Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!
És hogy telt az elmúlt 9 áved? Mi volt ( ha volt ilyen) a legnehezebb benne? A második műtéted is nőgyógyászati volt, vagy az más?
Ha belegondolok az a 4 kg-os mióma őrült nagy. Nem vették észre, vagy Te húzódoztál a műtéttől, vagy olyan gyorsan nőtt? Még annyira fiatal voltál Te is a műtét idején. Ilyenkor elgondolkodtat, hogy a mai lányok mennyire későre hagyják a gyermekvállalást. Jó ez?
Üdv: Rezeda
Sziasztok!
Én még csak pár napja vagyok tag,de kiszúrtam ezt a témát.Én 9 éve estem túl ezen a műtéten,úgy,hogy a méhemre ránőtt egy több, mint 4 kilós mióma.Szóval,léc, vagyis mióma,méhestűl kifelé...Azóta nemrég szintén volt egy nagyműtétem,hát,tudjátok,még az volt az oltári szerencsém,hogy a 9 évvel ezelőtti műtétkor már volt egy gyönyörű 11 éves lánykám...
Ha az ember valójában belegondol, tényleg morbid dolog. De azért gondolom végül csak sikerült szülni?????
Üdv. Rezeda
A feltöltött képekből ítélve jó időtök is volt.
Üdvözöllek én is benneteket!
Sokat foglalkoztam az állpotommal, mindenfelé olvasgatva, tanulmányozva.Meggyőződésem, hogy valamilyen eddig a szervezeben termelődő ,,valaminek"a hiánya okoz nálam gondot.Lehet ezt hormonhiánynak, ösztrogén tudomisénminek hívni, de csakis ez a kiváltó ok.Hogy honnan tudom?Onnan, hogy a házasságom első 8 éve arról szólt, hogy hogyan tudnék teherbe esni. Sohasem használtam fogamzásgátlót, s a sors fintora, hogy kivettek belőlem minden olyan szervemet, amelyek megléte nem volt igazán ,,hasznomra"(legalábbis a tehetbeesés szempontjából)és adtak egy teljes évre való fogamzásgátlót.Hát nem morbid helyzet?
Szia Timi!
Keretezővel szoktam kereteztetni. Csak azt sajnálom, hogy sokat készítettem ajándékba is gobleneket, és azokat nem fényképeztem le. Mondjuk ezeket se jutott eszembe eddig. Pedig amit elajándékoztam azok között is volt néhány nagyon szép darab. Jelenleg a mütyűr képekre vagyok rázizzenve. 3 db-ot csinálok 6x6-os a kép mérete, csak nagyon nehéz mert annyira apró öltések, hogy még szemüveggel is csak nappal látom. Majd ha kész lesz megmutatom.
Nincs esetleg egy megbízható gyógyszerész ismerősöd aki tudna ajánlani valamit. De Én azt olvastam, hogy bizonyos esetekben az akupunktúra is jó hatású lehet. Kombinálják a természetgyógyászatot a természetes alapanyagú készítményekkel. Mindent meg kell próbálni!
Puszi : Eda
Szépek a kincseid,ügyes vagy.
A keretezést házilag oldjátok meg vagy úgy keretezteted?
Keresem a gyógyírt,hemaopátiás segítségben gondolkodom,de még nincs meg,hogy konkrétan mi is legyen az.
Puszi:Timi
Sziasztok!
Nagy kínlódás után sikerült néhány általam kreált goblen képet feltöltenem.
Szia Szofi!!!!
Érezdm magad nagyon jól!!! Majd gondolunk rád!!!
Nagyon vigyázzatok magatokra, és várunk vissza.
Sziasztok lányok!
Mindenkinek nagyon köszi a lelki támogatást!!!!!
Rendben lesz minden, azon vagyok, és így, mindenki segítségével egyszer csak rend lesz a lelkemben.
Szia Emma!
Most nagyon igazat írtál, épp ezért kell mindent elkövetni hogy ha nyomokban is de megtarthassuk.
Üdv. Rezeda
Jó pihenést!!!
És azért gondolj ránk.
Üdv: Eda
Kamilla!
Lehet egy pszichológus jót tenne. Tudom sokaknak van ellenérzése ezekkel a hókuszpókuszokkal, de tapasztalatból mondom hogy segít.
Üdv. Rezeda
Timi!
Ha ennyire szenvedsz próbálj meg valamit, legalább átmenetileg amíg a lelki és testi egyensúlyod helyre billen.
Puszi: Eda
Szia Kamilla!
Mi meg örülünk, hogy idetaláltál, csak kár hogy ilyen későn. De jobb későn mint soha. Nem értem Én ezt a hormonhiányt és változókort. Van aki változatlan szexuális étvágyról számol be, van akinél megsokszorozódik, van aki úgy érez ahogyan Te. És Te próbáltál tenni valamit?
Sziasztok!
Kamilla, üdvözöllek én is!
Ahogy visszaolvastam az oldalt, rájöttem, hogy a műtét előtti parám nem is volt annyira alaptalan. Akkor ugyanis, ezt itt is elmondtam, azt szajkóztam, hogy a nőiességem fog csorbulni a műtét után. Akkor még úgy volt, hogy csak 1 petefészkem marad meg, minden más "szemétre kerül". Szerencsémre azért ez nem így lett.
Ha jól belegondolok, a szexuális vágy hiánya is a nőiesség csorbulása, hiszen egy nőhöz az is hozzátartozik. Vagy nem?
Szia Eda!
Nagy igazság van abban amit írsz, tudom, hogy evés közben jön meg az étvágy és az a ,,valami"amit csak az intimitás adta sikerélmény, örömszerzés, adni tudás vagy hogyan is nevezzem azt a megfogalmazhatatlan jót ", tud egy férfiból kiváltani megéri, hogy ne adjuk fel.
Jucika!
Túl fogsz ezen jutni. Ezt most a kiegyensúlyozatlan hormonszint okozza. Emlékszel meséltem a múltkor, hogy voltunk egy esküvőn és egyszerűen végig bőgtem az egészet, és nem tudtam magamnak parancsolni.
Egyébként az érzékenységed még jól is áll Neked, kompenzálja a morcos képedet az adatlapon:)))))))))(ez vicc nehogy komolyan vedd)
Magától el fog múlni, ha fel tudod dolgozni a dolgot, a traumát ami történt veled, és "el tudod engedni" a fájdalmat. Hagyd had szeressenek, és hagyj időt magadnak. Tudod most az a példa jutott eszembe amikor a fiam megszületett és hazajöttünk a kórházból. Húszegynéhány éves fejjel az volt az első dolgom, hogy fel akartam próbálni a kedvenc ruhám. Természetesen nem jött rám. Akkor tudatosult bennem, hogy mostmár semmi sem lesz olyan mint régen. Neked is szembe kell nézni a változásokkal és lassan formálódni fog minden. DE LASSAN!
Üdv.Eda
Szia Jucika!
Én nem tiltanálak ki!!! Nekem ez a mostani szimpatikusabb:))))))))))))
Egyébként a fiam is oroszlán jegyű, úgyhogy van tapasztalatom a tulajdonságokat illetően. Ő olyan, hogy néha nagyon kedves, aranyos, segítőkész, együttérző, de ha valami nem a számítása szerint alakul ugyan olyan "utálatos" is tud lenni. Soha nem bánt meg szóval, de lelkileg nagyon tud bántani. De hát az enyém. Úgy szeretm ahogy van. Egyébként Én "hal" jegyű és vérű vagyok. Úgyhogy e tekintetben jól kiegészítjük egymást.
Üdv: és jó munkát: Eda
Timi!
Alapvető kérdés, hogy miért voltál alváshiányos.? Miért nem tudtál pihenni?
Idegesített valami? vagy csak úgy? Azt kell helyre tenni. Kapcsolódom a további hozzászólásaidhoz is. Nem akarok és nem is tudok tanácsot adni, de azt tudom, hogy a szexuális élet kielégítetlensége megmutatkozik fizikai és pszichikai területen egyaránt, hiszen az legfőbb örömforrása az ember életében. Tudom, hogy a libidót nem lehet egy csapásra megnövelni, nincsenek gyógyszerek melyek visszaállítják. De az elkerülés SZERINTEM nem jó taktika. Ha nem teszel érte hogy újra jelentkezzen a vágy nem fog jönni magától. Tudod "gyakorlat teszi a mestert" Nem kell rögtön fejest ugrani és végig vinni mindent. Csak annyit amennyi jólesik. Biztosan Neked is jólesik a simogatás, az ölelés. Tudod a szűzlány is így kezdi.:)))) Ami még nagyon fontos, hogy a szex adja a házasság alapvető intimitását, nélküle egy idő után csak azt fogod észrevenni, hogy elmaradnak az apró intim csíntalanságok, és "csak" a barátság marad férj és feleség között. Tégy érte valamit! Afrodiziákum vagy amit akarsz, lehet már csupán pszichésen hatni fog, de ne várd a sült galambot, mert az nem jön!!!
Puszi! és nem akartam bele "vauvauzni" csak átérzem azt, hogy milyen rossz ha nem megy. Nekem sem ment hossszú hónapokig. Mostanra kezdek "belejönni". Szép napot: Eda
Szia Szofi "Csak"az éjszakai leizzadás kínoz vagy napközben is vannak hőhullámaid?
Ugye azt írtad,hogy a Remit már használtad?Az új krémed mennyi idő után ígér változást?
Érezzétek jól magatokat,úgy néz ki,hogy az időjárás kedvező lesz.
Puszi,vigyázz magadra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azok a nők, akik petefészek eltávolító műtét miatt kerültek a menopauza állapotába,gyakrabban szenvednek alulműködő libidó rendellenességben,mint akiknél természetes úton jött el a változás.
Gyógymódról semmit sem találtam,kivéve afrodiziákumokról olvastam,amik segíthetnek,mézsör,rózsaolaj,ilang-ilang.,stb,semmi konkrét.
Keresgélek.
Sziasztok!
Üdvözöllek Kamilla :) Hol laksz Erdélyben ? Én imádom a tájait:)
Timi nekem is pocsék éjszakám volt, a hálóinget sem birtam magamon , az ablakot kinyitottam akkor reszkettem leizzadva, ha betakróztam meg ujra leizzadtam, a vérnyomásom felment. Szóval ennyit az éjszakáról.
Jucika, te bármit irsz én bőgök :) Ugy látszik nekem te kellesz az irásaid hogy kihozd belőlem a felgyülemlett feszültséget. :)
Holnap reggel elutazunk a barátainkkal, jó lesz itthonról kimozdulni. Ma még sok elintéznivalóm van, elmegyek a nővéremért, utánna megyünk beszerző körutra. Nem tudom hogy ma még ide tudok-e jönni,ugyhogy kivánok nektek is szép napokat, majd kb. egy hét mulva jövök.:) Puszi mindenkinek, és hiányozni fogtok ! :)
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?