Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meghívtak ebédre? fórum

Meghívtak ebédre? (beszélgetős fórum)


25. T.Jutka78 (válaszként erre: 16. - Andi6020)
2010. aug. 3. 23:07

Csak, hogy teljes legyen a kép, én mosogattam,Ő törölgetett meg büszke volt, hogy egy ilyen vendégség, ennyi ember után is csilli-villi a konyhája este és még nem is úrinő mint én, mert nincs mosogatógépe. Ő bizony nem fekszik le, amíg mosatlan van a háznál.Én ennyi vendég után simán lefeküdnék fáradtan este, majd elmosogatok a férjemmel másnap, de nem is szólnék senkinek, hogy jöjjön mosogatni. Sőt, ha bárki mosogatni akarna az én konyhámban, simán elküldeném. Menjen ki, egyen, igyon, a többi már az én dolgom. Az én konyhám az én váram, na jó néha a párom "uralkodhat" itt, de más nem.


Bár igaz, hogy egy ilyen vendégség után nem mutatnám meg a konyhámat a Lakáskultúrának. Az övét meg lehetne ez tény, de nekem nem ez a fontos.

24. agis (válaszként erre: 6. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 11:34

EZ szerintem legyen a te egyéni problémád, a saját vendégségedet úgy oldod majd meg, ahogy akarod. Az, hogy elvállaltátok a pacal főzését, megint a saját döntésetek volt: nem voltatok rákényszerítve.


Az, hogy mit kínált és mit nem a vendégeinek, legyen az ő szegénységi bizonyítványa.

2010. júl. 31. 09:33

Kedves Judit!

Legyen ez a sógornőd "problémája", Ti levonjátok

a tanulságot.Különben a férfiak jól főznek,de én

éhen maradtam volna.

22. Kamillka (válaszként erre: 21. - Andi6020)
2010. júl. 31. 09:05
ÁÁáá nekem nagyon nem jön be:S Pedig nem vagyok egy rossz vendég, de ebből nem tudnék enni;)
21. andi6020 (válaszként erre: 20. - Kamillka)
2010. júl. 31. 09:04
Velőspacal? :-)) Imádom, bár elég undi!!
20. Kamillka (válaszként erre: 10. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 09:00

Akkor biztosan azért kérték fel a férjedet, mert ő főzi a családban a legjobban. Vannak olyan emberek, akiket nem zavar, ha más főz náluk, mert vagy nem tudnak főzni, vagy olyan ételt akarnak elkészíteni, amit nem olyan jól csnálnak.


Elhiszem, hogy jót csinál, nem a férjed főztjét akarom degradálni, de ehhez az ételhez még akkor sem nyúlnék, ha maga Gordon Ramsey tenné elém. Az nagyon relatív, hogy kinek mi a jó.

2010. júl. 31. 08:17
Mi főztünk már pacalt vendégeknek, meg marhapörköltet. Ez a kettő volt, aki nem szerette, így járt:D Igaz, ez a párom irodai névnapi buliján volt a menü. Oda meg bőven elég volt kétfélét ellogisztikázni.
2010. júl. 31. 08:13
Az egészben az a legdurvább, hogy még kiosztották szegény kisklambót is, aki nem ette meg :S
17. andi6020 (válaszként erre: 16. - Andi6020)
2010. júl. 31. 08:12
jav: nem megfőzette, hanem megfőzetett
2010. júl. 31. 08:12

No most akkor ki mosogatott?


Az elején azt mondtad:

"De még Ő érzi magát igazi háziasszonyak, mindekit körülugrált, ebéd után elmosogatott."


Később meg:

"Persze, mert behívott, hogy mosogassak, törölgessek, és pakoljak össze a gyerekeim után."


Nem kötekedni akarok, csak érdekel, hogy "csak" annyira bunkók, hogy megfőzettem maguknak (30 főnek), vagy tényleg neked kellett mosogatnod is.

15. andi6020 (válaszként erre: 13. - Access)
2010. júl. 31. 08:09
Ez tömör volt, de mi nem?
14. andi6020 (válaszként erre: 1. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 08:04

El sem mosogattatok magatok után? Na, és biztos nem hívnálak! :-))))


Viccet félretéve, meredek kaja a pacal. Én ugyan imádom, de sokan nemhogy nem szeretik, egyenesen undorodnak tőle. Tökéletesen igazad van, kellett volna főzni mellé még valamilyen másik ételt is, vagy sültet, bármit. Illetve még egy megoldás létezik, ha eleve MEGHÍVNAK EGY JÓ PACALRA. Akkor nem kell semmi mást főzni (bár én akkor is csinálnék, már csak a gyerekekre gondolva).


Mondjuk én eleve nem hívnék meg senkit hozzám, helyettem főzni, de ez én vagyok, és ugye itt nem is ez volt a gond.

13. access
2010. júl. 31. 05:41
Nem.
12. Jall
2010. júl. 31. 02:27
Én imádom a pacalt,sőt,enném akár hetekig is...,még szülinapon is,de azért utána még benyomnék pár rántott húst,meg egy pár üveg (doboz) sört mellé,a tanulság a storyból,hogy jövőre nem kell menni,nem kell főzni,és rosszul érezni magadat,főzzön a háziasszony,de lehet,hogy ő nem tud főzni,azért kér meg mást,kristályvíz kiöntéshez nem kell tudás.
11. Márta1973 (válaszként erre: 1. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 02:22

No elhiszem hogy fel vagy háborodva!Én még kis családomnak(3)is minimum 3 félét főzök.

Ajánlanám az illető családnak a következő könyvet:A jó vendég,A JÓ VENDÉGLÁTÓ.Vagy egyszerűen egy protokoll könyv.

10. T.Jutka78 (válaszként erre: 9. - Kamillka)
2010. júl. 31. 01:21

Hivatalosan is meghívlak egy bográcsos pacalra, amit a férjem főz.Én sem szeretem, mert gusztustalannak tartom, de, amit Ő főz, az tényleg finom,Gusztustalan az tuti, de egyszer gyerer el hozzánk, kóstold meg ezt a gusztustalanságot és biztos megszereted.

9. Kamillka (válaszként erre: 8. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 01:15
Nem vitatom, hogy jól meg tudja főzni a férjed, de biztosan nem kósolnám meg:S A pacalt tuti nem:/
8. T.Jutka78 (válaszként erre: 7. - Kamillka)
2010. júl. 31. 01:05

A pacal pörkölt körömmel nagyon finom, főleg, ha az én férjem főzi, erre meghívnálak szívesen, én sem szeretem, de ez isteni. Ahogy az én férjem főzi tuti megennéd.De ezzel nem állnék harminc ember elé.

7. Kamillka (válaszként erre: 1. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 00:57

Hát nem egy tipikus szülinapi menü:)) Gondolom gyerekek voltak többségben a "bulin" és őket sóskrumplival meg pacallal várta?? Még felnőtteknek sem tenném ki az asztalra egy ilyen alkalomra, még akkor sem, ha biztos lennék benne, hogy mindenki szereti.


A pacal pörköltet semmi pénzért nem tudnám megenni, már a látványa is taszít:S

6. T.Jutka78 (válaszként erre: 4. - Tixtina)
2010. júl. 31. 00:55

Én megeszem a pacalt, főleg, ha a férjem főzi, mert itt is Ő főzte.


De ne is ezzel van a gondom. Az a gondom, hogy Ő kivágta ezt mindeni elé és Ő érzi magát szuper háziasszonynak. Én meg vagyok a szutyok, mert nem mosogatok percenként, inkább főzök tíz félét a vendégeknek.


Az Ő konyhája végig csilli-villi volt, az enyém ehhez képest egy káosz. Ő csak lébecolt ott köztünk, töltötte mindeki poharát ásványvízzel (mert más túl drága) én meg egész nap robtoltam a főzőfülkémben, sütöttem, rántottam a húsokat, főztem a levest a tésztát, készítettem a köretet, és ráadásul a nap végén tele voltam mosatlannal. Pedig még mosogatógépem is van, szerinte úri asszony vagyok, de még arra sem volt időm, hogy abba bepakoljak.


Ehhez képest nála más ebéd után 5 perccel minden redben volt a konyhában.


Persze, mert behívott, hogy mosogassak, törölgessek, és pakoljak össze a gyerekeim után.

2010. júl. 31. 00:49

Lehetett választani:

Krumpli pacallal, vagy krumpli magában:DDDD

2010. júl. 31. 00:45

Háááát....Fura egy család.

A Pacalpörköltet vagy szereti valaki,vagy utálja.


Vendégeket várni ,nem illik ilyen menüvel.


Nos,én mindenevő vagyok-imádok kajálni.

Viszont, a pacalt semmijen formában nem eszem meg.

akkor sem,ha éheznem kell két napig:DDDDD

3. T.Jutka78 (válaszként erre: 1. - T.Jutka78)
2010. júl. 31. 00:43

Mondjuk, volt gyerek, aki a sós krumplit ette magában, mert útálta a pacalt.


Na ez a gyererek volt a finnyás kis szemét, mert válogatni mert.Én sem szeretem a pacalt, de ha kell megeszem. Mint, ahogy ott is megettem a sós krumpit kis szafttal, mert a pacalt tényleg nem szeretem.De háziasszonként egy harmic fős vendégsereg elé, amiből fele gyerek, nem állnék ki pacalpörkölttel. Főznék levest, sütnék kis húst, esetleg rántotthúst.


Nem hívok meg harminc embert és b. m előjük a pacalt, szeretik- nem szeretik, ezt kapják. Semmi más választás, aki meg esetleg nem szereti, az egy válogatós, hisztis sg.fej.

2010. júl. 31. 00:36

Igazad van, nem is szeretnék itt kotnyeleskedni, remélem nem is haragszol meg, csak ezsembe jutott egy vicc:


Az olcsó helyárairól ismert légitársaság repülőgépén megkérdezi a légiutaskísérő:

-Parancsol ebédet, Uram?

-Miből lehet választani?

-Igen vagy Nem..


hát ez volt itt is a helyzet!

Imádom a pacalt :-P

2010. júl. 31. 00:28

Ha valaki olvasta az előző fórumomat, hát ismerhet, én egy hp. vagyok,Na a lényeg, ez a kedves sógornőm meghívott minket a lánya szülinapjára. Menjünk el,amikor ébredünk, de a férjem ugyan főzzön már egy jó kis pacalpörköltet. A férjem oda is ment reggel hatkor, ezek még aludtak, felrázta őket, megfőzte a kedvenc pacaljukat csülökkel, körömmel, az én segédletemmel, isteni volt.,


És itt nekem csak egy gondom van. Lévén anya, háziasszony vagyok. Egy háziasszon harminc vendéggel hagytkozhat a pacalpörköltre? Amit 10 emberből öt szeret.


De itt nem volt más, sem egy leves, sem egy sült, sem egy rántotthús, semmi, csak a pacalpörkölt, amit nem ők, hanem mi főztünk a férjemmel.De még Ő érzi magát igazi háziasszonyak, mindekit körülugrált, ebéd után elmosogatott.Egy igazi háziasszony, meghívna harminc vendéget egy nem is általuk főzött pacalpölkörtre?


Mondom pacalpörköltre, se leves, se sült se semmi, csak a pacalpörölt, amit nem is ők főztek.Én is vendégelek meg évente egy egész családot, de ott legalább lehet válogatni, van leves, van sült, van rántotthús, van pacal. Sőt mi több ezeket mi mind együtt csináljuk a férjemmmel, de Ők csak kirakták harminc ember elé büszkén a pacalpörköltjüket, amihez semmi közük nem volt.És nem az a baj, hogy , hogy nem Ők főzték, hanem az, hogy véleményem szerint egy harminc fős vendégséget nem illik egy ilyen szerény és meredek menüvel megvendégelni. Van pacal és kész. És, ha valaki nem szeretei? az mit egyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook