Másfél évesen tabletezés? (beszélgetés)
de, van különbség.
a műfenyő bírja a távfűtést, az igazi pedig 2 nap múlva hullani kezd és még drága is.
igen, diafilmet tableten. mert méreg drága a dia, és nincs mesénként annyi pénzem rá. ami van, az a sajár gyerekkori diáim... de ha bekapcsoljuk a diavetítőt, akkor biztos, hogy nem diázunk, hanem árny-bábozunk inkább. a tableten pedig több100 diából válogathat, melyiket olvassam fel.
Diafilmeket tableten.... Gondolom akkor számodra a mű és az élő fenyő között sincs semmi különbség :(
Kérdező, egyet értek veled, nagyon rossz irányba mennek a dolgok ezen a téren én arra ugrok, mikor fél-1 éves babák a tv-t nézik :( olyan szomorú, h kis ártatlan lények a szülők meg jól elrontjaak őket.
Egyetértek, de a véleményüket nem fogod megváltoztatni, csak rád fognak haragudni ha ezeket elmondod. Tapasztalat.
Másfél évesen kifejezetten káros tabletezni, számítógépezni, tévézni, telefonozni stb.
De erről nem fogod meggyőzni azt aki szerint ez menő.
A youtube, szabad internethasználat pedig megér egy külön misét... még 10 évvel később sem elfogadható szerintem hogy egy gyerek szülői kontroll nélkül netezzen.
Nincs ezzel gond szerintem.
Mondjuk az dicséretes, hogy tudtál uralkodni magadon.
Semmi kivetni valót nem látok benne, ha nem kizárólag ennyi inger éri, hanem közben van más is, kétkezi játék, legó, fakocka, rajzolás, babázás/autozás, hintázás, futkosás, mesélés, beszélgetés stb. A tablet ugyan úgy az élet része manapság, mint a villa vagy a WC deszka. Látja, hogy a felnőttek babrálják, így ő is akarja.
Az én gyerekem pl. a mobilomat kaparintotta meg, mikor nem voltam résen, egyet szét is nyálazott.
Így degradálódnak az emberek
Lesz egy csomó idióta a következő generációban.
Szerinted a tabletes formabeillesztő kiválthatja a valódi formabeillesztőt?
A domború, térbeli, kitapintható, zenélő műanyag csodával egyenértékű egy zenélő, színes, SIMA felület?
és hogy még nem tud beszélni...
az ilyenek miatt sokat csúszik a beszédfejlődés...
az én 4 éves lányom annyit használja a laptopot, hogy amikor én úgy látom, akkor nézhet rajta mesét, azt amit én jó mesének és neki valónak tartom, s tudok rövidet választani... ezt szeretem benne, jobb mintha egész nap szólna a tv, a hülyébbnél hülyébb műsorral, meg ki tudja milyen hosszú...
én úgy vagyok vele, hogy mikor eljön az iskola, akkor kb ráér vele megismerkedni jobban, hisz tudom jól, hogy sok mindent már az oktatásban is internet/és gépen csinálnak... addig meg igen is legyen gyerek. S akkor is secc perc alatt meg fogja tanulni kezelni, nem marad le semmiről...
A modern kor gyermeke :( Csak ül, csendben van, senkit nem zavar, nem ugrál, nem szaladgál, nem rámol, nem csinál rendetlenséget...kész haszon az ilyen gyermek!
Maaaaaaargit! Hát nóóóóómális?
Egy csavart nem fog tudni behúzni, ha felnő!
Az is komoly érv szerintem, ami az első bejegyzésben olvasható, hogy most még a saját kezével kellene kirakosgatnia a megfelelő játékokat. Nem is tudom, nem fog-e zavart okozni ez a mozgásfejlődésében. Ráadásul a gyereknek ugrálnia, mozognia kellene, nem ott ülni és rontani a gerincét a gép előtt.
Szerintem aki egy kicsit is belegondol, zsigerből érzi, hogy őrültség ekkora gyereket a gép közelébe engedni.
Szerintem nem normális dolog....nekem is vannak gyerekeim,nem vagyok begyepesedve,de a kicsi havonta 1x ülhet a számítógép elé kicsit játszani,a nagyobbik hetente 1x...telefonom nyomják a pou-t.
Egy anya dolga a gyerekkel játszani,tanítani,nem a tableté vagy a számítógépé....
Mértékkel kezelheti,de jobb lenne meséket olvasni neki,elképzelni miről is szól a történet.
Ja,és ne csodálkozzanak a szülők ha három évesen szemüveges lesz a gyerek.
Na,nálunk néma...:)
Viszont ha egyedül vagyok itthon,a királyok által is magányosan látogatott helyen,jól szórakozom a Pouval!