Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Jucika a kajarecepteket nyugodtan írhatod a másik fórumra,legalább lesz ott is egy kis élet.
Jó éjszakát,szép álmokat,Puszi!
Szia Andi!
Igen,idő kell mire hozzászoksz a régi tempóhoz.Azt hiszem holnap már 10 hetes leszek,de időnként még keményebb és duzzadtabb a hasam munka után.Az emelést nagyon nem szereti,jelez is azonnal.
Aludj jól,pihend ki a nap fáradalmait.
Puszi!
Margarinon, vöröshagymán, fokhagymán a cukkinit megpárolom, só, bors, kevés vízzel felöntöm. Néhány szem krumplit főzök bele, és húsleveskockát. A krumpli majd sűríti, nem kell liszt. Ha megfőtt, megy bele a tejszín, és egy tubus camping krémsajt. Utána turmix.
Tálalásnál reszelt füstölt sajt és pirított kenyérkocka a tányérba.
Semmi extra fűszer, de a végeredmény: krémes, lágy, selymes, és a sóhaj: kérek még...:):)
Na jó, jó, nem írok több kajareceptet, mert ez nem az a fórum. De nekem mindenki küldhet privátba recepteket, imádom kipróbálni őket.
Igen nekem ezzel a zsírvarrattal van bajom !
Hihihi...zsírvarrat:))))))
Jéé nem gondoltam én sem ,hogy feljebb van a belső....biztos logikus:)))
hello lányok!
eltelt első munkanapom. Rögtön este 6ig melóztam és "szívtam". este nem kell altató az tuti. kemény a hasam, mint a csuda. veletek is ez volt?
Lányok, tudom nem főzőműsor, de ezt meg kell osztanom, mit kreáltam, isteni, és cukkiniszezon van. Rengeteg van a kertünkben.
Rakott krumpli kolbásszal, cukkinivel. A különlegessége: az enyhén lesózott cukkinit margarinon kicsit megpároltam. Megszórtam liszttel, felöntöttem tejjel,+só, bors. Egy kis cukkini, besamel-köntösbe öltöztetve. És ez egy réteg a szokásos rakott krumpli összetevők közé. Tetejére sajt.Hát ez valami mennyei.
Cukkini krémlevest is főztem a múlt héten, jaj, az is megérne egy bejegyzést.
És bocsika, hogy leírtam, de ez saját találmány, és naggggyon jó.
Szia Jucika,nagyon hiányoztatok ám!
Kellemesen elfáradtam,de nagy örömmel takarítottam,most minden szép tiszta és illatos.Az idén még nem volt energiám,hogy a nyaralót is kitakarítsam,örültem,hogy itthon megbirkózom a feladattal.Most már nem akartam halogatni a dolgot,tegnap este hazaküldtem a családot,így ma egyedül voltam és koncentrálhattam a dolgomra.Szinte mindent megmozgattam,még szerencse,hogy kisbútorokkal van berendezve a ház,bár így is egy kicsit sok volt a cipekedés.
Majd reggelre kipihenem.
A kampók helye nekem is lila volt.
A belső varratok rétegenként vannak, most nem tudom pontosan hány réteg, de háromnál több:(
SZiaaa!!!!
Már izgultunk érted, de jó hogy itt vagy!!!!
Lemerültél nagyon?????
Ametiszt!!!!
Nem a külső vágásom fáj, hanem a belső varrat. Nagyon jól ki lehet tapintani a göböket. A hájacska alatt.
Biztos mindenki tudta, de én csak nemrég jöttem rá, amióta a göböket kitapintottam,hogy a belső varrat sokkal feljebb van, mint a külső. Míg nem fájt, nem végeztem magamon ilyen "mélyreható" vizsgálatot.
És már akkor is fáj, ha csak a hájacskát símogatom, és nem vizsgálok mélyebben. Összevarják a hájat is, ugye? Neked abból húzták ki a "Cérnát", ugye? Nekem a hájam is fáj.
Így utólag nekem logikus. Bikinivágást csinálnak, aztán a csipeszekkel kifeszítik a széleket( nekem be is lilult a csipesz helye), és a lényeget feljebb találják, azért van feljebb a belső varrat.
Na engem se az eszemért fognak ellopni....:):):)
Sziasztok!
Még nem olvastalak vissza benneteket,először bejelentkezem,hogy megjöttem.Tegnap este hazapateroltam a családot én maradtam,és ma egész nap takarítottam.Szép tiszta lett az egész ház,már nagyon kellett a nagytakarítás.
Ma a víz közelébe se mentem.
Igen, egyenlőre úgy néz ki jól bírom.:)
Apa elment horgászni, éjfél előtt nemigen jön haza, én meg akkor már reményeim szerint aludni fogok. A gyerekek elmentek a barátaikkal csocsózni, úgyhogy egyedül vagyok. Miután hazajöttem, még takarítottam itthon is, mert hétvégén elmaradt, megfőztem holnapra a meggylevest, hogy jól lehűljön. Megvacsiztunk, mindenki elment, és én nyugodtan netezhetek:)
Sajnálom, hogy fáj a hasad. Nem mész vissza a dokihoz?
Timinek holnap lesz a szülinapja!!!!
Szia Szilvike!!!!
Hú, nagyon nehéz lehetett Neked! Csodálom az erődet.
Beszéld rá apát, hogy masszírozzon meg este, az jót tenne.Próbálj ellazulni egy kád habos vízben, jó az izmoknak a meleg.
Látod, én csak ülök egész nap, óránként sétálok egyet,mégis egyre többet fáj a hasam. Harmadik hete dolgozom, és egyre vacakabb. Hazaértem fél 5-kor, és le kellett feküdni egy fél órára, utána főztem a vacsorát.
Te nagyon jól bírod a gyűrődést!! Puszi
Szia Jucika! Hogy vagy, bírod a gyűrődést?
Én ma kissé leamortizáltam magam. Ablakpucolás volt nagy mennyiségben, egy kastélyban, régi fa ablakok, sok osztóval, sok sarokkal. Nagyon fájnak a vállaim.:( Még jó, hogy Évike volt velem, és segített a porszívózásban, felmosásban.
Sziasztok Lányok!
Ibi, örülök, hogy jól vagy, írj bővebben magadról, ha ráérsz!
Ametiszt, remélem hamarosan véget érnek a megpróbáltatásaid. Az O.K, hogy mindenki megérdemel még egy esélyt, de ne húzd sokáig, nehogy nagyobb gond legyen.
Timike hazament a zenészekhez?:)))))))))
Szegény Emma nagyon meg lett bántva, úgy gondolja néhányan túl nyersek voltak vele...
Ne bántsuk egymást , mert mindenkinek van épp elég baja szerintem !
Van aki érzékenyebb van aki jobban bírja a poénokat és a nyers véleményeket,de van aki nem tudja ezt kezelni.
Na én bírom a kritikát,volt benne részem az életben épp elégszer,talán megedződtem:))))
Nagyon aranyos vagy,jól esik , igyekeztem kultúráltan rendezni:))
Bár ha tegnap kellett volna mennem hozzá,nem sok kultúrált szavam lett volna hozzá ! :)))
Timi!!!
Gyere haza az utcabálról, már hazamentek a zenészek!:):):):):)
Emma, mi van veled, látom be-be nézel hozzánk, miért nem írsz? Remélem minden rendben, jól vagy.
Ametiszt!
Úgy látom már elkéstem a szurkolással. De a lényeg, hogy ennél jobb legyen, hogy milyen módon az mellékes.
Üdv: Rezeda
UI: Pedig már megfogadtam, hogy végig fogom olvasni először az irományokat, és csak utána válaszolok, de mindíg beleesek abba a hibába, hogy ahogyan olvasom és jönnek a gondolataim rögtön írom is.
Szia Ametiszt!
Mindent bele......
Üdv: Rezeda
Pécsi vagyok és szerencsére nagyon jó orvosaink vannak és a választék is bő:))
Amúgy most jöttem meg ,hát érdekes volt:))
Akinél vasárnap voltam képzeljétek felhívta telefonon a dokimat és "elmondta" az ő meglátását:))
Én kedvesen elmondtam neki,hogy nagyon csalódott vagyok,hogy úgy érzem nem vett komolyan stb...
Mindenben igazat adott és rész6letesen elmondta,valóban hibás abban,hogy nem írt gyógyszert de mivel nem volt gyulladt az elején ,ezért ő nem szokott ilyen esetben gyógyszerezni...
Megérti,ha máshoz megyek ezután,de igazából nem szeretné, és nagyon sajnálja ,meg ilyenek...
Belülről megultrahangozott és megnézte a belső varratokat is ott minden rendben van !
Mondtam neki,hogy ezt vártam volna elsőre !
Megint naponta kell mennem , de adok neki még egy esélyt...
Szia,Timuti67!!!!!
Szerdán kell bemennem,akkorra "talán" már végre eldől,milyen hormon-kezelést,ill.pótlást kapok.Ma nem jutottunk dűlöre,vérvétel,stb,ezek voltak.Sajna,tudod,nálam az a gáz,hogy se méhem /9 éve/,se petefészkeim,semmi,ami zsirt,v női hormonokat termelhetne.De szükség van vmire, mert igy meg összeomlik a hormon-háztartásom./a dokibácsom mondta igy/ 42 évesen meg nem éppen ideális igy...Ahogy vmit megtudok,irok!!!!!B./É./
Most indulok és kinyírom a dokimat...
Majd este jövök.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?