Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Más fajta színező befogná a hajamat? fórum

Más fajta színező befogná a hajamat? (tudásbázis kérdés)

26. Esztuskó (válaszként erre: 25. - Lilibeth59)
2011. okt. 15. 14:51
hát, akkor meggondolom még,hogy milyet veszek.Körül nézek itt-ott. Köszi a segítséget :)
25. Lilibeth59 (válaszként erre: 24. - Esztuskó)
2011. okt. 14. 19:03

Ha sötétbarna a hajszíned, akkor a hennával "csak" a vörös különböző árnyalatait tudnád elérni.

Itt a leírás:

A henna alapjáratban a vörös különböző árnyalatait tudja produkálni a hajunkon, attól függően, hogy hajszálaink mennyi pigmentet tartalmaznak.

A szőke és az ősz hajúak számíthatnak a legvilágosabb vörös árnyalatra.

Minél sötétebb az eredeti hajszínünk, annál sötétebb a hennafestés színhatása is, ami sötétbarna alaphajszín esetén akár fekete is lehet.

A henna színét mélyíthetjük egyéb növényi adalékok hozzáadásával, mint például diólevél, tamariszkusz, indigó, vöröshagyma héj.


Egy biztos, a hennával szőke soha nem lehetsz! Ha bárhol szeretnének rádsózni „szőke” hennát, ne dőlj be, az csak kemikália lehet!


Mindenképp szőke hajszínt szeretnél?

Sajnos, azt hiszem, Nálad (sötétbarna baj)ez csak kémiai festékkel, színezővel lehetséges.


Még valami, ha a hennázás mellett döntesz (ha nem tetszik a saját hajszíned)


Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?


A henna nem tartalmaz méreganyagot, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást. Sőt még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja.

Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

24. Esztuskó (válaszként erre: 23. - Lilibeth59)
2011. okt. 14. 16:08
váll alá érő, és eredetileg sötét/gesztenye barna a hajam, most hát, arany barna, világos barna, nem nagyon tudom megállípítani
23. Lilibeth59 (válaszként erre: 22. - Esztuskó)
2011. okt. 14. 15:32
Azt még nem írtad, hogy hosszú vagy rövid hajad van, és eredetileg milyen színű?
22. Esztuskó (válaszként erre: 21. - Lilibeth59)
2011. okt. 14. 13:13
Igen, ettől félek én is, hogy nagyon elütne :s
21. Lilibeth59 (válaszként erre: 17. - Esztuskó)
2011. okt. 14. 13:04

A henna és az indigó előtt kell pihentetni, vegyszermentesíteni a hajat, fejbőrt. Ez a két növény ad tartós színezést, a henna nem kopik le, csak lenő, ezért nem is kell minden alkalommal befesteni vele az egész hajat, csak a hajtőnél, ahol lenövés van.

A többi növényi hajszínező csak egyik mosástól a másikig tart, azt mindig újra kell használni, minden hajmosás után. Ezekről nem olvastam, hallottam, hogy várni kellene velük a hajfesték lenövéséig. Viszont igaz, hogy más szint ad a már lenőtt saját színű és a még festett hajon, így lehet, hogy különböző árnyalatot kapnál.

20. Esztuskó (válaszként erre: 18. - T_marcsi)
2011. okt. 14. 09:07
Heti 1x mosok hajat (nekem annyi elég,szerencsés vagyok :))és aug.29-e óta van beszínezve, talán sötétedett egy kicsit, de nem kopott ki.Remélem,hogy nem is fog, mert azért sokba került.
19. t_marcsi (válaszként erre: 12. - Lilibeth59)
2011. okt. 13. 21:54
Hennával lehet szőkére színezni? Én anno vöröses árnyalatokra használtam.
18. t_marcsi (válaszként erre: 15. - Esztuskó)
2011. okt. 13. 21:52

Nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni, de én személy szerint úgy tudom, hogy hajszínezővel nem lehet több árnyalatot világosítani (úgy tudom 2-3 árnyaltnál nem tudnak többet). Attól is függ, mit kevernek a krémhez, ami a tubusban van. Nekem pl már volt olyan, hogy nem a hajszínező saját emulzióját rakta hozzá a fodrász, hanem oxigentát.


Több hajmosás után sem dobja le a hajad a színezőt egyáltalán egyébként? Nekem kb. 20 hajmosás után kikopott anno az egész.

17. Esztuskó (válaszként erre: 16. - Lilibeth59)
2011. okt. 13. 19:13
Csak ennek a két fajta színezőnek kell teljesen kikopnia?Vagy ha más fajtával akarom, akkor ahoz is le kell növesztenem?:O
16. Lilibeth59 (válaszként erre: 14. - T_marcsi)
2011. okt. 13. 14:24

Ez igaz, ezt elfelejtettem írni!

A hennát és az indigót csak akkor szabad már használni, ha a festékmaradványok teljesen lenőttek. Ez min. 3 hónap, ezalatt kiürül a méreganyag a szervezetből.

Ha hosszú a hajad, össze lehet fogni, vagy hajpántot viselni, egyébként is itt az ősz, jön a tél, a sapka szezon. Télen könnyebb ezt az időszakot átvészelni, mint nyáron. De mindenképp megéri!!!

2011. okt. 13. 13:55
Kicsit zavaros. Nekem színezővel lett csinálva-Revlonnal. Akkor azt mondjátok, hogy mondjuk ha más fajta színezővel akarnám,akkor nem fogná be?
2011. okt. 13. 13:41

15 éve festem a hajamat. Tapasztalataim szerint, világosabbra színezővel több árnyalattal nem igazán lehet világosítani a hajat, hajfestékhez pedig fodrászkellékesnél olyan hidrogént választasz, amilyet szeretnél. Nekem a fodrászom mindig 3%-ossal keveri a festéket, mert csak 2 árnyalattal festi világosabbra, mint az alapszínem. Ha bemész egy fordászkellékeshez, nagyon sokat tud segíteni az eladó, hogy milyen terméket válassz.


A hennát és más természetes színezőanyagoat csak olyan hajon érdemes használni, amin nincs festékmaradvány és lenövés, mert a természetes és festett hajszínen teljesen eltérő az eredmény (ez is tapasztalat sajnos). Így, ha áttérsz ilyen színezőre mindenképpen várd meg, míg az előző színező nyomai is teljesen eltűnnek a hajadból.

13. Esztuskó (válaszként erre: 12. - Lilibeth59)
2011. okt. 13. 12:59
hát, jó meggondolom, látom nagyon ellenük vagy :)
2011. okt. 12. 21:49

Azért nézd meg az összetevőket, a samponjuk pl. így kezdődik, hogy víz, tudvalevő, hogy az összetevők listáján mindig a legelején van, amiből a legtöbb van benne, aztán mindjárt a második a Sodium Laureth Sulfate. Hát, nem is lehetne rosszabb.

A Sodium Lauryl Sulfate (SLS) alkoholos változata. Drasztikus tenzid, károsítja a bőrfelszíni emulziót, egyes szerzők szerint rákkeltő gyanús. Kevésbé irritáló, mint az SLS, azonban komoly kiszáradást okozhat. A tisztító szerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással vagy zuhanyzással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.

Ezek után szerintem a hajszínezőik sem lehetnek jobb minőségűek.....

Gondolkozz! Tudatosan károsítod az egészséged?

Ha színezni akarod a hajad, használj hennát, indigót stb...... Színezik is a hajat és egészségessé teszik, erősítik a hajszálat, a hajhullást megszüntetik, szép fényt adnak a hajnak. Miért kell Neked a szintetikus hajszínező?

11. Esztuskó (válaszként erre: 10. - Vigyorex6)
2011. okt. 12. 15:10
köszi, akkor utána nézek :)
10. Vigyorex6 (válaszként erre: 1. - Esztuskó)
2011. okt. 11. 20:08

Sokféle színező van forgalomban. Károsak azok is, de kevésbé, mint a festék. Annyi a különbség, hogy a festékekhez döntő többségében 6, 9, 12%-os oxigentát használunk, a színezőkhöz 3%-ost, vagy annál kisebbet. Ezek kémiai színezők. Bontják a kötéseket, így tartósak.


Vannak ún. fizikai színezők is. Ezek nem tartalmaznak hidrogén-peroxidot, de nem tartósak. Minden mosásnál nagy a színveszteség.


A Revlon valóban jó termék. :) Az ára is megmutatja. Azt tanácsolom, hogy ne drogériában, hanem fodrászkellékben vásárolj színezőt, ha át szeretnél térni.

2011. okt. 11. 19:42
Bocsi, TÁPCSATOR4NÁN!
8. Lilibeth59 (válaszként erre: 7. - Esztuskó)
2011. okt. 11. 19:40

Mire gondolsz?


Én csak a növényi hajszínezőkről tudok, amik nem károsak, sőt++++

Ezek pl. a henna, az indigó

Sajnos viszont nincs olyan növényi hajszínező, ami a sötétbarna hajat szőkére festené.

De miért is kéne?

Esküszöm, már az a gondolatom támad sokszor, mikor látom, hogy a fiatal lányoktól az érett nőkig bezárólag szinte mindenki szőke, hogy "mintha klónozva lennének".

Miért nem jó az, amit kaptunk születésünkkor? Nagyon szép a barna különböző árnyalata, szép a vörös, a fekete és természetesen a szőke is, ha valaki szőkének születik.

Persze, más a helyzet, ha valaki őszül, van akit ez sem zavar, miért kellene szégyellni?

Persze, az is érthető, ha valaki el szeretné még az ősz hajszálait titkolni. Erre való a henna, az indigó, de vannak még különböző növényi hajszínezők, mint pl. a fekete ribizli, a bodza, a kamilla, a hibiszkusz, de még a főtt krumpli leve is.

Szóval van választék, nem kell agyonmérgezni a szervezetünket. A hajfestékek és színezők nem csak a hajat, hajhagymát, fejbőrt károsítják.


A veszélyes anyagok a bőrön át kétszer olyan gyorsan szívódnak fel, mint a zápcsatornán keresztül. Vagyis ha nem magunkra kennénk, hanem megennénk a sok veszélyes anyagot, nem lenne olyan mérgező a hatása.

Őszintén, Te megennéd? Mert ha nem, akkor miért kennéd magadra?

7. Esztuskó (válaszként erre: 6. - Lilibeth59)
2011. okt. 11. 18:22

ohh, pedig a fodrászom is azt mondta, hogy ez jó...hát akkor nem tudom


akkor befogná egy másik fajta színező is?

6. Lilibeth59 (válaszként erre: 5. - Esztuskó)
2011. okt. 11. 17:50

Ez tévedés, hogy a színező nem károsít!


Olvasd el ezt:

A hajfestékek egészségkárosító hatásaitól tartva az utóbbi időben sokan átpártoltak a hajszínezőkhöz.

A gyártók mint szelíd, kevésbé káros, ammóniát és oxidációs alkotórészt nem tartalmazó készítményeket kínálják e portékáikat.


Sajnos az ÖkoTest vizsgálatai nem látszanak alátámasztani ezeket az állításokat.


A 2007-es kozmetikai kiadványban a 27 tesztelt hajszínező közül mindössze egy kapott kettesnek megfelelő osztályzatot, a többit elégtelennek minősítették.


Az indok: az analizált szerek veszélyes színanyagokat (aromás aminokat) tartalmaztak.

5. Esztuskó (válaszként erre: 2. - Lilibeth59)
2011. okt. 11. 16:23
eredetileg sötét barna, csak színezni szeretném,mert az nem károsítja.
2011. okt. 10. 20:06
Lehet rendelni neten keresztül is. Most néztem meg, elég sok helyen lehet kapni :)
2011. okt. 10. 19:21
Szerintem egy jobb fodrász kellékesnél lehet venni ilyen festéket.A fodrászod is veszi valahol.:) Biztos adnak neked is,hiszen minden bolt a vásárlóiból él.
2. Lilibeth59 (válaszként erre: 1. - Esztuskó)
2011. okt. 10. 19:19
Milyen színű a hajad? Mármint eredetileg. Miért akarod festetni?
2011. okt. 10. 19:11
Revlon hajszínezővel lett befestve a hajam aranyszőkére 1 hónapja. Kezd lenőni, de az a baj,hogy csak fodrásznál lehet venni ezt a fajtát,és nem szeretném mindig megrendelni,elmenni érte stb... Más fajta színező befogná a hajamat? Pl palette, vagy matrix, mert azt lehet boltba venni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook