Március 2-tól kezdené velem valaki a 90 napos diétát? (beszélgetés)
Én nem rendesen csinálom. Nagyon próbálok figyelni. 18 után nem eszek! De 2 kiló visszajött :-((((
Gyomorsavam lett a züldségnaptól. Még terhesség alatt sem volt savam. Nekem ez nem megy.
Nagyon élvezem, a diétás témát, sokat tanultam és még akarok is. Benne vagyok a közepébe rendesen a témának. Nem adom fel! Visszarázódok, csak ez a zöldségnap nekem bekavar.
kawaclipse
egy dekát sem változott a súlyom, 60,3 kg.
Azt hiszem, nekem most nagyon hiányzik a sport, ami ugye áprilisban a lábam miatt nem ment...
Tényleg jó, hogy szóltál Ilid, mert én is teljesen elfelejtettem, de már elküldtem! Kíváncsi vagyok, a többiek hogy alakultak!?
Lányok, ti nem érzitek, hogy nagyon pang a fórum. Mondjuk hülye kérdés, mert szemmel láthatóan pang::))
CSináljátok még a szétválasztót egyáltalán? Mármint rendesen csinálja-e még valaki?
Én tegnap elkezdtem a 10napos diétát, előtte pedig kisebb-nagyobb sikerrel megcsináltam a 2hetest.Ha vége a 10naposnak visszatérek a szétválasztóra, mert bárki, bármit mond, nekem az a legjobb fogyókúra::))
Ildi, a tejfölös gombapöri a kedvenc ételem:) Még nem készítettem zöldségpörköltet a gombán kívül, de én is azt hallottam, hogy nagyon finom. Majd mindenképpen meséld el milyen lett!
Atoszka, Hopszasári és persze Mimmo mi van veletek, minden rendben Mimmon kívül megy a fogyi mindenkinél??
puszi nektek
Sziasztok fogyisok!
A párom most vett nekem egy salátamixet és gombát is kapott. Főzök a hétvégén tejfölös gombapörköltet :-)
Most olvastam a pörköltös fórumon, hogy zöldségekből is nagyonfini pörköltet lehet főzni. A karfiolpörköltet dicsérték :-)
Örülök, hogy amit írtam nem csak az én véleményem :-)
Jó éjt mindenkinek! Holnap találkozunk :-)))
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Hopszasári mindent tök jól leírt (szerencsére), mert én is írni akartam ezzel kapcsolatban, csak még össze kellett volna szedni a gondolataimat (de nagyon) :-))))
Sissa,
Én azt gondolom, ennek megállapítása felelősségteljes dolog, dietetikus vagy belgyógyász szakmája. Abszolút lehetetlen konkrét testsúly, életkor és egészségi állapot ismerete nélkül megmondani az ideális (fogyást eredményező)CH-mennyiséget. Ez annyira komoly, hogy hetente kellett járnom kontrollra és még 10 CH-val is sakkoztak /ez a beállítás/, a reggelimet levették 20-ról 10-re. Szóval szigorú mérés és kontroll az alapja. A cukorbeteg kismamák 160 és 220 gr Ch között ehetnek, tehát nagy a szórás.
Mindenképp személyre kell szabni a dolgot!
de aranyos vagy :-)))
atifitness, nem "antifitness"
Amúgy tényleg nincs értelme sokat bosszankodni emiatt (mármint akit izgat a dolog).
Kikezdték már az update-et is, aztán mégis van ezrével követője.
Elfelejtettem megkérdeni: Jól vagy? :-)
Minden oké veled? Hiányoztál! :-(
Nem húztam föl magam. Jó a hangulatom. Indulatosan írtam? Úgy tünt neked? Nem! :-))))
No látod ezt nem tudtam hogy az írója ki :-O
Sári, csak még 1 kérdés!
Ha fogyókúra szempontból nézzük, akkor mennyi az optimális napi mennyiség, amit bevihetünk a szervezetbe?? mivel fogyózni szeretnék vele, ezért gondolom lényegesen kevesebb, mint a normál...??
Szia!
Igazad van!!De fel ne húzd magad miatta!!Nem akartam elolvasni a cikket , már csak a cikk írója miatt sem.
antifittnes...ugyanakkor személyi edző, és táplálkozási tanácsadó...
Nekem nem tűnik hitelesnek...
Kedves Sissa,
nagyon jó kis táblázatok vannak a cukorbetegek honlapján, meg pl. a kcal.hu oldalon, ahol mindenféle zöldségnek, gyümölcsnek, lisztneműnek, stb. meg van adva a szénhidrát (CH) tartalma.
Ha eszel valamit, előtte át kell gondolnod, belefér-e a megadott mennyiségbe. Pl. ha a reggeli 20 gr CH (ennyit ír elő a dietetikus), akkor megehetsz 4 db vajas-sonkás abonettet, mert az 5 CH (4X5=20 CH). De pl. egy egész zsömlét már nem ehetsz meg, mert az 30 CH. Egy pohár tej (2 dl) kb. 10 CH és így tovább, szépen lassan megtanulod, miben mennyi van. Én először idegbajt kaptam tőle, majd szép lassan hozzászoktam és végül (néhány koplalást leszámítva) jó barátok lettünk. Ennek a terhességi cukordiétának is köszönhetem, hogy várandósság végéig csak 9 kilót híztam, mert az én csokifogyasztásom mellett tuti lett volna 20 kg többlet...:-) Az sem lett volna ugyan tragédia, de nehezebb lett volna legyűrni:-)
Én nem értem, hogy mért kell ilyen cikket írni. Mindenki felnőtt ember és azt csinál amit akar. Engettessék már meg nekem, hogy eltudom dönteni hogy 90 napos vagy nem 90 npos! Igaz?
Szerintem aki ilyeneket ír, az szeret vitatkozni és okoskodni. Nem érti meg azokat akik keresnek valamit a diétában.
Így a jó. Legalább van téma :-)
Megtudja mindenki védeni magát! Nincs semmi gond. Az a lényeg hogy jól érezzük magunkat. Én nem tudok vitatkozni senkivel. Nem is fogok arra a fórumra írni.
Sziasztok Lányok!
Hűha, mennyi új fejlemény!
Atoszka sok kitartást és erőt. Már az nagyon dícséretes, hogy ennyire megváltozotta gondolkodásod és az ételekhez való viszonyod.
Nóra, teljesen igazad van. Úgy gondolom, hogy 100%-osan szétválasztani nem lehet, de törekedni kell rá!
Mint ahogyan azt már leírtam mindenki addig csinálja a szétválasztót, amíg nem keletkezik eü. hátránya belőle. Én is szeretnék mennyiség alapján is táplálkozni, de hüle vok hozzá::((
Sári, Atoszka: Valaki magyarázza el nekem, hogyan kell mérni a kajákat?
Sziasztok!
Meg szerintem nehéz is betartani a kajákat, pontosan szétbontva. Ott van pl. a rakott krumpli, a krumpli keményítő, a tejföl fehérje, a hús fehérje, aztán a kedvenc egzotikus csirkém pl. mézes, az meg szénhidrát, úgyhogy nagyon sok féle kaját itt nem is ehet az ember!
Igen, ezt én is így gondolom!
Bár a napi elrendezése a kajáknak nekem nagyon nem jött be (illetve főleg a gyomromnak a gyümi miatt), arra megtanított a 90 napos, hogy a husi nem csak krumplival fini, hanem salátával is, vagy hogy milyen jól lehet főzeléket sűríteni "saját magával", meg, hogy a sok folyadék tényleg jó... és még sorolhatnám!
Szóval az biztos, hogy kiindulásnak nagyon jó volt. Tudom mi az, amit alkalmazni fogok később is és mi az, amit nem.
Ha nem kezdem el itt a fórumtársakkal a 90 naposat, akkor mai napig nem ismerem a teákat, a fűszereket .... és a cigit mai napig szívnám!!!!!
Na ezt hogy magyarázzam el a cikk írójának, hogy az én életemet megváltoztatta! Nem a 90 napos diáta, hanem a lehetőség, hogy beszélünk a diétáról és az életmód változásról!
Nem lehet ennyire elfogult senki és nem degradálhat le semmit. Ezeke a vélemények túl erősek szerintem. Sokfélék vagyunk, mindenki azt csinál amit akar, ami neki jól esik :-)))