Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kedves Ildikó!
Pontosan így voltam én is! Szerencsére nagyon jól ébredtem,sőt mondhatom hogy egy nap kellemes lebegésben éreztem magam. Neked is ezt kívánom!
Hát az elèg bolond aki ilyet tesz ! Èn azèrt fel szeretnèk èbredni ! Amúgy egèszsèges embernek is rizikós az altatás !attól fèlek a legjobban mert sose volt mèlyaltatásom csak a rövidek de abból mindig jól èbredtem se hányás se szèdülès semmi úgyhogy bizok benne felèbredek várnak az unokák !!
Miattuk ès a gyerekeim miatt ès a párom miatt èrdemes èlni !!!imádom őket!
Kedves Bari 51 akkor legalább te tudod milyen csalódás ha elmarad a műtèt hivtam a dokit de mèg műtőbe van ! Szerdán kène hivni de hátha ma beszèlek vele ma elóbb kapok időpontot!:-) :-) 🌷🌹
!
Kedves Ildikó!
Nekem is elhalasztották a decemberi mütétemet,januárra arcüreggyulladás,köhögés miatt. Szerintem,ha már könnyedén lélegzel,és nincs légúti panaszod,nUgodtan hívd az orvost,nincs ok aggodalomra. Én örülök,hogy kivártam,nemmis volt semmi gondom.
Köszönöm a válaszodat!
Bár némiképp szakmabeli vagyok,azért nagyon jó egy ilyen értelmes és kedves közösséghez tartozni és megosztani a problémákat. Napró-napra jobban vagyok,a puffadás is csökken,a fájdalmak is ,de a szervezetem jelzi,ha le kell pihenni!
Kedves Kotkoda!
Köszia választ! Nekem méhnyak sem maradt,ezért aggódom,de felhívom asz orvosomat.
Szia! Köszönöm a biztató sorokat. Most egyenlőre ott tartok, hogy állandóan sírnék. A melleim feszülnek, a méhem görcsöl, éjszaka állandóan izzadok... Majd csak jobb lesz.
Neked mielőbbi gyógyulást.
Meg mindenkinek, aki túl van rajta.
Szia,
Ha megnyugtat beszélj az orvosoddal. Örülök, hogy már nem köhögsz, de azért továbbra is pihenj sokat. Egyél narancsot, igyál gyógyteát.
Szorítok Neked, meglátod milyen gyorsan eltelik ez a pár nap, s Te is már a tapasztalataidat oszthatod azokkal, akik a műtét előtt állnak.
Türelem. Ölellek :)
Szia Bari,
Én is friss műtött vagyok (ma egy hetes). Nekem nem voltak Hozzád hasonló tüneteim. Az orvosom viszont azt mondta, hogy ne ijedjek meg, ha picit barnás lesz majd a bugyim, mert a műtétet követő első ciklusnál elképzelhető, hogy leválik a méhnyak nyálkahártyája. De ez csak az elsőnél lesz. A hormonműködés megmarad, ezért a havi ciklusokat a későbbiekben is meg fogom érezni, de vérzés, váladékozás nem lesz.
Bár olvastam, hogy másnál is volt vérezgetés, azért ha nyugtalan vagy, menj vissza az orvosodhoz és jelezd a tüneteidet.
Vigyázz Magadra, pihenj sokat! :)
Szia,
Igen, ma egy hete műtöttek, és azóta sem érzek semmi kellemetlenséget. Én egyáltalán nem véreztem, váladékoztam. Még a műtétet követően sem. Hőhullámaim sem voltak eddig. Bízom benne, hogy továbbra sem lesznek. Mondjuk nekem "csak" a méhtestet és a petevezetéket távolították el. A méhnyak és a petefészkek maradtak.
Szorítok Neked is, Ölellek!
Szèp jó reggelt lányok !
Kèrdès!
Nem köhögök szerdán kène a dokit hívnom szerintetek felhívhatom ma ??? Türelmetlen vagyok ! Közben rámtalált egy Szolnoki sorstárs őt 25 -műtik de jó lenne ha vele egy időben lenne a műtètünk !
Most nem vagytok valami aktívak lányok !:-D de gondolom mindenkinek megvan a saját èlete d azèrt kicsit gondoljatok ránk akik mèg elötte állunk tele vagyunk fèlelemmel bizonytalanok vagyunk :-( visszaolvastam a règi oldalakat hát nem lesz ez egy fákjás menet ! Na puszi mindenkinek💝
Szia Bari51!
Igaz nekem hagyományos hasi műtétem volt, de a véres váladék jelen volt. Ha jól emlékszem 2-3 hétig. Nem kell megijedned, ez normális és szépen el is fog múlni.
Szinte egyik napról a másikra. A véres gezemice, átmegy majd olyan barnásba és lassan megszünik.
Vigyázz magdra! Ha valami kérdésed van, mi hoxások itt vagyunk!
😘
Szia Kotkoda!
Elolvastam az esetedet, ez nagyon jól hangzik ahhoz képest, hogy ez nem egy kis beavatkozás. Remélem a felépülésed is ilyen zökkenőmentes lesz. A petefészkeidet bent hagyták? Neked is van ilyen vízleverős hőhullámod?
Nekem mindent kikapnak, remélem az is így zajlik majd.
Köszi, már olvasom is.
Bár jó sok mindent mazsoláztam már innen, a legjobb mégis az lesz, ha már túl leszek rajta.
Holnap megyek az altatóorvoshoz. Jajj, közeledik...
Olyan jó, hogy ilyen segítőkészek vagytok!
Sziasztok!
Holnap lesz 9 hete, hogy műtöttek, csak a méhet és a petevezetéket távolították el. Szeretnék kérdezni:
Minden éjszaka csuromvizesre izzadok a műtét óta (1 hét volt, amikor ez nem volt így, azt hittem, már vége)
Sokszor fáj a hasam időjárástól függetlenül, mintha meg akarna jönni
A hosszú távú ülés, és hajlás még mindig okoz némi gondot, (holnap megyek dolgozni, és félek tőle, hogyan fogok ülni x órát, mert itthon nem ücsörögtem órákat, jövök-megyek örökké)
Van valakinek ilyesmi tapasztalata? Megosztaná velem? Köszönöm!
Mindenkinek gyógyulós napokat! Puszi!
Szia Eszter,
Bizony a Te kisfiad meg picurka,a család támogatása elkél majd a műtét után.
Én idősebb vagyok, s fiatalon szültem. 29 és 26 éves nagyfiaim vannak. Bár velük is kell még néha anyázni, azért emlegetnem már nem kell őket.
Drukkolok Neked.
Szia,
Jómagam 15 évig dohányoznak, kb 10 éve tettem le. Azóta egyetlen szálat sem szívtam.
Hát én a kórházban úgy hallottam, hogy a műtét előtti 2 nap már nem lenne szabad rágyújtani.
Hú, pedig jó kis újévi fogadalom lett volna...😉
Nem gondoltál rá?
Szia Laszilvi,
Nem az interneten bogarászni, főleg googlizni...
Csak minket olvass, és ne félj . Minden ok lesz. Az előző hozzászólásban megírtam, hogy melyik számú megjegyzésben írtam le a tapasztalataimat. Hidd el, nem kell félni.
Szia Bobo,
A 33647 számú hozzászólásban részletesen megírtam a tapasztalataimat a laparoszkópos műtétről, abból sok infóhoz jutsz. Hálóing kell. Normál bugyi, de nem tanga. Én nem pecsételtem egyáltalán, de tisztasági betétet tettem a műtét napján. Másnap már azt sem. Se katéterem, se egyéb cső nem lógott ki belőlem. Hétfőn leszek egy hetes műtött, szerda óta itthon vagyok.
Minden rendben lesz. Drukkolok.
Szia Laszilvi!
Írtam neked priviben. Megértelek, hogy félsz és izgulsz, ez teljesen természetes. Szorítani fogok érted, hogy minden rendben legyen.
Kedves Lányok! Jan 4-én laparoszkópos méhektávolításom volt. Egy petefészkem maradt meg. Enyhe barnás vérezgetésem van azóta is,gondolom a hüvelycsonk varrata?..
Szeretném megkérdezni,ez meddig lesz így,illetve javasoltak-e másnak is műtét után 3 héttel kmaillás irrigálást?
Köszi a választ! Őrülök hog rátaláltam a fórumra!
Bari51
Köszi Angi! :)
Szeretnék kérdezni privátban! Természetesen nem hallgatnám el a többiek elől...., de úgy látom mi vagyunk kevesebben, így inkább folytatnám ott, ha lehet.
Kedves Csineva!
Nekem májusban volt ilyen műtétem. Mondhatom, semmi változás nincs sem a vizelettartási se sex terén! Nem kell tőle tartanod, az életminőséged Nem fog rosszabb lenni, csak Jobb!
Üdv 😘
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?