Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Megnyilvánulások a terhesekkel szemben fórum

Megnyilvánulások a terhesekkel szemben (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Megnyilvánulások a terhesekkel szemben

1 2 3 4 5 6 7
191. gribedli*** (válaszként erre: 190. - Babyapocakban)
2016. szept. 13. 15:00
:D
190. babyapocakban (válaszként erre: 189. - Gribedli***)
2016. szept. 13. 12:20
Megszültem közben. Még kicsi, úgyhogy túl sok elvem még nem dőlt meg, de nem vagyok naiv, tudom, hogy ember tervez, gyerek végez. :)
2016. szept. 7. 14:03

Kíváncsi lennék, hogy a fórumindító babája megszületett-e és ha így van, hány dolgot értékelt át azóta, amirôl szentül meg volt gyôzôdve, hogy ô nem tesz majd olyat..., nem lesz olyan..., nem mondja azt... :)))


A puding próbája még mindig az evés.

188. 6496c360f6 (válaszként erre: 187. - Kszb)
2016. jún. 9. 15:41
Fú basszus -.-"mi történt? Vagy nem publikus? mi 6éve vagyunk együtt, nehezen nyelte le mikor összeköltöztünk, úgy csinált mint, ha nem tudnám ellátni a kisfiát, folyton kajával akarta odaédesgetni meg zsarolni. "főztem gyere enni" de nem kérdezte meg előre sosem és én is sokszor főztem, ha nem ment enni, ez megsértődött... De most egész normális, most a saját lányát cseszegeti.valakit mindig kiszúr magának.
187. kszb (válaszként erre: 185. - 6496c360f6)
2016. jún. 9. 08:53
én is próbáltam optimistán állni a dolgokhoz, habár egy 9 éves kapcsolatban már nehéz kicsit elhinni, h változhat :) Az enyém is még a terhességem alatt is azon törte az agyát, h milyen extrém mocskolódást agyaljon ki, h szétszedjen minket :) 23 hetes voltam, amikor olyan szintre süllyedt már (pedig előtte se volt szívbajos), hogy hatalmas balhé kerekedett belőle. De akkor észbe kapott és azóta visszavett magából. Az unokát meg imádja :)
186. gribedli*** (válaszként erre: 183. - Csillus78.06.27)
2016. jún. 9. 08:31

Én bébiszitterkedésre gondoltam, ha más lehetöség nincs. Persze, hogy oviba nem mehetsz, esetleg ha elvégeznél egy sulit, dada képzöt vagy ilyesmit. Igaz, ez a bébiszitterkedéshez is kell, de nem mindig veszik szigorúan.


A sulit nem értem, 30 ezer euró sulira? Vagy úgy érted, hogy egy vállalkozás indítása? Én az olaszoknál élek, de még itt sem fogadnak el magyar papírokat, így az összes sulit, ami az én munkámhoz kell, mindent itt végeztem el, így ebbe sose kötöttek bele.

185. 6496c360f6 (válaszként erre: 184. - Kszb)
2016. jún. 9. 08:01
Hát azt elhiszem! :) kíváncsi vagyok az enyém mit fog csinálni. Remélem viselkedik majd(nem sok esélyt látok). Visszatérek majd a szaftos kis beszólásaival, ha ott tartunk majd :D
184. kszb (válaszként erre: 182. - 6496c360f6)
2016. jún. 9. 07:49
Nem, engem sem érdekelt volna, ha nem is tetszik neki vmi 😊 Csak így jól esik, tudván, h 9 éven át mit művelt.
183. csillus78.06.27 (válaszként erre: 150. - Gribedli***)
2016. jún. 8. 23:20

Az az igazság, hogy de, gondolkoztam, sőt most is ezen. De svájc, tljesen máshogy működik mint magyarország.

Oviba vagy bölcsibe itt s mehetek el képesítés nélkül. Csk úgy, pénzrt nem vállalhatok gyerekvigyázást. Csak hivatalosan lehet, és komoly szabályai vannak. Bejelentés, járulékok fizetése, iztosítás kötés, ha a gyerek akire vigázol kárt tesz nálad, vagy ha vele történik baleset st. szóval nem olyan egyszerű. Ráadásul, kzel ne úgy fize, mint egy átlag munka, és azért elég nagy felelősség van rajtad. Hivatalosan, az is probléma, hogy akinél már egy családban 4 12 éven aluli gyermek van, az nem vállalhat felügyeletet. Szóval, itt komoly szabályozás van. Szeretnék valami ilyesmit tanulni, de az forintban átszámolva, 10 milio körül van. Az itt is sok pénz ám. De minden vágyam, hogy gyerkekkel foglalkozzam.

182. 6496c360f6 (válaszként erre: 181. - Kszb)
2016. jún. 8. 13:20
Hát úgy vagyok vele, hogy még az anyós véleménye se kéne, hogy érdekeljen. Remélem leszek annyira eszemnél, hogy nem veszem magamra.
181. kszb (válaszként erre: 180. - 6496c360f6)
2016. jún. 8. 13:01
Aminek semmi értelme. Az egyik ebben, a másik abban jobb, de tökéletes nincs idegen nézőpontból. Az a lényeg, h családon belül (szük család! Nem a kiskutya farka is!) legyen meg a harmónia, az egység és kész. Én biztos nem fogok teljesítmény kényszeres lenni és a gyerekemből is azt csinálni, mert messziről jött emberek ezzel nyugtatják a saját önérzetüket, h másokat "szekálnak". A gyerekemnek én tökéletes vagyok, nekem is az ő, apja szerint tuti a dolog, a régebben szemétkedő anyósom szerint is jól csinàlom, akkor mi számít még? A játszótéri felvágások leperegnek rólam szerencsére 😊
180. 6496c360f6 (válaszként erre: 179. - Mandulacska2)
2016. jún. 8. 10:52
Igen, a versengéssel van a legnagyobb baj szerintem.
179. mandulacska2 (válaszként erre: 178. - Babyapocakban)
2016. jún. 8. 10:36
Igen, mert az ember ilyenkor feszültebb, nem tudja (pláne 1. gyereknél), hogy jól csinálja e, bizonytalan, és ha valami nem sikerül, ami a többinek igen (szülés, szoptatás), akkor sikertelennek , értéktelenebbnek érzi magát. Legalábbis én így éltem meg. De látom több anyukán, hogy sokan szeretne felvágni, hogy nekik milyen jól ment.
178. babyapocakban (válaszként erre: 172. - Mandulacska2)
2016. jún. 7. 10:02
Az ember kicsit érzékenyebb is szerintem az átlagosnál, amikor babát vár. Legalábbis magamon ezt érzem. Ettől függetlenül a józan ész tényleg azt mondja, hogy lépj túl ezeken az apró dolgokon és foglalkozz a fontosakkal, de akkor és ott ez néha nehezebb a szokásosnál.
2016. jún. 2. 07:09
Nekem erről az emberek tappintatlansága jutott eszembe. 3 hét kimaradt munka után visszatértem (sajnos vetélés után, de a távolmaradásomnak nem az volt az oka)...mire egy túlságosan tappintatos kollegám így szólt: "Olyan rég nem láttalak, már azt hittem terhes vagy!" hát nem tudtam sírjak, vagy röhögjek...
176. Ankamacko (válaszként erre: 172. - Mandulacska2)
2016. máj. 31. 12:49
Óóóó Te szegény... keress rendes barátnőket, ezek ellenségnek se kellenének!!! Egy barátnőmmel sem méregettük egymás hasát, se...gét, nem versenyeztetjük a gyerekeinket, csak örülünk a másiknak és csak akkor adunk tanácsot egymásnak, ha valamelyikünk kér.
175. mandulacska2 (válaszként erre: 174. - Kszb)
2016. máj. 31. 12:27

Én is így gondolom.:) Nem is értem, mire jó annak, aki esetleg előbb szüli, és lány, miből veszi , hogy a fiú lusta.


A másik "kedvencem", amikor azt mondogatták már a 41. héten, hogy a baba tudja, mikor akar jönni. Én akkor már kész pánikban voltam, hogy nincs e gond vele. Végül meconiumos volt a magzatvíz, köldökzsinór a karján volt, romlott a szívhang szülés közben. Le se ereszkedett, így akár húzhattuk volna még világ végéig is.

174. kszb (válaszként erre: 172. - Mandulacska2)
2016. máj. 31. 11:24
Te! Nekem lányom van, és 41+2-re úgy indították kifele a valagát :D Amúgy sztem ez a fiúk lustábbak dolog is egy akkora baromság, h csak na! Gyereke válogatja, nem a neme! :)
173. mandulacska2 (válaszként erre: 43. - Cippora)
2016. máj. 31. 10:42

Nálam meg pont az ellenkezőjét jegyezték meg. Első fiú volt, második is fiú lesz, most várjuk. Erre, hogy nem baj, az a lényeg, hogy egészséges legyen. Majd a harmadik. Hát mondtam, harmadik nem lesz. Látod, van olyan is ,aki azt várja, hogy na most lánynak kellett volna lennie. Mondjuk mi nagyon szerettünk volna egy kislányt is.


Anno nálunk nagypapám mondogatta folyton, hogy a fiú sokkal jobb, meg hogy apósoméknál biztos azért lett 6 gyerek, mert apósom után akartak volna a szülei még egy fiút. Véletlenül se azért, mert lányt.

172. mandulacska2 (válaszként erre: 28. - Channa*)
2016. máj. 31. 10:12

Szerintem nem undokak ezek a kismamák. Jó , vannak túlzások. Engem pl. borzalmasan zavart, aki megkérdezte, hogy "terveztétek,akartátok? Vagy csak becsúszott." Kettő ilyen is volt. Nem vagyok idióta, hogy csak úgy szaporodjak. Ez sértő volt számomra. Pláne, hogy az egyik egy barátnőm férje, aki semmit nem törődik a gyerekével, mindent a felesége csinál, és számára hülye az, aki egynél több gyereket vállal.


A hastapizás engem is zavar. Még anyukámtól sem szeretem. Tudom, hogy nem rosszból csinálja, csak valahogy az intim szférámhoz tartozik.


szoptatás, császár: engem azért zavart, mert sajnos nem tudtam szoptatni, és nagyon kellemetlen, megalázó volt számomra, mert úgy éreztem, én nem vagyok erre képes. Sőt, egy barátnőm utána még mutogatta is, hogy ő milyen jól tud szoptatni. Ja, és még azt is mondogatták, hogy a tápszeres babák felfújtak. Szóval sajnos elég sok bunkó ember van, még az anyák között is. Neked szerencséd volt, hogy nem találkoztál ilyenekkel.


A baba mozgása pl. nem zavar, ha megkérdezik.Csak az ilyen intim dolgokba beletolakodás.


ami még zavart, amikor terhes barátnőm, miután megszült, és látta, én túlhordom, folyton azt mondogatta, hogy a fiúk lustábbak szoktak lenni. Az övé persze lány volt, és ő "időben" jött.


Másik indiszkrét megjegyzése, hogy ő természetesen szült, gyorsan, nekem császár lett, és azon hencegett, hogy mivel ő nagyon rég néptáncolt, nagyon jót tett neki , és hogy sokkal rugalmasabb volt a szervezete. Én talaj tornáztam, kismamtornára is jártam, mégis nehezen tágultam. És tényleg olyan felvágósan mondta. Nem én értettem félre. Semmibe vette, mert hogy ő jobban csinálta.


Szülés utáni hasméret: ezt is egy kedves barátnőm jegyezte meg, hogy lám, az ő hasa simán lement szülés után, mintha nem is lett volna, fogyott a szoptatástól, az enyém meg még hónapokkal később is nagy volt, és azt a tekintetet részéről látni kellett volna. Mintha én lennék a hibás azért,mert nekem lassabban ment vissza.


Nagyon bunkók tudnak lenni az emberek, örülj neki, ha nem találkoztál ilyennel. És még olyat is kaptam, hogy én nem is tudom, milyen az igazi baba, mert az enyém éjjel aludt, nappal volt fent, és persze a szülést se ismerem, mert császáros lettem. Meg hogy biztos az anyukák nem akarnak szenvedni, azért ilyen a sok császár.Egyébként én ennek ellenére szoktam válaszolni.

2016. máj. 30. 21:54

Vicces volt végigolvasni helyenként. Milyen igazak... :-)


Az első ponttal kiemelten egyetértek. Szerintem is pofátlanság megkérdezni, hogy tervezték - e. Ez csak két emberre tartozik. Ha nem hozzák fel maguk a szülők, én soha nem is kérdezek ilyet. Ki vagyok én, hogy pofákat vágjak ha becsúszott? És ki vagyok én, hogy a küzdelmeiről faggassam, ha sokáig próbálkoztak? Meg úgy általában, hogy ilyen intim kérdést tegyek fel. Nagyon kellemetlenül érezném magamat, ha ilyet kellene kérdeznem. Nem értem, hogy ezt más miért nem érzi.


Tiszteletben tartani másokat. Ez lenne a megoldása a kellemetlen pontoknak.


A nemalvásra, a kakitorpedókra és az édes nehézségekre már én is jó előre felkészítettem az ismerősöket. Jót mosolyogtam. :-D

2016. máj. 27. 21:38
Nálam azon akadt ki minden "kedves" ismerős elsőnek,hogy kettő baba lesz,utána,hogy mindkettő fiú."Úristen mi lesz most,hogy oldjátok meg,és még fiúk is." És akkor mi van?Nincs semmi bajuk,az itt a lényeg.
2016. máj. 25. 23:45

Most latom, total elkanyarodott a tema... :)


Szval, boldog babavarast a foruminditonak es bocsiiiii...

(Mindig akkor menjunk at a hidon, ha odaertunk ;)

168. Cucicsillag (válaszként erre: 161. - Aredhel)
2016. máj. 25. 23:43

+ egy anyukat sem szolnek le, aki visszamgy (hamarabb) dolgozni... Tobb olyan anyuka is van, aki mar vigan dolgozik a gyerkoc fel eves kora ota -akikkel egyutt szultem.

Nyilvan ,mindenki eltudja donteni.

167. Cucicsillag (válaszként erre: 161. - Aredhel)
2016. máj. 25. 23:41

Luxus... Kb.ezt besztuk meg a ferjemmel es szerencsenkre megoldhato.

Ismerek olyat is, aki vinne oviba, de telthaz van.


Az ongyilKossagot es az otthon maradast hgy hoztad osszefuggesbe? Lemaradtam... 😳

166. Cucicsillag (válaszként erre: 160. - Gribedli***)
2016. máj. 25. 23:37
Az elso es utso mondatban egyetertunk.
165. Cucicsillag (válaszként erre: 158. - 4c1a787e8f)
2016. máj. 25. 23:35

Ez a "maganak sem vallja be" eleg negativ...


Nem muszajbol maradok itthon, hanem azert ,mert igy erzem jonak :) erezzuk /+ferj ;)

A baba nyilvan nem nyilatkozik, de valszeg O sem ertekelne,ha bebiszitter felugyelne helyettem, plane, hgy szopis egyelore...


Ezen irasod alapjan nincs olyan, hgy szurke, csak feher es fekete, egyik tipusba sem tartozom...

Nem utalok dolgozni, a munkahelyem is szuper, a legkor is, a tarsasag is.szeretem /szeretnek, mindemellett onmagam tudok itthon is maradni a gyerkocokkel, barmilyen furcsa is.

Ezzel sztem nemvok egyedul.

Nem ertem ezt a sarkitast :-S

164. Cucicsillag (válaszként erre: 157. - 4c1a787e8f)
2016. máj. 25. 23:26

Nekunk jo volt :) Bar nem vunk ismerosok...

A legidealisabb ovi kezdes (minden szempontbol) a ket es fel eves kor lett vna. Egyebkent remekul elszorakoztunk,kozben pocakban volt a teso,de akkor pont nem volt mar ovikezdes, felvetel stb.viszont felido nem volt, na akkor mar nehzebb lekotni a gyerkocot, szval elkezdtuk az ovit es nemi elszakadasosdin tul jo, viselte.

Erre is csak azt mondom, mindenki a sajat gyerekenek, gyerekevel alakitja ezt a korszakot (is)

En megtehettem, akkor nyilvan nem fogok visszakapaszkodni a munkahelyemre (amit egyebirant szeretek is) de nem okoz gondot a kieses :)

163. Ankamacko (válaszként erre: 137. - Kszb)
2016. máj. 25. 09:46

Igazad van.

Az én lányom képtelen volt szopni, mert a felső ajka (ahogy a csecsemős nővér mondta a bajsza) gyenge volt. Nem tudott rendesen rácuppanni,csak szerencsétlenkedett. Ellenben annyira éhes volt, hogy muszáj volt kaját adni neki.

Amikor pedig nem volt éhes, nem volt hajlandó gyakorolni, így 4 nap után lemondtunk az egész vacakolásról és tápis lett. Semmi baja, egészséges, szépen fejlődik, ragaszkodik, mint a csiríz.

A második gyereknél sem fogok sokat tökölni. Ha megy a szoptatás jó, ha nem úgy is jó és abszolút nem érdekel, hogy a szomszéd néni mit gondol:))

162. gribedli*** (válaszként erre: 161. - Aredhel)
2016. máj. 25. 08:47
Pláne, hogy régen sem az anyjukkal voltak otthon a kisgyerekek hanem a tesóikkal, ha nem volt tesó akkor meg azzal, aki otthon maradt (pl vagy nagyon öreg nagyi vagy unokatesó de megintcsak gyerek). Mert az anyák mentek a mezőre dolgozni. Nem otthon maradtak 3 évig a gyereket abajgatni. Ja, volt ilyen is, de mondjuk az sem a gyerekével foglalkozott otthon, hanem etette a disznókat, túrta a kertet.
1 2 3 4 5 6 7

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook