Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megcsalásnak számít-e, ha korábbi barátnőjével levelezget a pasim a facebookon? fórum

Megcsalásnak számít-e, ha korábbi barátnőjével levelezget a pasim a facebookon? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
207. Balaton2 (válaszként erre: 206. - Juci0424)
2021. febr. 9. 09:03
Kérdezz rá, mert lehet van még lezáratlan ügyük. Amennyiben nincs, akkor egyértelmű
206. Juci0424 (válaszként erre: 1. - Endris)
2021. febr. 4. 15:47
Szerintem megcsalásnak számít. Vagyis az lesz belőle. Tapasztalat.
205. eb85e22a13 (válaszként erre: 204. - Gribedli***)
2014. okt. 28. 10:17

Az " ajanlatra" nem mondtam nemet, mert akkor meg ugy ereztem, hogy ok.,jegyesek voltunk. Kesobb mondtam vissza..

Az nagyon gáz, ha a gyerek szuletesetol teszik fuggove a hazassagot. A gyerek tervezessel kapcsolatban ugyenez a velemenyem.

204. gribedli*** (válaszként erre: 203. - Eb85e22a13)
2014. okt. 28. 09:02

Ha nemet mondtál valakinek egy házassági ajánlatra, nem szeretted annyira, tehát nem kérdés, hogy ott nem azzal van a baj, hogy nem akarsz összeházasodni, hanem nem bízol abban a kapcsolatban eléggé. Én is mondtam már nemet és tudtam is pontosan, hogy annak az illetőnek miért mondtam erre nemet. Egyszerűen számomra nem volt már olyan alap, érzelmileg, ami ezt indokolta volna.


Ha mindkét részről megvan az a hozzáállás, nem csinálnak belőle ideológiai kérdést. Ha nincs feltételekhez kötve, szintén jó dolognak tartom, de ez kettejüktől is függ. Azért én jó dolognak tartom, ha nem azért házasodnak össze, mert már úton a baba vagy azért, mert egyikük nem hajlandó addig gyereket vállalni, amíg össze nem házasodtak. Vagy pl amikor egyik sem, de házasság után sürgős lesz hirtelen a gyerek, holott előtte még egyáltalán nem beszéltek róla. Ezek mind olyan feltételek, hogy azt gondolom, szerintem nem lehet ennyire irányítani az érzelmeket, hogy ezektől legyen függő, hogy szereted vagy nem. Ahogy az sincs, hogy az esküvő gombnyomásra leállítana benned addig igen intenzív módon élt érzelmeket. Ezért nekem jobban tetszik az, amikor csak úgy egymásért, mindenféle magyarázat nélkül teszik, nem konkrét időzítés alapján megy az esküvő léte vagy nemléte, hanem csak.

203. eb85e22a13 (válaszként erre: 202. - Gribedli***)
2014. okt. 28. 07:59

" Akinek a sajatja rossz, vagy rossz volt es elvalt.." " mert mennenek ok, csak nem viszik oket."

Erre meg most en mondom, hogy ellentmondas.: D A hazast , vagy ex hazast már vitték.: D De egyebk.ertem mit akartal irni..:)

Engem " vittek volna" tobb ízben is, de vegul ugy dontottem, /ők /ne vigyenek.:) Nem a hazassag intezmenye miatt.

Nem minden hazassag szar, csak nagy reszuk, ugyanugy,mint a nem hazasoknal. Nagyon ritka az igazan jo kapcsolat sajnos.

Egyebkent szerintem aki elt hosszu kapcsolatokban /mint en is/, nem hinnem, hogy kevesbe venné komolyan azt/vagy pont komolytalanul/ a kapcsolatot, mint a egy hazas.Ez nem papir, hanem szemely fuggo. Csomo hazas pl.felrekefel, a gyerekeit , es a tarsat leszarja. Ugyanugy, mint a nem hazasok kozul sokan.

En nem vagyok hazassag ellenes, szerintem hulyeseg ezt a kapcsolati format altalanossagban elitelni, de ugyanugy hulyeseg azt mondani, hogy aki nem probalta, ne mondjon velemenyt. Illetve szamomra nincs ertelme a mondatnak, mert nalam egy adott hazassag annyi, amennyi a benne levo 2 adott ember kapcsolata. Tehat szamomra nincs olyan, hogy altalanossagban hazassag. Tudok velemenyt mondani xy hazassagarol, ha belelatok, de altalaban a hazassagrol nem. Ez kb.ugyanolyan , mint velemenyt mondani altalanossagban kapcsolatrol. Milyen kapcsolatrol? Kinek a kapcsolatarol? Tehat hiaba volt valakinek mondjuk 20 kapcsolata/azaz " próbalta"/,nem tud erdemben nyilatkozni xy kapcsolatarol, ha nem is ismeri az illetot.

Ezzel azt akarom mondani, hogy a hazassagon nincs mit " próbalni" szerintem.Igy altalossagban ezt mondani, nem latom ertelmét a kijelentesnek.:), Xy-nal ki lehet probalni a hazassagot, aztan lehet nyilatkozni rola.. De attol , hogy valaki osszekoti az eletet hivatalosan is valakivel, meg nem evidens, hogy magasabb szintre is emelte a kapcsolatat. Ugyanugy szereti, vagy nem szereti masnap a párját. Egyenfuggo, hogy erez a masik irant valaki.

Mar most erzem nem sikerult atadnom szovegben amit akartam ezzel irni.:)

Tehat szamomra kapcsolatok leteznek, a hazassag pedig az, amiben 2 fel hivatalossa is teszi a kapcsolatat. Ami jo, vagy rossz.Nekem nem hazassagban is ugyanolyan " opcioim" vannak magammal szemben, mintha alairnek egy papirt.Ha nem olyanok az erzelmek, vagy nem mukodik a kapcsolat ami nekem/nekunk/ megfelelo, befejezem.Es ugyanugy befejeznem ha hazas lennek. Csak joval nagyobb tortúraval. Ezert nem hazasodom mondjuk egy ev ismeretseg utan. Persze azt is tudom, hogy arra sincs garancia, hogyha mondjuk 15 evig jol mukodik egy kapcsolat, akkor a 16.evben is jol fog.

Az eletben semmire nincs garancia.Igy tehat egy hazassagnak ugyanugy van, vagy nincs ertelme, mint egy kapcsolatnak.:)

202. gribedli*** (válaszként erre: 199. - Eb85e22a13)
2014. okt. 28. 07:11

Nem konkrétan rád értettem, de úgy lépten nyomon bele lehet ilyenekbe botlani. Akinek a sajátja rossz vagy rossz volt és elvált, el kell fogadnia, hogy azon a 2 emberen múlt. Nem a házasság intézménye a baj, de őszintén szólva gyakran érzem, hogy csak azért mondják, mert mennének ők, csak nem viszik őket, és ilyenkor a reakció kb az, hogy nem is kell, mert a házasoknak mind sz.r.


Nem lehet valamiről kijelenteni, hogy milyen, amíg ki sem próbáltad és nem lehet kijelenteni, hogy a tied is olyan lesz, mint amilyet látsz valakinél, hiszen te és a párod nem ők vagytok (ezt az utóbbit sem rád értem konkrétan, hanem általánosításból).


Megértem, hogy akinek meg túl nagyok az elvárásai és azt gondolja, hogy a házasság megkötése egyfajta garancia arra, hogy most már nem hagyják el egymást, az csalódottságot érez, ha ez nem válik valóra, de itt is a benne levők hibája, ha utána belekényelmesednek, ez nem a házasság hibája, ha nem lennének összeházasodva, aki nem tiszteli a másikat, akkor sem tisztelné.

201. Zsolt80
2014. okt. 28. 06:52
Bocsánat hölgyeim, legközelebb nem csak a fórum címet olvasom el.
200. eb85e22a13 (válaszként erre: 199. - Eb85e22a13)
2014. okt. 27. 20:14
Nem jol irtam. Sanyinak nem a fb-ot feszegette, az Zsolt volt..: D
199. eb85e22a13 (válaszként erre: 197. - Gribedli***)
2014. okt. 27. 20:10

Maga a topic temaja hozta a szitut. " Sanyinak" megjegyezte, hogy a fb.a hibas ezert, erre reagalt Kriszta, majd en, es utana Te. En csak azert irtam annyit arrol a kapcsolatrol az elso hsz-om utan, mert kerdezgettel, mert nem ertetted..,a szerinted ellentmondast. Utana meg ugy irtad, mintha en erdeklodnek ennyire masok maganelete irant.:)

Heti szinten talalkozom tobbszor ezekkel a rokonokkal, hiaba nem erdekel a hazassaguk, sajnos belelatok, es errol irtam peldakent.

Egyebkent ki a hazassag ellenes itt most? Ezt most nem vágom.:)

Nem ertek egyet azzal, hogyha mar valaki rossznak latja egy masik ember hazassagat, az azert van, mert nem akarja elfogadni a tenyt, hogy milyen jol elnek,

Tudtam volna mondani konkret peldakat az esetre, ami mutatja, hogy tragikusan sz.r az a hazassag amirol irtam, csak ugy gondoltam ennyire megsem dumalnam ki,foleg, hogy hogy par reszletet lehet el sem hinned/en sem biztos, ha mas mondaná/.

Amiert engem nyomaszt ez a kapcsolat az az, hogy nem tudom elkerulni oket.. Tehat csak ezert " foglalkozom vele".

198. kriszta773 (válaszként erre: 197. - Gribedli***)
2014. okt. 27. 19:55
biztos azok rágódnak sokat mások házasságán, akik unatkoznak, és nem foglalja le őket normális tevékenység, se melóban, se magánéletben :) a házasságellenességet akkor tudom megérteni, ha valaki nagyon pórul járt már, persze akkor is butaság, mert sosem ebben az intézményben, hanem az emberekben van a hiba
197. gribedli*** (válaszként erre: 196. - Kriszta773)
2014. okt. 27. 19:28

Nem én hoztam szóba. Ahogy láthattad, mindenki, aki esküvő ellenes, ilyeneket kezdett írni, tehát nagyon is érdekli őket, ha mindig ezzel érvelnek.


Engem nem, ahogy mondod, nem teszem függővé mások véleményétől, hogy mikor csókolózzam vagy ne, csak azt fejtegettem, hogy általában bármit, amit egy házaspár csinál, a külvilág megmagyarázza, de úgy, hogy bármibe belemagyarázzák, hogy ezt és ezt azért csinálják, mert a házasság haldoklik. Ha jobbra megy, akkor azért, ha balra, akkor azért. És azok leginkább, akiknek rossz tapasztalataik vannak a házasságról, rosszul viselik, ha valakinek a házassága pedig jó. Mert mindenben csak azt akarják látni, komfortot ad nekik azt gondolni, hogy ha nekik nem volt jó, akkor másnak sem az.


Tisztelet a kivételnek. Én is igyekszem úgy válogatni a barátaimat, amilyen én vagyok, vagyis hogy ne rugózzanak már folyton ilyeneken, szelekcionálok.

196. kriszta773 (válaszként erre: 185. - Gribedli***)
2014. okt. 27. 19:14

ez biztos minden környezetben más, nálunk, mármint az én környezetemben nem nagyon foglalkoznak azzal az emberek, hogy másoknak milyen lehet a kapcsolatuk, vagy hogy tutira csak azért smárolnak, hogy megvezessenek másokat :)


de sokan még a saját kapcsolatukról is simán elhiszik, hogy az milyen jó, ha nem tapasztaltak mást, akár saját bőrön, akár másokat megismerve. van olyan ismerősöm, aki tökjónak tartja a házasságát, és nem tudná elképzelni mással, csak éppen szex nincs a házasságban. és nem időszakosan, hanem hosszú-hosszú évek óta. hát mindenkinek más a jó házasság :)

195. eb85e22a13 (válaszként erre: 194. - Gribedli***)
2014. okt. 27. 09:26

En meg aztan vegkepp leszarom masok hazassagat. :d Sajnos kozeli rokonokeba kenytelen vagyok belelatni.

Jo szar lenne, ha masok kapcsolataval osszehasonlitva dontene barki is a sajat hazassagarol.Ezt nem is felteteleztem.

194. gribedli*** (válaszként erre: 192. - Eb85e22a13)
2014. okt. 27. 08:40
Olyan idősek között 10 ilyet nem tudnék mondani, de nem is igazán nézem, mert én én vagyok és nem érdekel, hogy másoknak milyen okokból és hogyan alakult rosszul. Ha egyszer elromlik a sajátom, minden összehasonlítgatás nélkül lépek és kész. Mondjuk most nekem elég lenne annyit tudni, hogy egyáltalán megérem azt a kort, gondolom, ha megérem, az életemet kitölti majd az unokázás és barátnőzés, akár egyedül is, ezért nem értem a kapcsolatfüggőket. Mifelénk gyakori az is, hogy a 85 éves tata kinyírja a 80 éves nyanyát, mert "idegesítette":)))) Ennyi idősen meg már le se csukják, frankó...
193. eb85e22a13 (válaszként erre: 191. - Zsolt80)
2014. okt. 27. 08:12

Egyetertek. En ugyan nem elek tulzottan " nyugodt eletet", de sosem raknam ki az eletemet a fb-ra. Egyetlen képet sem. Teljesen feleslegesnek tartom.

Mondjuk azzal nem ertek egyet, hogy feltetlenul a fb a hibas ilyen esetekben/topic tema/, sot..

A fb.mogott emberek vannak, akik dontenek arrol mit, es kivel kommunikalnak.

192. eb85e22a13 (válaszként erre: 190. - Gribedli***)
2014. okt. 27. 08:07

Ilyen is van, de sajnos ritkan, amit leirtal.

De nem hiszem, hogy tudnal meg vagy 10 peldat mondani hasonlora. Viszont a rossz hazassagra tutira joval tobbet.

En komolyan nem ertem, hogy lehet olyan emberrel egyutt elni, akit nem birunk elviseli..

Meggyozodesem, hogy anyagi okai vannak a legtobb ilyen sz.r kapcsolatnak. Marmint annak, hogy nem valnak el.

191. Zsolt80
2014. okt. 27. 07:30

Mai nép problémàja a facebook.Már máshol is irtam de megint leírom szerintem egy magamutogatàs és ámítás.Aki boldog és nyugodt életet él az nem azzal foglalkozik hogy exeket keresgél a facen, nem posztolgat és nem tudjuk mit vacsorázott hol jàrt.Hiszen akivel volt az tudja és nem fontos tudatni még X emberrel.

Szóval nem megcsalás de ez göngyölődik, êrdekes lesz egy kis nosztalgia és ott van megvan a baj....

Bocs ha nem olvastam vissza a hozzászólásokat csak megfogott a cím.

190. gribedli*** (válaszként erre: 189. - Eb85e22a13)
2014. okt. 27. 07:22
Most pont ebben nem tudom milyen a többség, mert a férjem nálam idősebb és az összes barátunk a 40-es korosztály és erre jobb a rálátásom, de a családunkban volt egy időskori válás is, biztos írtam máshol, én felnézek a nőre, 30 év házasság után vált el, mert akkor tudta meg, hogy a férje csalja. Túl volt már akkoriban a 60-on és nem is azért vált, hogy na, akkor most bepasizik, hanem kereken megmondta, hogy ennyi idősen jobb dolga is van, mint a hűtlen férje koszos gatyáit mosni vagy főzni rá, úgyhogy vége, inkább nagymamáskodik és neki ne dirigáljon senki. Karakán nő, felnézek rá!:D Pláne, hogy ő az a generáció, akiknél ez még ritkaságszámba ment.
189. eb85e22a13 (válaszként erre: 185. - Gribedli***)
2014. okt. 26. 21:28

Te folyamatosan fiatalabbakrol irsz. 65-70 kozotti parrol pedig en. Mas azert ez..

Szerintem a hazassagok kb.70% sz.r. Es azert vezethetoek meg az emberek, mert mondjuk 40 ev hazassag utan mar azt is jonak talaljak, ha a par egyutt megy intezgetni a dolgokat, nem kulon. Az mar megint mas, hogy nem veszik eszre, higy kozben nem is kommunikalnak szinte.

188. eb85e22a13 (válaszként erre: 184. - Gribedli***)
2014. okt. 26. 21:11

Valamit felreertesz. Sosem vallottak be senkinek, nekem sem, hogy szar a hazassaguk.

Ha hazassag a tema, vagy kapcsolat, azt hangoztatjak,hogy milyen jo az oveke.

De kozben a feleseg neha kiesik a szerepebol, es elkezdi ocsarolni a ferjet. De nem azt, hogy sz.r ferj, hanem csak valami tulajdonsagat, vagy csak azt amit eppen csinal. Itt a hangsuly azon van, hogy ezt mikent teszi. Mert en is szoktam cinkelni a paromat, de nem olyan undorral masoknak, mintha egy utalt emberrol beszelnek. Nehez egy ilyen szitut leirni ezek szerint ugy, hogy ertheto legyen. Persze azt is tudom, hogy miert nem erted igazabol. Azert, mert te is olyan ember vagy tutira " aki atlat a szitan", mint en is, igy fura, hogy masokat hogy lehet ennyire megetetni a latszat dolgokkal. En akkor is erzem ha 2 ember szarban van, ha masok elott mosolyognak egymasra.

A ferj viszont sosem kritizalja az asszonyt-visszaterve az elozore. De tul sok erzelmet sem mutat.

Konkretan rokonokrol van szo, nem ismerosokrol. Es nem 40 es korosztaly, irtam, hogy idosek.

187. kleeri
2014. okt. 26. 18:46

az számít annak, amit Te úgy érzel

beszéljétek meg, ha ez bánt

2014. okt. 26. 18:42
Ja, és most nem a sok kiposztolt dologra gondolok, az tényleg egy külön kategória és már kiveséztük:)
185. gribedli*** (válaszként erre: 181. - Kriszta773)
2014. okt. 26. 18:38

Ez igaz, sok veszekedős, nyűglődős pár is van, de senki nem mondja rájuk a külsősök, hogy hú de szeretik egymást. Sőt, inkább arra van kiéhezve mindenki, hogy arról pletykálhasson, hogy biztos utálják egymást, csak mert régóta együtt vannak. Sőt, tovább megyek, már az is baj, ha csak együtt vannak, nem is régóta, lényeg, hogy találjanak valahol fogást, hogy milyen szarul lehetnek. Természetesen most nem azokról beszélek, akik tényleg szarul vannak.


Ha egy pár az utcán csókolózik, mindjárt megy a kombinálás, hogy látszatból teszi, és valójában tuti haldoklik az egész, ha meg nem csókolózik az utcán, akkor meg biztos azért nem, mert haldoklik az egész. Az emberek képtelenek elviselni a tudatot, hogy van, akiknél 20/több év múltán is megvan az összhang, csak azt hiszik el, ami velük is megtörténik. Ha velük nem, akkor biztos másnak sem, mert hogyisne.


Úgy gondolom, nem olyan könnyű megvezetni a környezetet, és akinél tényleg haldoklik a kapcsolat, nem fogja ajnározni a környezete sem. A normálisakat meg nem érdekli, hogy mások mit gondolnak, teszik, ahogy nekik jó.

184. gribedli*** (válaszként erre: 182. - Eb85e22a13)
2014. okt. 26. 18:26

Igen, csodálkozom, mert ha már előtted bevallották, hogy annyira de annyira sz.r, akkor hogy tudják előtted azt mondani, hogy de büszkék, hogy nem váltak még el.


Látok én is rossz és jó házasságokat, de még senkit nem hallottam ilyen facságot mondani:

-jaj, de rühellem már, büszke vagyok, hogy még mindig nem váltunk el!


Ez ellentmondásos. Tudom, hogy nem így hangzott el és biztos nem egyidőben, de egyazon embertől akár kis időbeli különbséggel is ez a legnagyobb ellentmondás és kész, ilyet senki szájából nem hallottam. Sőt, a környezetemben inkább terjed az, hogy válnak, ha gáz van, szóval a 40-es korosztály az, aki leginkább válik és nem ilyenek egyáltalán. Aztán elhiszem, hogy te ismersz ilyeneket, de fenntartom véleményemet, hogy ez ellentmondásos.

183. eb85e22a13 (válaszként erre: 181. - Kriszta773)
2014. okt. 26. 16:05
Na, pont ezt irtam..:)
182. eb85e22a13 (válaszként erre: 179. - Gribedli***)
2014. okt. 26. 16:04
Erdekes, hogy ezen csodalkozol. Ez nagyon altalanos dolog, foleg idosebb hazasparoknal./az elso mondatodra gondolok/.
181. kriszta773 (válaszként erre: 179. - Gribedli***)
2014. okt. 26. 15:58

pedig sajna ez az általános, sokkal több olyan hosszú házasság van, amiben két ember már csak egy fedél alatt él, jobb esetben barátként, rosszabb (és gyakoribb) esetben sok veszekedéssel. mert hát ha nincs már meg a szerelem, szeretet, sok frusztráció, elégedetlenség gyűlik le, kin verjék le, ha nem egymáson, hiszen össze vannak zárva :)


ettől még a legtöbb ilyen házasságról kívülről mindenki azt mondja, mert bezzeg ők milyen régóta vannak együtt. mert az emberek garanciát látnak abban, hogy ha egy kapcsolat hosszú ideje fennáll, az csak jó lehet, hiszen elváltak volna, ha nem. és közben nem. mert nem mindenki válik el, azért, mert rossz a kapcsolat

2014. okt. 26. 15:41
nem, de én nem örülnék neki.
179. gribedli*** (válaszként erre: 178. - Eb85e22a13)
2014. okt. 26. 15:40

Mondjuk elég ellentmondásos, ha ilyen hidegek a jelenlétedben de mégis egyöntetűen azt mondják, hogy büszkék arra, hogy nem váltak el.


De mindez nem annak tudható be, hogy házasok, hanem annak, hogy nem szeretik egymást. Ha 2 ember szereti egymást, igenis fontosnak tartja/számításba veszi a házasságot is. Nekünk pl csak templomi esküvőnk volt, mert igaz, ebből csak 1 lehet az életben, és az idő bármikor felülírhat akár évtizedes szerelmeket is, nem vagyunk jósok, de akkor is, ezzel együtt úgy gondoltuk, hogy miért ne? Nem fogjuk bekötni a fejünket, amikor még be sem vertük, ha pedig nem működik, nem fogjuk marasztalni a másikat. Ami marad, hogy egy legközelebbi házastárs már csak polgári esküvő lesz, szóval a szertartás, ami volt, nem ismétlődik újra, ettől kicsit különlegesebb, bárkivel összeházasodhatsz, életedben többször is, de templomban csak egyszer, ez ad egy kis spirituális pluszt, persze nem teszi örökérvényűvé az érzelmeket, nem garancia, az a benne élőktől függ. Igaz, nálunk ez is jogerős esküvő (lásd lateranensi paktum).

178. eb85e22a13 (válaszként erre: 177. - Gribedli***)
2014. okt. 26. 15:13

Nem bunkosag, hanem hidegseg.

Hogy miert mondjak, nem tudom. Sok ilyen esetet latok. Szerintem megvezethetok az emberek. Ennel a csaladnal en belelatok a hetkoznapokba, mig egy kivulallo, de ismeros kevesbe. Annyit latnak, hogy a ferfi hajt, mindig valamit tevekenykedik, a nő szinten..,ha megy valaki elbeszelgetnek vele,a ferfi nagyon segitokesz mindenkivel, a no kitunoen vezeti a haztartast,stb..

Nem tudom..,szamomra mar elso pillanatban latszodott, hogy nagyon gaz az egesz.

Ok, nem nagyon veszekednek, de ez majdnem rosszabb annal is. Teljes hidegseg van, mint 2 robot..,annyi kulonbseggel, hogy a nő nekem neha kifakad, es olyankor omlik a szajabol a szitkozodas, szidja a ferjet. De olyan undorral, hogy ijeszto.

Mindig ugy erzem leszivjak az energiamat, mikor odamegyunk.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook