Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mandulaműtét felnőtt fejjel fórum

Mandulaműtét felnőtt fejjel (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Mandulaműtét felnőtt fejjel

1 2
márc. 18. 12:23

Sziasztok! :)


Van olyan, akinek a napokban aktuális volt/lesz a mandulaműtét?


Engem 16-án műtöttek, itthon lábadozom már és eddig minden rendben van szerencsére.


Ha más is hasonló cipőben jár, érdekelne, hogy milyen folyamatokon megy át a gyógyulás egyes szakaszain.


Régebben olvastam ezt a fórumot és hasznosnak találtam, ezért én is szívesen megosztanék itt néhány tapasztalatot és beszélgetnék sorstársakkal :)

52. myst (válaszként erre: 51. - Melua)
2022. márc. 3. 16:25

Kedves Melua (és BABA)!


Ez engem is nagyon érdekelne! A furcsa szájíz elsősorban, aminek szerintem nálam már rég el kellett volna múlnia. Az ételek íze sem az igazi még így pár hónap után, de legtöbbször hülyének néznek ezzel.


Valaki tapasztalt hasonlót?


Köszi! Egy lassan gyógyuló mandulátlan :)

51. Melua (válaszként erre: 40. - BABA1128)
2021. szept. 21. 20:56

Kedves Baba!

Mi a helyzet azóta a nyelvtőnél lévő furcsa érzéssel mintha a nyelven lenne valami és változott e a fémes ízérzék? Ha igen, mennyi idő után?

50. Redi76
2018. márc. 5. 11:26

Kedves csoport tagok!


szeretnék csatlakozni a mandula műtéten túl esett társaimhoz.Ha meg engeditek,leírnám személyes tapasztalataimat.Látom az utóbbi időben nem sokan írtak,de mindig jól jönnek az új infók.Sokat olvastam az elmúlt hetekben a témáról.Leszámítva a néha tényleg ijesztő,sokszor valószínűleg túlzó véleményeket nekem sokat segített.Az ember olyan kiszolgáltatott ilyenkor,hogy jó osztozni a "szenvedésben".

2018.február 12-én műtöttek,altatásban a Szent Imre kórházban.Mivel évente legalább 3-szor gyulladt be és kráteres volt mandulám,felmerült a műtét lehetősége.Soha nem gondoltam,hogy egyszer ide jutok,de mivel féltem a góc miatti következményektől belementem.Az elmúlt években gyakran voltak ízületi,izom problémáim és a hajam is erősen hullani kezdett.Volt két hetem,hogy felkészüljek és elvégezzék a szükséges vizsgálatokat.Az aneszteziológus szerint éppen csak megengedett volt az altatásom,mivel a pajzsmirigyem alul működik.Miért altatás? Egy részt az orvos erősen ajánlotta,mivel a mandulák rossz állapota miatt,sokkal nehezebb lett volna érzéstelenítéssel kivenni.Másrészt egészségügyi tanulmányaim alatt,szakmai gyakorlaton vettem részt mandula műtéteken(helyi érzéstelenítés felnőtt)és őszintén szörnyűnek tűnt,ha valaki nagyon bírja a szenvedést hajrá,én köszönöm nem.

Műtét:

reggel 7:30 beteg felvétel,papír munka,szoba elfoglal.Mivel 5.voltam a listán volt időm bőven.Előző este 18:00-tól tilos volt enni,inni.A gond az volt,hogy a legkisebb fiacskám egész héten köhögött rám,így éreztem,hogy egyre náthásabb vagyok és kezdek köhögni is.Már csak ez hiányzott,féltem is rendesen a bevérzéstől,meg hát amúgy is.Egész de.pihentem és fújtam az orrom:-( Ez szerintük nem befolyásolta a műtétet.Az orvosom Dr Horváth Heléna egy fiatal,végtelenül kedves hölgy,picit aggódtam emiatt,de végül felesleges volt.11:30-kor megittam a bódító szirupot és megérkezett a vidám műtős pasas.....húúha.Életemben először fel kellett feküdnöm a hordágyra.Kórházban is csak szüléseknél voltam.Innentől felgyorsultak az események,műtő,profi szakemberek,kedves altató orvosnő.Branül,maszk az arcomra.lélegezzen nyugodtan.Az ember ettől fél a legjobban,másoktól függ az élete,vajon hogyan reagál a szervezet? Utoljára megkértem őket,hogy nagyon vigyázzanak rám,három gyermek vár otthon.Ekkor kaptam a kezemre 3db mosolygós matricát,ez nagyon kedves gesztus volt.Filmszakadás.

Következő pillanat......ébredek minden oké,csak a szám van rettenetesen kiszáradva,na meg nehéz artikulálni.Suhantunk a folyosón,erős karok felkaptak ágyba be,ennyi.Nincs nyál,vér csorgatás stb.a fájdalom csillapítótól pedig semmit sem éreztem.Innentől kezdve pihenés,szerencsére egyedül,köszönet ezért a kedves nővéreknek.Néha rám néztek.Hogy van? Jól köszönöm....oké viszlát.

Tea bekészítve,hüm.. az első korty inkább vicces.Két nagy gödörbe beömlik,majd az orrodon félig ki.Azért sikerült mindet meginni.

Késő délután kértem fájdalom csillapítót(Algopyrin vénásan),ami némileg tompította az állandó éles fájdalmat.Délután meglátogatott a 12 éves nagy fiam,ez jól esett,bár nehezen tudtam hozzá beszélni.Este pedig egy nagyon jó barátnőm jött,hozott nekem jeges kávét:-)jó pár percig hezitáltam,hogy bele merjek-e inni,végül elfogyott és jól esett,de a legjobban a gondoskodás.Köszönöm Gabi:-)Mindeközben a férjem intézte a gyerekeket otthon.Itt szeretném megjegyezni,hogy ezt csak úgy lehet bevállalni,ha 2hétig otthon tud lenni az ember és valaki leveszi a terhet a válláról.

Még kétszer kértem fájdalomcsillapítót 4 óránként,aludni alig tudtam,levegőt csak a szájon kaptam,a nyelvcsapom óriási volt.Az orrát pedig nem tudja kifújni az ember.Persze innentől kezdve hosszú napokig köhögtem is,a megfázásom miatt.

Reggel simán hazaengedtek,2doboz Xilox-ot kaptam.Ami sajnos nem vált be nekem.Csak kicsit csillapította a fájdalmat,főleg a nehéz napokon.

1-2-3.nap:Ülve aludtam,ha aludtam,a legrosszabb amikor ébred az ember,kiszárad a seb és rettentően fáj.Kialakult az undorító fehér lepedék is,persze kellemetlen szaggal.Rendszeresen fogat mostam,mégis szörnyű volt.Jobb,ha az ember elkülönül ilyenkor.Enni,ha ha ha nem tudtam,azaz csak egy két falat kalácsot tejeskávéba aprítva és krém leveseket .Étvágy nulla csak kötelességből erőltettem egy keveset.

4.5. nap:egyre rosszabb,egyre fájdalmasabb,mindene fáj az embernek a tunyulástól és hát a lelki része sem egyszerű.Teljesen magam alatt voltam.

6.nap:A lepedék el kezdett leválni,rettenetes fájdalom hullámok jöttek,fülbe,fejbe kisugárzó,reménykedik az ember és számolja a napokat,sokszor ébredtem sírva és pánikszerűen vettem be az orvosságot.

Napközben tettem vettem,sütiket sütöttem a családnak,úgy jobb volt.Viszont pár óra alatt nagyon elfáradtam,legyengültem.Éjjel a dönthető fotelben aludtam 3-4 óránként fájdalom csillapítóval.Mondhatja nekem bárki,hogy vigyázni kell vele,ilyenkor ez nem kérdés. Az ivást is erőltettem,bár minden korty rosszul esett.

8.nap kontroll:Nagyon szép a sebem,gyógyul kb.a fele le is vált a lepedéknek.Viszont végre megváltás következett,kaptam egy másik fájdalom csillapítót Cataflam V és igen,végre egy hét után először szűnt meg tőle teljesen a fájdalom.Végre tudtam valamennyit enni,viszont ez teljesen kiütött,lórúgás.

Még egy hét teljes nyugalom,kímélet,bezártság.A kicsi fiam állandóan kérdezgette,hogy "meg gyógyultam végre már???"

9-14.nap:

A következő napokban szépen lassan alakultam,már csak napi kétszer fél gyógyszer kellett.A seb kezd összehúzódni,de még mindig nem tiszta.Nem véreztem be,szerencsére,beszélni nehéz és fájdalmas.A két hetes kontroll is jól ment,állítólag többen is vissza kerültek bevérzéssel,szerintem alkati kérdés.

Ma három hete,hogy műtöttek és még nem vagyok teljesen gyógyult,bár mindent normálisan csinálok.A fájdalom minimális,a nyelés kellemetlen.Ásítani,nem tudok,beszélni is furán.Talán egyszer vissza tér a normális hangom.Sok C-Vitamint és multivitamint szedek,amit ajánlok mindenkinek az elejétől fogva.Most már tudok rendesen enni is és már nem köhögök.

Elnézést,ha egy kicsit hosszúra sikeredett,de jó volt leírni a tapasztalatokat.Nagyon sokat szenvedtem,de ki lehetett bírni,tudja az ember,hogy mire kell számítania.

Remélem ,megérte és egészségesebb leszek ez után.

Szívből ajánlom a Szent Imre kórházat és köszönetet szeretnék mondani a gégészeti osztálynak,az elhivatott profi fiatal orvosoknak és a teljes személyzetnek.Remélem hamarosan változik az egészségügyi helyzet és egyre jobban értékelik majd a munkájukat.

Kitartás a szenvedőknek,olyan rövid ez a pár hét és sok erőt a műtét előtt álló társaimnak!

2017. okt. 23. 23:17
.
2017. okt. 18. 12:03
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. 66 éves vagyok és ki akarják venni a mandulám. Utoljára komolyabb bajom a manduláimmal talán 60 évvel ezelőtt volt, akkor kiakarták venni, de kihisztiztem magamnak, hogy megtarthassam. Erre most, ebben a korban akarják kivenni azért, mert egyik mandulámon volt valami fehérség ami nyelésnél kicsit karcolt. A doktornő mikor megnézte megnyugtatott, hogy ez olyan mint egy mitesszer, lekaparja, ecseteli és kész nem kell vele foglalkozni. Esetleg vissza jöhet, akkor ugyan az az eljárás. Ez csak a bal mandulámon volt, amikor vissza mentem, mert persze újra előjött, megcsinálta és gondolt egyet megnyomkodta a jobb mandulám is, amire semmi panaszom nem volt. Erre fel, mondja nekem, hogy javasolja a műtétet, mert a jobb mandulámból gennyet nyomott ki! Csak néztem nagyot, hisz se hőemelkedés, se torokfájás, se duzzanat semmit nem tapasztaltam. Sőt nyomkodás után sem éreztem a torkomban gennyes ízt, pedig azt egy komolyabb torokgyulladásnál is lehet érezni. Most tanácstalan vagyok, mert az én koromban és a mai egészségügyi helyzetben, nem merem megkockáztatni a műtétet. Még úgy sem, ha altatásban végzik, hisz három hétig nem altathatnak, a fájdalom pedig ahogy itt is olvasom, a műtét utáni hetekben van igazán. Találkozott valaki ilyen korú beteggel, akit mandulára műtöttek volna? Vajon mennyi a túlélés esélye?
2015. okt. 31. 12:44
Én 31 évesen vetettem ki a manduláim. Mivel a fórumokon olvasottak sokat segítettek nekem, én is megírtam részletesen a mandulaműtétem és az utána követő napok néhol eseménydús történéseit. Akit érdekel, a mandulamutetem.blogspot.hu oldalon elolvashatja. Kitartást a műtét előtt állóknak! Én csak biztatni tudok mindenkit!
2014. dec. 1. 06:10
39éves vagyok bocsi elírtam,.
2014. dec. 1. 06:10
Üdv minenkinek!3öéves vagyok,nekem 7éve vették ki a mandulámat,nem altatásban, mert már nagyon, gennyes gyulladt volt.,És nem annyira veszélyes igy mint ha altattak volna!Mivel ez attol is függ hogy ki hány éves és milyen az állapota!,mennyire gyulladt,stb,.De minenképpen jobb ha nem altatnak, mert nemvérzik be, nincs hányás és nincs akkora seb utánna mintha altatnak!Mert ha altatnak nagyobb a seb, a bevérzés stb,.Nem kellemes a mütét, érzéstelenités,lidokain,aztán szuri,4irányban, és mikor nemkapsz levegöt, szol a doki, hogy nagy levegöt kell venni, amig kivágják a mandulát!közben nyugato szavakat mondanak, nem kell megijedni, hisz ez ezzel jár!azon a napon 1-2 liter teát adnak inni,és vies ruha kell a nyakra! és másnap lehet enni, nem meleget,.utasitást kapunk,utánna mit lehet és mit nem,.Nekem nagyon csunya volt,és nagyon gyulladt is!antibiot irnak föl meg fájdalom csill.tot.Én 1-2hétig ,3 oránként fájdalom csillapitot, szedtem,2essével!.ez azért volt mert nagyon gyulladt állapotban vették ki,és elég késön,ha nem veszik ki megfulladok!Utánna 1honap elteltével,kezdett javulni, de minden nap egyre jobban éreztem magam!sok folyadék,sok leves és tea,pépes kaják,és ami nem szurja a torkot,.és persze vizes ruha,rajta tartva,ez sokat segit!!reggeli idö amikor nagyon fáj,ekkor kell gyorsan a gyogyszer,nekem 2es-ével kellett szedni, napi 8-10db,biztosan, advil ultra,és cataflan..sajna 1honapig szedtem!De ez mindenkkinél más ,a szitu!Mert mindenkinek más állapotban van, és az is számit milyen sürün gyulladt be,.Szoval ha lehet ne altatást kérjétek,mert nagyobb a seb utánna, és hányás,.és bevérzés van!!ha ébren vagy,az jobb!mert vérzés csillapitot is használnak, és kissebb a seb, nincs hányás,nincs bevérzés sem!!Fél perc amig nemkapsz levegöt,de elötte szolnak,vegyél nagy levegöt,és kilehet birni!gondold azt viz alatt vagy akkor sem kapsz levegöt.pld.Sajna nagy fájdalom al jár ,amikor gyogyul, a seb, de ez ezzel jár!ezt tul lehet élni!Ha mindenképp kikell venni a mandulád,,ajánlom ne altatásban!altatás csak kicsiknek valo!mert akkor még kicsi a mandula és a seb,stb .Remélem segitettem!mostmár jol vagyok néha begyullad, ez azért van mert a mandula amugy véd a torok gyulladástol stb,és ha már nincsen hamarabb meglehet fázni,ha levan gyengülve a szervezet, vitaminokat,teákat,mézet,kell inni enni,.és láz csillapitást mindenképp kezelni kell!Sajna épp fáj, a helye, sos vizzel borogatás, sok folyadék, fájdalom csillapito.vizes ruha,.hát ja ilyen esös idökben,ez elöfordul,hogy néha begyullad,de semmi komolyabb!Jobban fel kell öltöni,sál sapka.stb,én ezt nem hordtam ezért fáztam meg kicsit.de remélem hamarosn jobban leszek!jobbulást mindenkinek,és gyors felépülést kívánok!Erzsok
2014. szept. 6. 18:06

Sziasztok!

Az én mandulaműtétem szeptember 1-én volt , 43 éves vagyok.Aludni nem akartam a kockázatok miatt ami altatásnál mindenknél előfordulhat.A doki azt mondta, hogy akkor valószínű 30percet bírkózni fogunk.Ezért a lézeres mellett döntöttem.Érzéstelenítés lidocain spray majd szuri (fájdalom skála 2 ). Maga a műtét max.15 perc ebbe benne van a műtét közben beszélgetés is kb 7 perc (fájdalom skkála o ), vérzés 0 a lézer azonnal zárja az ereket.Műtét után felöltöztem és hazamentem.Viszont a lábadozás 5. napján tartok és nagyon kemény torok fájdalom 7-8 skála , fül fájadalom 5. Enni alig bírok csak cataflam segít 4óránként és a 20 percenkénti ivás szénsavmentes víz, hogy ne száradjon ki a seb.Ha választani lehetne minden nap a műtét mintsem ez a fájdalom.Remélem segítettem valamit a döntésben.Gyógyulást mindenkinek.

43. Dinasztia (válaszként erre: 42. - Forrest2010)
2014. aug. 26. 12:40

Nagyon köszönöm a tippet!

Látom, mások is szenvednek eleget. :(

Sajnálom, mindenkinek javulást!

Ma megyek az orvoshoz mindenképp!!

2014. aug. 26. 06:15
Dinasztia ! itt olvass vissza .....
2014. júl. 18. 14:26

Kedves baba1128!

Hát most megnyugodtam kicsit. Nekem ugye pont 6 hete volt a mütét, és még mindig nem teljes minden és megmondom öszintén, már féltem, hogy valami visszamaradt. Nekem még mindig minden reggelre kiszárad, érdekes, csak a bal oldalon érzem. Amig nem iszom teljesen olyan mint mütét után két héttel: nem fáj csak furi. Viszont a mintha lenne ott valami az megvan nálam is. Ezekszerint akkor még kell kis idő, hogy begyógyuljon teljesen. Köszönöm, hogy irtál, jó ha az ember nincs teljesen egyedűl, mert ezt tényleg csak mi mandulátlanok tudjuk megérteni. További jó gyógyulást!! Szép napot: Nyanyus

2014. júl. 15. 12:15

Szevasztok!

Az én mandulaműtétem március 25-én volt, már 3 és fél hónapja.

Amit leírtatok, az nálam is tök azonos volt, csak én hála Istennek nem véreztem be.

A nyelvem töve azóta is fáj, vagy legalább is érzem.

Ásításnál húzódik, de nyelésnél nem érzek semmit, ha eszem.

Az "üres nyelés" furcsa, mintha lenne ott valami a nyervtövemnél a nyelvemen. Mint ha odaragadt volna valami ételmaradék és se lenyelni nem tudom, se kiköpni nem lehet.

Nekem az ízek érzése az .....

Nem érzek ízeket, illetve mindennek vas íze van.

Meg van, hogy olyan édes ízt érzek a torkomban, mintha mézet ennék.

A nyelvtő és a fülfájdalom olyan kínzó volt nálam, mintha kést döftek volna bele.

Állandóan fájt és a belehasítás kicsalta mindíg a könnyeimet.

Volt, hogy én is sírva ittam meg a feloldott Cataflamot.

Úgy éreztem, hogy az egész világ ellem van, de még most is, hiszen majdnem 4 hónapja, hogy műtöttek és még mindíg nincs rendben.

Én 61 éves leszek és ez nem kis kor az ilyen műtéthez.

Hatalmas "kráterek" voltak a manuláim helyén és tudom, hogy látszólag "begyógyult" már, de az alsóbb szöveteknek idő kell az űr kitöltéséhez, az ottani (mélyebb) gyógyulás hosszadalmas lehet.

Olvastam, hogy lehet fél év is, de akár egy teljes évbe is beletelik a regenerálódás.

A nyevem töve alig fáj már, de nagyon húzódik.

Olyat érzek, mint mikor az éles fájdalom még a műtétet követően belehasított, csak jóval tompábban, inkább erős húzódást érzek.

Nálatok meg van ez a nyelvtövi húzódós érzés?????

nyanyus!

A lepedék hamar elmúlt nálam, meg nem is volt büdi, csak kellemetlen.

Még lepedék csomókat is éreztem és evéssel csökkenteni lehet ezt a kellemetlenséget.

Sokszor, keveset egyél, igyál annál sokkal többet.

Én zsálya teát is ittam, (lagyosan vagy hidegen) az nyugtatja, meg gyulladáscsökkentő is.

Ahogy most beszélek róla, most is a nyelvtövem, két oldalt, mintha nem is az enyém enne, hanem volna ott "vendégségben" valami! :))))

Onnan indul ki a fémes íz érzete, ami elterül az egész torkomba, majd kesernyés lesz, utána megint vas ízű, de átmegy mézédes ízbe is gyakran.

Még a tiszta víz is kihozza ezt az érzést, ha iszom.

Mikor lesz ennek vége?

Mikor ehetek már egy jó ízűt, olyat, amilyen íze van valójában az ételeknek?

Mert most mindennek vas íze van a műtét óta!

2014. jún. 18. 09:01
Szia nyanyus!A nyelvem igen fájt nekem is, de a fülem (amiről nagyon sokan írtak) az nekem kimaradt. De a nyelvem töve az nagyon fájt. Normális :) Én is emlékszem nagyon megijedtem, mert az egész szám olyan volt belölről, mit egy hullának. Minden élettelen, fehér, lepedékes, büdös :( Elmúlik ez is , kb 3 héttel a műtét után újra elkezd élni a szád :) Én a leválást konkrétan nem éreztem, egyszer egyszer köptem egy kis fehér darabot , de nagy leválás nem volt, inkább folyamatosan. Nagyon sokat igyál, egyél és akkor nem lesz gond! Ügyes vagy:)
2014. jún. 13. 20:46
Sziasztok, nekem 11-én vették ki a mandulám,tegnap már jõhettem haza, pihengetek, jegelem,három gyógyszerrel. Türhetö. Az érdekelne, hogy a nyelvetek nektek is fájt-e,meg tök lepedékes? És, hogy a leválást éreztétek-e? Én 35 vagyok, és mindenki ilyesztgetett, de annyira nem vészes. Köszi!
2014. máj. 12. 12:37

köszönöm szépen viva, ma már dolgozom, és jól vagyok. Holnap leszek 3 hetes. Fájni már nem fáj, de annyi van, hogy még érzem. érzem, hogy olyan nyomás van benne vagy hogymondjam és amikor nyelek az még olyan fura érzés.

Gondolom majd ez is elmúlik egyszer :)

36. viva70 (válaszként erre: 35. - Szaffika2011)
2014. máj. 8. 17:04

Ez így van. Mint már lejjebb is írtam a lányomnak tavaly augusztus végén volt a mandulaműtéte. Neki is két hét után lett fájdalommentes. Onnantól kezdve már nem vett be fájdalomcsillapítót. Neki mondjuk a fülei, meg az alsó fogsorai fájtak leginkább. Három héttel a műtét után lett teljesen rendben. Addigra vált le a lepedék. Addig még látszott... Neki az 5-8 nap közötti idősazak volt a legrosszabb.

Nekem is volt mandulaműtétem, de nagyon kicsi gyerek voltam még, így semmilyen emlékem nincs róla. Mihamarabbi gyógyulást kívánok neked. Kifelé mész most már belőle.

2014. máj. 8. 16:11

16. nap


Azért a 12. naptól már folyamatosan jobban van az ember, de öszintén én ma vagyok elöször nagyon jól!!!! Már alig fájogat, aludni is tudok és fájdalomcsillapítot sem szedtem be egy darabot sem már.

Összegezve...nagyon szar :) de tényleg 2 hétig tart és utána Tiéééééd a Vilááááág :D

2014. máj. 4. 09:25

12. nap


Juppi ma egész jól tudtam aludni. 3 óránkénti kelés volt és hajnalban nem kellett a gyógyszer, éreztem, hogy bírom még, aztán elaludtam. Így éjféltöl reggel 8-ig aludtam 3 részletben. Az nem is olyan rossz :)És kibírtam fél cataflammal 8.5 órát..szuper! Eddíg ez az egyéni rekordom :) Reggel sem az a felkötömmagam fájdalom volt hanem csak az a basszamegdefáj :) Bár már nem bízom el magam, mert volt olyan böven, hogy jobban voltam, aztán meg sokkal rosszabbul. De azért picit mégis örlük ám :)

2014. máj. 3. 08:33

11. nap

Hát mit mondjak..nem jobb :( marad a napi 5-6 félbetörött Cataflam..az éjjelek ugyanolyanok..2 óránként kelés, ivás, fáj, jegelés..a közérzetem az a 8.naptól kezdve sokkal jobb, már csvaargok, vendégek voltak tegnap bográcsoztunk, szóval lightosan de mindent csinálok...de ez a fájdalom..semmit sem mulik.érthetetlen...

A reggelek a legborzalmasabbak akkor tényleg olyan, úgy kel az ember, h élve mütik.még így, a 11. nap után is..

Ez a borzasztó ebben..hogy nem látod a végét

Napközben elvagyok...csak már türelmetlen az ember

2014. ápr. 30. 10:55

8.nap

Tegnap kimozdultam végre, mert éreztem, mentálisan is bekattantam..elmentem kutyát sétáltatni, kiültem a kertbe, este meg kocsikáztunk egyet a városban..A fájdalom talán nem enyhült de most jobban bírom.Adagom, napi 3 Cataflam. persze 6 részre osztva:) felek:)))

Nekem az evés simán megy persze gyógyszer után, és ha belenézek a számba már nem is nagyon látok ilyen fehér lepedéket csak a nyelöcsövem felé, sajnos amikor bevéreztem ott sütöttek meg és tuti az fáj nekem még ennyire. A bal oldalt nem is érzem abszolut már.

Szóval...javulok javulok! Asszem....

2014. ápr. 29. 17:03

7.nap

A legeslegeslegborzalmasabb volt..legalábbis ami az éjjelt illeti...hajnaéban akkora fájdalomra ébredtem, amiröl senkinek még csak elképzelése sincsen..kapkodtam a Cataflanom után, mint akinek az élete függ töle..aztán jobb lett picit..de ugye reggel újra...2x ilyen erösen..feloldottam a catat és sírva ittam meg, azt hittem belepusztulok..anniyra fájt. Sztem ma válhatott le a legnagyobb rész vagy nemtudom mi okozta ezt. ma kis sem mozdultam még a kertben sem. Szerintem ez mentálisan is a legnehezebb napom, h mindent betartok, türök..de nem jön az enyhülés egyelöre.

Napközben nem volt gond, ugyanolyan mint tegnap...

Várom a megváltó gyógyulást!

2014. ápr. 28. 11:47
Újra itt..ma vagyok a 6. napon.Annyira éltet, hogy telnek a napok és minden nappal közelebb leszek a gyógyuláshoz :) Itthon egész más, sokkal jobban gyógyul az ember.Itthon ógy elmegy a nap.Bár nincsen összehasonlítási alapom, de az biztos, hogy magamhoz képest jól viselem.Ami a legkellemesebb meglepetés az éjszakák. nyilván minden betegség fájdalom éjjel megötszörözödik és annyira tartottam itt is az éjjelektöl, de azok teljesen jók.Persze 1.5-2 óránként kelek (magamtól) mert inni kell de ahogy bekortyoltam a magam adagját és persze psiltem :) alszom is tovább simán így teljesen kipihent vagyok. A fájdalom meg mintha inkább enyhébb lenne ha oldalt fekszem mintha függölegesen vagyok úgyhogy nekem az éjjelekkel nincs nagy problémám eddig.A késö délutának a rosszak inkább addigra biztosan elfáradok akkor nagyon tud fájni. A gyógyszert pedig próbálom a minimálisra szorítani, büszke vagyok magamra tegnap 2 vel kibírtam de van egy trükköm:) Én feleket veszek be így gyakrabban tudom mint 8 óra ha szükségem lenne rá és mentálisan is jobb érzés hogy tudom ha rákezd akkor vehetem be. Egy félllel elvagyok 6 órát persze van h nem..de akkor beveszem a kis felemet ami enyhülést hoz..ajánlom aki elötte áll próbálja ki sokat lehet spórolni!még nem jobb mint volt de nem is rosszabb..stagnál..és ez nem olyan rossz! kibírható..lassan 1 hetes leszek én aki annyira annyira féltem töle..jelentkezem hamarosan!
2014. ápr. 24. 19:59
Sajnos hajnalban a 2. napomon bevéreztem :( még szerencsére a krházban, de nagyon megijedtem. Ömlött a vér a számból, vittek a kezelöbe 4x hegesztettek meg , az nem volt vészes vagy már mindegy volt nekem mit csinálnak, csak álljon el. Ma feküdtem egész nap, amúgy jól vagyok, én ettöl rettegek a legjobban. Most elöttem áll az éjszaka, és imádkozom, h ne legyen baj!! Majd jelentkezem!
2014. ápr. 23. 21:27

Sziasztok!bár nem érkezett semmilyen hozzászólás azért leírom az én történetemet, mert hátha majd olvassa olyan aki elötte áll, én is hálás lettem volna legalább egy pozitív véleményért anno 

Szóval..Április 22-én reggel kellett jelentkeznem a kórházban és a szokásos papírmunkák után megmutatták ágyikómat amit sokáig nem élvezhettem, mivel a dokim 5 perc múlva szólt, h én leszek az első (külön kértem amúgy, utálok várni) igy a bátorító injekciót is elkerültem , már nem volt rá elég idö beöltöztettek egy kórházi cuccba és irány a műtő…Én kiskorom óta halogattam ezt a mütétet annyira féltem tőle, így egy jó tanács annak aki választhat, sztem mindenképpen így kérje!!Minek az a sokk amit okoz az ébrenlévős műtét, ha legalább attól megkímélhetjük magunkat.

Szóval betoltak, és az altatás olyan volt, mint a villany lekapcsolása..egy pillanat az egész  Arra ébredtem, hogy az ágyamban fekszem és a mellettem levöt is viszik éppen el. Akkor tudatosult, hogy bakker túl vagyok rajta és rettegtem az első nyeléstőél, amit mindenki élete legnagyobb fájdalmának írt le.De meg kellett tennem…ééés..elmaradt..persze kellemetlen volt, de belehalni nem lehetett

Úgy ébredtem, mint aki munkába megy, se hányás, de vér, semmi, mosolyogtam állítólag  Persze kába voltam kb 2 órát de teljesen képben voltam. Aztán eljött az első korty ideje is.És…ez is pont olyan volt, mint amikor mandulagyuszid van és iszol…szar persze,,de ebbe sem haltam bele 

Az első nap 4 vízben oldodó Cataflam kellett, nem azért, mert belehaltam, csak mert mindek szenvedjek, ha nem muszáj  Jött a családom látogatóba, kimentünk a folyosóra szval semmi dráma nem volt. Éjjel semmit nem aludtam, de nem a torkom miatt, hanem mert egy kórházban nem lehet aludni Igy iszogattam folyton..Első nap megittem sztem vagy 4 litert minimum. Keserű teát és mentes vizet.

Ma voltam a második napon, még a kórházban vagyok, ma 3 Cataflam van bennem, tök jól vagyok. Eszem iszom, az első falat nemhogy borzalmas volt, hanem megváltás annyira éhes voltam már 

Holnap reggel mehetek haza, már alig várom, mert a kórházban elunom magam nagyon..

Persze tisztában vagyok vele, hogy még most jön (jöhet) a fekete leves, és nem bízom el magam, de ha hittem volna annak a sok borzalomnak amit leirtak, akkor már most sem ezeket tapasztaltam volna így 2 nap után.

Azért pár nap múlva írok újra, h bejött e az 5. nap utáni borzalom!

2014. ápr. 15. 17:22

SZiasztok!

Jövőhéten kedden lesz a mandulaműtétem, persze én is olvasgatok-tájékozódom előtte, és hát..ühüm..egyrészt nagyon jó olvasgatni, hogy más is hasonló cipőben jár, de azért nem állítom, hogy nem vagyok ideges :) 38 éves vagyok, nem a legdurvább esetek közé tartoztam mandulagyulladás ügyileg, de azért évente 2x biztosan szívtam vele, plusz egy fulladásos köhögést is minden évben összeszedtem, illetve több hetes rekedséget. Magától a műtéttől egyelőre nem félek (altatásban végzik) inkább az utána lévő időszaktól. Remélem minden rendben lesz. Van valaki, aki szintén előtte áll? Jó lenne majd a műtét után napról-napra beszélgetni, ki hogyan viseli, tapasztalatok. Amúgy kb 20 éve halogatom a dolgot, de most bátor leszek, és belevágok :)

2014. márc. 29. 10:45

Sziasztok!

Nekem most, március 25.-én 4 napja vették ki a mandulámat.

60 éves elmúltam!!!!!!!!!!!!!!

Azon a npon, mikor a műtét volt, akkor az valahogy eltelt, a vízben oldódó Cataflam-mal.

Másnap szintén kaptam, meg csurgatták belém is a fájdalomcsillapítót meg az antibiotikumot is.

A műtét utáni napon "jól voltam" ettem kenyeret, májkrémet, kefírt, fagyit, meg turmixolt leveseket is.

27-én délben hazaengedtek.

Pénteken, 28-án kezdődött az igazi fájdalom!

4 óránként szedtem a Cataflamot, de csak drazsét írtak fel, pedig a vízben oldódó jobb!!!!!!!!!!

Éjfélkor vettem be egy szem Cataflamot és 3 órakor a kínok kínja ébresztett fel!

Bevettem mégegyet és 7-ig aludtam. Most fél 10-kor az utolsó vízben oldódót megittam, most ha nem nyelek, akkor kibírható!

Kedden kell visszamennem kontrollra.

Remélem kibírom addig.

Nem csinálnám vissza, mert reménykedem, hogy soha többet nem lesz bajom vele!

2014. febr. 15. 08:00
Sziasztok! 31 évesen most vagyok a műtét utáni 8. napon. Altatásban vették ki. Az első napon kaptam 4 óránként algopyrint intravénásan, aztán másnap diclofenacot étkezés előtt, ami kevés volt, így szedtem mellé az algopyrint, amit magammal vittem a kórházba. A műtét utáni 2. nap d.e. hazaengedtek. Az 5. napon jöttem rá, hogy mi a jó a fájdalom ellen, amikor már nem bírtam aludni és úgy éreztem, nem bírom tovább. Oldható cataflamból 2t ittam meg, úgy hogy nem ittam rá vizet, hogy lemossam, hanem maradt a torkomban is. Az aztán kellemesen bezsibbasztott, így már tudtam aludni 8 órát is egyhuzamban. Kipróbáltam 1 szem cataflamot, algopyrinnel kombinálva itthon, de amikor elkezdett összehúzódni, nem ért semmit, így maradt a dupla adag oldhatós cataflam. Most már szépen tisztul a seb és gyógyszert is egyre ritkábban kell bevenni. Azért még mindig pépeteset eszem. nekem azt mondta az orvos, h bármit lehet enni, ami jól esik, habár pl. a fasírtot nem javasolja. Mindenkinek kitartást, aki velem épp egy cipőben jár. Azoknak, akik még előtte állnak: Tényleg van pár kritikus nap, amikor visszacsinálnád az egészet, de aztán minden sokkal jobb lesz. Én is ebben bízom. :-)
2013. okt. 18. 16:26
Köszi a cikket, 2 hét múlva megyek Szegedre én is mandulaműtétre, és végre jó volt nem horrortörténetet olvasni. Azt hiszem, ezzel be is fejezem a fórumnézegetést, jó végszó volt. :-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook