Megkésett beszéd - ha későn kezd beszélni a gyerek (beszélgetés)
Sziasztok!
Csak egy pillanatra beköszönök már, nehogy azt higyjétek, hogy végleg eltüntem :) Nyaralni voltunk, most meg itt van az unokatesóm, így kicsit hanyagolom a netezést.
Midas szépen fejlõdik, vasárnap óta a nevét is mondja (Didas :)). Ma lesz az oviban a 6 hetes kiértékelés (vagy vmi ilyesmi), gondolom elmondják, hogy mik a tapasztalatai manóval kapcsolatban ezalatt az idõ alatt. Kíváncsi vagyok, majd beszámolok róla :)
Többieknél mi újság?
naná,a maga módján!
Kata,azok ott nem normálisak szerintem!!
Van a naplómban valahol egy január elején készült rajza Máténak,azon emberek vannak,mi a család a hóban,jégen csuszkálva,szépen elmagyarázta ki kicsoda.Ha nincs kedve rajzolni,akkor még ilyet sem tud....kicsi még,engem nem zavar....
De nálatok akkor sem komplettek!!!!!
Mindenesetre megemlítem ha mi megyünk,mi a véleményük.
Sziasztok. Lenne egy kérdésem , szerintetek egy majd 2 éves kislánynak mennyit kéne beszélnie? Már kéne mondatokat mondania vagy csak szavakat?
Egyébként a tesóm kislányáról lenne szó. A válaszokat előre is köszi
Sziasztok!
Mi újság a gyerekekkel?
ja az én fiamról van szó bocs.
ő is lusta beszélni
ritkán azért mond dolgokat csak még mindig rugdosni kell
én is ebben bizok hogy majd az ovi
mert valahogy a bölcsisektől nem tanul
Sziasztok!
Az én fiam nagyon későn kezdett beszélni. 3 éves korig szinte csak szavakat használt. Majd oviba került és ez szinte egyik napról a másikra megváltozott! Azóta is azt a "két" évet pótolja! :))) Két percig nem tud csendben maradni.
igen,légyszi:))
mindíg azt mondja nekem mostanában,hogy anyaaaaaa,te jóóó anyaaaa
valamint,te nem túnya,anya:D
Feléledt a topik. :))
Sziassztok, örülök, hogy mindenkinek jól alakul a csemetéje. :))
Nálunk Döme nagyon le tudja magát kötni bármivel, eléggé hullámzik, mikor mivel, de per pilanat mi sem tv-zünk. Aminek én is nagyon örülök. :))
A kukásautó volt életem meghatározó, első autója. Olyan szép narancssárga volt, hogy én is kukás akartam lenni.
Szerencsére nem lettem. :))
Gratulálok a kisfiadnak Kaaskopje!
Nektek is Szancsesz!
Jutka, akarod, hogy Máténak is? :DDD
igen borzasztó kedélyrombolóak tudnak lenni némely mesék
amik tán nem is mesék hanem valami zagyvaság
én azt mondom a normális mesétől még tanul is a gyerek
pl. beszélni
mint a fiam
de a többi tényleg zagyva :(((
én szeretem a minimaxot,viszont a többi mesecsatornát nem engedélyezem,nem is szokták soha nézni.
Minimaxot néznek,dvdket,az egyszervoltrol régi mesefilmeket,valamint mesélek nekik könyvböl vagy netről,valamint mostanában vetítek.
a többi mesecsatornát nem birom valahogyan én is félek némelyik alakzattol,nem is tudom mit ábrázol...
További ajánlott fórumok:
- Hány hónapos/éves volt a gyereked, mikor elkezdett beszélni?
- Ha a gyerek nem akar beszélni...
- Ti hogyan tanítottátok meg a gyerekeket egyedül enni, bilire szoktatni és rávenni hogy próbáljon beszélni?
- Mikor kezd el mondatokban beszélni egy gyerek?
- Szerintetek mikor ideális komolyabb dolgokról beszélni egy kapcsolatban? (pl. összeköltözés, gyerek...)
- Megkésett beszédfejlődés?