hogy ha nem akarok elkapni valamit, akkor használjak tampont a strandon.
De akkor most kicsit jobban odafigyelek... szerintem, ha sűrűn cserélem nem lesz baj. Majd kiderül... műtét után biztos nem, max. előtte. :)
Te jó ég... szegény... akkor te is küzdesz mindig az első napokkal. :( Nekem nem tanácsolt semmi ilyesmit a doki, úgyhogy köszönöm az infót. :)
Pedig azt hittem, hogy még műtét előtt fürödhetek egy idei első és egyben utolsót... mert ugye gondoltam tamponnal nem fertőzne a víz, de lehet, hogy csupán ostoba vagyok. :(
én amint megtudtam nem használtam, nagyon rossz mert én is így vérzek első 2 nap mint egy elefánt :O nekem sajnos egésznap éjszakaik voltak benn :/ én azzal kibírtam, meg szerencsére szabira jött meg, szal kise mozdultam az első két napban. de szerintem éjszakaival te is kibírod.
azért nem használtam műtét elött tampont mikor meg tudtam, mert a doki azt mondta h a tampon nem tesz jót a méhszájsebnek. valahogy úgy fejezte ki magát, h "nem jó bent áramoltatni ien esetben". szóval én ettől megijedtem és nem használtam műtét elött se :D
hát igen, 6 hét azért túlzás lenne, ien strandidőben. meg ugye ienkor nem szabad tampont se használni, és ien melegben a betét nem vmi higénikus :/ én se használhatok a kövi mensinél...
szurkolok neked
nekem 1hetet mondott a doki. de ez amúgy érdekes, mert amint kiderűlt mi bajom, mármint 1év után és én közben már kutakodtam, tudtam, h méhszájseb lesz; és egy évig kezeltek hüvelygyulladással hiába nem az volt és itt fórumon mindenki mást ír! vkinek igen 6 hetet mond az orvos, vkinek míg el nem áll a folyás (ami nekem nincs is!) és vkinek meg 1hetet, mint nekem. én arra gondoltam, h ez lehet a "seb" súlyosságától is függ.
szóval szerintem az a legjobb ha azt teszed majd amit a doki mond :) ennek mélysége meg nagysága, szerintem ezek is befolyásolják a "pihenőidőt".
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod.
Sajnos nálam az volt a baj, hogy amikor visszrendelt az orvosom kontrollra, azon a héten helyettesítették őt betegség miatt, és akihez kerültem, olyan szinten bunkó és lekezelő volt, meg sem vizsgált rendesen, és kizavart, hogy neki sok dolga van. Kérte, hogy majd 3 hónap múlva menjek vissza a saját orvosomhoz. Ez most volt, és sajnos már elég nagy a baj. :( Soha nem gondoltam volna. Nagyon dühös vagyok!
Egyébként nekem is szextől kezdett vérezni, majd emeléstől, wc-zéstől, és minden hirtelen mozdulattól. Te szegény.. akkor neked is jobbulást, és köszönöm ha megírod, hogy mi történt veled ezek után.
Műtét után ugya 6 hétig nincs szex és kádban fürdés?
szia!
nekem nem volt ennyire durva és kedden fagyasztották. nekem szextől kezdett el vérezni, egy hét múlva kiderűl használt e. nekem csak annyit mondtak "krónikus", hiába kérdeztem h az mit jelent annyi volt a válasz, h "nem szép, nem szép".
remélem segít neked a fagyasztás és hamar helyre jössz.
1 hét múlva írok nekem bevált e.
Sziasztok!
Tegnap voltam nőgyógyásznál, ahova a folyamatos rózsaszín folyás és bevérzések miatt mentem.
Kiderült, hogy a méhszájam teljes terjedelmében vérzik, és még kisebb erőltetésre (emelés, hajolás, wc-zés) is azonnal nagyobb mennyiségben jön. Sajnos nagyon nagyfokú gyulladásom van, így most egy hét kezelés, egy mensi ami most jön, és ezzel a fagyasztásos eljárással fogják nekem is kezelni.
Volt valakinek hasonló? Műtét után minden rendbejött?
Szia! ismerős a helyzet, ne haragidj de megörültem neked, mert már nagyon elvagyok keseredve (remélem néha még felnézel). nekem már egy éve van h vérzek szex után-közben, a hüvelygyulladás kezeléstől sem múlik el. már nagyon el avgyok keseredve. nem tudom mi bajom. azt olvastam, h a méhszájsebet észre veszik egy alap vizsgálat során, akkor ha nekem is esetleg ez a bajom mért enm vették még észre?
következő fizukor tudok csak menni orvoshoz, barátom győzköd h magán rendelésre menjek, hát nézegettem neten az árakat... rá menne a minimál bérem :(
Lehet buta kérdés de mivel nem vagyok orvos nem ismerem igazán a női testet. tisztálkodás közben ahogy felnyúlok magamnak a méhszájamhoz a kis félgömbön vagy egy lyuk.azt mondták olyan minden nőnek van.ez igaz? azt hívják hüvelynyílásnak? mert láttam róla képet és egy nagyon pici kis lyuk.de nekem így kitapintva nem tűnik olyan kicsinek mint a képen.
tényleg mindenkinek ilyen vagy meg kellene ijednem?
köszi
Köszönöm a választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire normális, ha a Kion D 100 használata után is 4 nappal ez a véres váladék folyik belőlem? A kúra csak 5 napig tartott, de még így 4 nap után is folyásom van tőle. Az orvosom azt mondta, normális, na de akkor mikorra múlik el?
Sziasztok!
22 éves vagyok, most diagnosztizáltak nálam egy elég komoly méhszájsebet. Az orvosom a koromra való tekintettel nem akarja műteni, inkább a fagyasztást ajánlja. Tud nekem valaki valamit mondani ezzel kapcsolatban? Mi ez pontosan, mennyire eredményes, és hogy van-e bármilyen következménye a későbbi esetleges gyermekvállalással kapcsoolatban?
A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
22 éves vagyok és hát Kedd óta eléggé kellemetlen barnás véres váladék folyik belőlem, de mivel egyetemista vagyok elég messze a nőgyógyászomtól ezért még nemtudtam eljutni hozzá, Jövőhét kedden megyek, addig azt szeretném megkérdezni hogy nem probléma e ha tejsavas irrigálással ápolom! Szerintetek ez méhszájseb gyanus? Válaszokat előre is köszi