Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

39020. vony (válaszként erre: 39016. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 22:21

Igazából ez a nyirok betegséged már előtte is megvolt, ugye?

Ne haragudjatok, ha vicces a kérdés.Soha nem kellett szednem espumisant, sem No-spát.

Én nem vagyok epés és görcsös, de a műtét után, olvastam sokatoknál, hogy espumisant is vittetek magatokkal. Ez jó lenne aműtét után, a hashajtás utáni üres gyomor, belek kellemetlen levegőkeringéses görcsök csillapítására? Ez

nem okoz hasmenést?

39019. Katonca
2017. dec. 18. 21:45
🎄🎁🎄🌞🚴‍♀🎄🎁🎄
39018. ukata (válaszként erre: 39016. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 21:05

A vágyaink közösek. Mit nem adnék egy kád meleg vízben olvasásért másfél órán keresztül...

No meg a heti 3-szor 10 km bringázásért.

A jobb térdem mozgásért kiált, a hasam meg nyugalmat akar.

Igazán köthetnének már kompromisszumot.

39017. Katonca (válaszként erre: 39016. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 20:54

Én szülés után jártam így egy gát varrattal, nem tudott feloldódni, akkora dudor lett a micsodámon, hogy csak na. A karácsony meg majd elmúlik, ahogy a többi nap is, tényleg ne ezen idegeskedj!

Ezek a bélgörcsök tényleg borzasztóak, már sokszor jobb lenne ha nem is ennénk semmit sem! :D Hallod a reggeli menüd egy kissé nem hashajtós?!?!?

39016. lnmariann (válaszként erre: 39011. - Katonca)
2017. dec. 18. 20:41

Nem, a tojásaim a belső varratok miatt vannak. Tiltakozik a szervezetem.

Most megpeóbálok lazítani, a karacsonyra se rástresszelni. Süteményt egy atanyos néni süti, párom rendelt sültes tálat, anyu töltöttkáposztát hoz.

De én mit eszek majd???

Tonhal salátát és pirítóst 😂

Ha egy picit bűnözök, pl grillezett zöldköret amiben volt 2 szem kelbimbó s karfiol, már nospa s espumisan kellett. Olyan bélgörcseim voltak, szó szerint gonosz manók ugrálóközeleztek odabent.

Reggelente forró kávé, paradicsomlé, kaukázusi kefír és narancs a menü 2 pirítóssal. Ez kitart kb 2ig s lassan hat is. Dd délután jönnek a manók.

De ez is jobb lesz lassan...

Lenne tavasz s kerekezhetnék már, de 🛀 ezzel is kiegyeznék...

39015. Katonca (válaszként erre: 39014. - Eraska001)
2017. dec. 18. 20:31
Bízom benne, a veséddel nincs semmi gond. Mert aztán az is tudd cifra dolgokat csinálni. (Nekem épp most van benne katéter, egy elakadt kő miatt.) Ha kész lesz az MR vizsgálat, mindenképp gyere és meséld el mi volt. Addig is szép ünnepeket neked!🎄🎁🎄
39014. eraska001 (válaszként erre: 39008. - Katonca)
2017. dec. 18. 20:26
Igen jol tudod ez a radikális formája de nem törvényszerü, hogy elöjöjjön ez a szövödmény hát nálam elöjött nem volt szerencsém. Most voltam féléves kontrollon a doki elküldött mr- re megnézni hogy müködik a vesém, de bizom benne azzal nem lessz gond hisz nem érzem hogy azzal baj lenne. Köszönöm jo kivánságodat jo pihenést kivánok
39013. Diti1968 (válaszként erre: 39009. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 20:22

De legalább kiderült mi okozza a bajokat! És hát minden rosszban van valami jó! :-)

Pihenj egy nagyot!

39012. ukata (válaszként erre: 39009. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 20:15

Szia Mariann, örülök, hogy előkerültél.

Ödémásodásról is volt szó? Én azt hittem, hogy a két tojásos vizsgálatra mész. Vagy azt is a vese meg a szív okozza? Vízhajtót nem adtak?

Én öt nappal járok előtted, és azért elmondhatom, hogy talán negyed annyi "utóhatás" sincs nálam, mint Nálad, de mégis ma egész nap nyűglődtem. Fájdogál az alhasan, pedig egész nap csak ültem meg feküdtem, és semmilyen tortúrának nem voltam kitéve.

Jelen pillanatban el se tudom képzelni, hogy 2 hét múlva hogy fogok dolgozni menni.

Jó pihenést, regenerálódj egy kicsit.

39011. Katonca (válaszként erre: 39009. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 20:12
Sajnálom, - ezek szerint az orvoshoz járkálásnak nincs vége... A pocakodon a dudrokra mondtak valamit? Én is így vagyok mint te. Nálam a stressz az oka a kilőim ledobásának.
39010. Katonca (válaszként erre: 39001. - Zsazsanett)
2017. dec. 18. 20:05

Kedves Zsanett!

Volt amikor én is már jól éreztem magam, másnap pedig az ágyat nyomtam. Minap elmentünk a férjemmel csak két üzletbe, és úgy éreztem, mint akinek vágják alul a hasát. Pedig én már 6 hetes vagyok. Minden nap más, hol görcsöl, hol szúr, hol feszít, vagy a hasa, vagy a hólyagja, vagy a dereka az embernek. A néha előbukkanó majd eltűnő folyásról már ne is beszéljek!

Már a családom nekem is szerintem tele lehet a témával, a férjem lassan már könyvet írhat a méheltávolításról! 😃

39009. lnmariann (válaszként erre: 39002. - Diti1968)
2017. dec. 18. 20:01

Sziasztok!

Vagyok, csak mire hazaértem, olyan fejfajasom lett....

Kaptam szép szexi kompressziós harisnyát s beutalókat.

Úgy néz ki, leletek alapján, hogy szív és vese együtt okozza az ödémásodást.

Megvan a januári program😣😣😣

Viszont jó hír, műtét óta 8 kg-t fogytam.

Mondjuk azóta csak pirítóst eszem sajtkrémmel vagy tonhallal. Semmi fűszeres, tészta, édesség. Sok zöldség és gyümölcs, főzelék, grillezett hús. S víz.

Azért a fél napos túra érezteti a hatasát...

39008. Katonca (válaszként erre: 39007. - Eraska001)
2017. dec. 18. 19:57

Kedves Erika!

A pisiléssel mindannyian megszenvedtünk, sőt még mindig küszködünk, de szerencsére ilyen nehézséget nem tapasztaltunk mint te. Bízom benne az idő orvosolja nálad... A Wertheim műtét ha jól emlékszem a méheltávolítás radikális formája, amikor a nyirokcsomók is mennek. Nem csodálom, ha gondjaid vannak, az még a mi műtétünknél is bonyolultabb.

Kívánom gyógyulj meg teljesen! Békés, áldott ünnepeket neked! :)

39007. eraska001
2017. dec. 18. 19:45
Sziasztok!! Én a nyáron regisztráltam ide, és szinte mindennap feljövök és olvasom milyen betegségeken megyünk keresztül. Én 50 éves vagyok és a nyáron volt egy veltheim mütétem kivették a méhem de a hátulütöje a dolognak, hogy 3 hétig volt bennem a katéter mert nem tudtam spontán pisilni majd miután kivették magamat csapoltam 3 honap után sikerült végleg elhagynom a csapolást de sajnos nem igazán van ingerem és erös haspréssel tudom kiüriteni a holyagom. Megjártam egy pár urologust tb-t maszek dokit változoan nyilatkoztak a gyogyulással kapcsolatban. Bizom benne tényleg egy év kell a teljes regenerálodáshoz és jobb lessz. Ezt csak azért irtam le mert nem olvastam ilyen tünetekkel senkit pedig szerettem volna tudni más hogy éli meg ezt a dolgot. De a pozitiv oldala " csak ennyi a bajom". Kivánok nektek stressz mentesen gyogyulgassatok és Nagyon Boldog Békés Ünnepeket! De vigyázzatok a munkát még nem szabad tulzásba vinni ha frissen operáltak vagytok Sziasztok Erika voltam
39006. Mandra8 (válaszként erre: 39004. - Béka q)
2017. dec. 18. 18:54
Több...
39005. ukata (válaszként erre: 38995. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 18:31

Szia Mariann, én is aggódok már.

Mik a fejlemények?

39004. Béka q (válaszként erre: 39001. - Zsazsanett)
2017. dec. 18. 17:53
Nyugi, ezeket mi is átéreztük/ érezzük. Sajnos tényleg egy hullámvasút. Hol jobb hol rosszabb. Időnként vérezgetünk, máskor nem. Hol szúr hol kemény. Nekem már 2 napja a pisilés fájdalmas. Mintha fel lennék fázva.. de amúgy nem vagyok csak olyan érzés. Ez van. Szerintem az a 6 hét mindenképpen kell a gyógyuláshoz, sőt még több is..
39003. fmadri (válaszként erre: 39001. - Zsazsanett)
2017. dec. 18. 17:17

Kedves Zsanett!

Szerintem amiket érzel az teljesen normális! Itt a fórumon írta valamelyik lány hogy a dokija azt mondta hogy a felépülés olyan lesz mint egy hullámvasút, hol jobb hol rosszabb, nem egyenes út felfelé.

De ha nyugtalanít inkább kérdezd meg a dokidat mint hogy így kezdj neki az ünnepeknek!

39002. Diti1968 (válaszként erre: 38995. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 16:58

Inmariann!

Merre vagy?! Már úgy izgulunk!

39001. Zsazsanett
2017. dec. 18. 15:25

Sziasztok!

Én ma elég furán érzem magam.

A két oldali gumó érzés megint erősebb.

Reggel úgy ébredtem,mintha a műtét utáni első héten lennék.

Szúr,feszít,az oldalam is, állandóan úgy érzem pisilnem kell,de nem kell.

Nem tudom jó e ez így.

Állandóan feszítő érzésnek kell lennie az alhasamban?

2-3 napig már jól voltam, éreztem,hogy javulok,akkor volt az, hogy boltba is tidtam menni,meg vezettem is.

Most meg tényleg olyan,mint az első hét itthon.

Nem nevezhető fájdalomnak amit érzek,bár reggel az volt,enyhe fájdalom deréktájon,de nem,inkább feszít,szúr, kellemetlenül érzem a dolgokat odabent.

Nem csodát várok,vagy megoldást ☺

Csak már szegény páromnak nem akarom folyamatosan mondogatni,kiírtam magamból itt 😊

39000. AtinaH (válaszként erre: 38995. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 14:59

Megy a drukk!

A viccek mindig jól jönnek, még ha kissé morbidnak tűnnek is! :D

38999. AtinaH
2017. dec. 18. 14:57

Lányok! Találtam egy egészen jó betegtájékoztatót, amiben a mátét utáni történésekről is írnak.

Remélem hasznosnak találjátok, ha nem is tökéletesnek.

www.timmermann.hu/site/letoltesek/hasi_meheltavolitas.pdf

38998. Diti1968 (válaszként erre: 38995. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 13:39

Hihetetlen egy nőci vagy! :-)

Megy a drukk ezerrel!

38997. fmadri (válaszként erre: 38995. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 12:52

Mariann megy a drukk!

Hihetetlen milyen humorral tudod ezt az egészet kezelni! 😀

A pszichológus asszem rám is rám férne, testileg már jól vagyok de valahogy olyan nehezen veszem fel a fordulatot, sokszor nincs kedvem semmihez, tökre le vagyok lassulva.

38996. ukata (válaszként erre: 38995. - Lnmariann)
2017. dec. 18. 12:48

Én drukkolok ezerrel.

Megy az őrangyal.

38995. lnmariann
2017. dec. 18. 12:29

Sziasztok!

Itt ülök a nyirokambulancián

Kéretik drukk 😊

Este mutatom a páromnak a pocim. Nezi a dusoeokat, erre megszólal: olyan mintha heréid lennének 😂😂😂

Valaszul bepiss a röhögéstől

De ma is alkottam. Fiam hozott. Beszélgetünk, kerdezem mit vesz a baratnőjének? Mondja ujjas takarót s könyvet. Erre én ártatlanul: az olyan mintha kényszerzubbonyt vennél!! 😂😂😂

Azt mondta, hogy van baj, nem is kicsi 😎😎😎

A pszichiáter szerintem is alap lenne. Nagyon durva lelki hatasokkn megyünk át.

38994. ukata
2017. dec. 18. 07:00

hogy nem kiserletezett rajtam.

Igy meg lehetett muteni laparoszkopiaval.

38993. ukata (válaszként erre: 38988. - Yallah)
2017. dec. 18. 06:58

Ez eleg szarul hangzik. En mar kb. 10 eve tudtam a myomaimrol

A dokim evente ellenorizte, kb. 5 eve mondta eloszor, hogy MOST MEG nem mutene meg, pedignem is nottek es igazabol nem volt gondom.

Raadasul a mutet elotti ultrahang szerint meg kisebbek is lettek.

Ezek szerint Neki koszomhetem

38992. Zsazsanett
2017. dec. 18. 01:33

Sziasztok!

Köszi a válaszokat 😊

Nekem is újszülött főnyit mondtak.Gondolom,hogy fertőzés lesz a bűzös folyás oka,de kezeltem műtét előtt 2 hétig és után is 1 hétig.

És mondtam az orvosnak még bent a kórházban.

Hüvelyflóra visszaállításra való készítményt javasolt.

21.- én kell visszamennem a szövettan eredményéért, szerintem megkérem,hogy nézze meg.

Kicsit megnyugtat,hogy másnak is vannak hasonló érzései,nem azért,mert másnak is fáj ☺☺

Várok akkor türelmesen 😊

38991. Katonca (válaszként erre: 38987. - Vony)
2017. dec. 17. 22:20
Nem csak a méh mérete itt a lényeg, hanem hogy mit okoz. Nyilván nem ok nélkül növekedik meg. Nyom esetleg ezt-azt odabent, erős vérzés stb...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook