Mandulaműtét felnőtt fejjel (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mandulaműtét felnőtt fejjel
Szakítani kell a tejtermékekkel és akkor elkerülhető a csonkolás.
de mostmár mindegy, csak hátha valaki olyan is olvassa akinek még megvan minden fontos szerve.
Szerintem kibírható:
Nekem 27 évesen vették ki,helyi érzéstelenítésben,akkor még 4 napot bent kellett volna maradnom.
Kedden műtét,a szobában hárman egykorúak,ugyanaz a doktornő műtött mindhármunkat.
Kedd-műtét:én voltam az első a dokinő szerint én voltam a legvagányabb,jó leszek pozitív példaként.A műtét semmi,az első Lidocainos spray volt rossz+ amikor ránéztem a hosszú tűre,amivel az érzéstelenítőt kaptam.A kivett mandulákat is megnéztem(nem szép)Visszatoltak ülőkocsin,ebből nem engedtek,be még a saját lábamon mehettem.Érzéstelenítve beszélni nem tudtam,de elmutogattam a szobatársaimnak,hogy semmi az egész.Aznap óvatosan ittam,másnap reggel 2 zsemlét megettem szárazon,nővérke nem szólt,hogy áztatni kell.Onnan hősiesen ettem a kórházi pépes kaját,2. nap a vizet nem kortyonként,hanem pohárból folyamatosan-azért kicsit óvatosan,kisebb kortyokban.Naponta kétszer vizsgálták meg,ilyen hozzáállással tuti felszakad figyelmeztetéssel.Fájdalomcsillapítót nem kértem,éreztem,hogy kicsitr fáj,de piszkálták kivágták fájnia kell,kibírható.Szobatársaim Cataflamon és joghurton éltek.Ők bezzeg hazamehettek,fájdalomcsillapítóval és borogatással,én meg maradtam ,mert úgyis felszakad..nem tette,sőt hétfőn haza,kedden munka(9 óra állás és viszonylag sok beszéd egy könyvesboltban)Az egyik szobatársamat visszahozták vasárnap,mert felszakadt..
Szóval:fel a fejjel,kibírható!!
A 3,5 éves kislányomnak a hónap elején vették ki az orr és garat manduláját.4.-dik nap mehettünk haza mert nem volt hajlandó se enni se inni fájt neki is nagyon és e miatt.Kapta a fájdalom csillapítókat,neki lehetett enni kekszet,minél morzsásabb annál jobb,rágózni is mert mozog közben a torka meglepődtem,de mindent elkövettem,hogy egyen.
Egy hete nincs gyógyszer,mindent eszik,de még egy hétig se bicikli,se labda se ovi,se ugrálás szaladgálás.
Persze majd szívbajt kaptam eddig mert őt nem lehet megkötni meg el is van kapatva rendesen így ha valamit nem engedtem meg akkor ordított,de teljes torokból azt mondtam ha most nem lesz baj akkor sosem hál istennek nem lett.
Azt megtanultam,hogy ha a kisebbiknek ki kell vetetni megpróbálom halasztani ameddig lehet mert egy óvodás nem mindig érti,hogy nem szabad és,ha fáj akkor enni inni kell.
Nálunk a felnőttek 5-6 napig maradtak bent a kórházban!!!
Köszönöm,hogy leírtad.Nekem is tüszős mandula gyulladásom van,szinte minden megfázáskor(ami elég sűrűn előfordul)
Mennyiért altattak el,ha meg szabad kérdezni? Én se vállalnám másképpen,már 10 éve próbálom magam rávenni,de inkább minden második hónapban beteg vagyok,mert nem merem...
Nagyon jó, hogy szántál rá időt és leírtad!
Nekem is felnőttként volt, és kb. egy hétig volt nagy a fájdalom a műtét után, utána csitult. És azóta én sem voltam komolyan beteg, max. 1-2 napig tartó lázzal járó 4-5 napos megfázásom volt, nagyon ritkán, pedig több, mint tíz éve történt:)
Ugrás a teljes írásra: Mandulaműtét felnőtt fejjel
További ajánlott fórumok:
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Felnőtt fejjel főiskola - egyetem?
- Tanulás felnőtt fejjel. Hogyan működik?
- Amit felnőtt fejjel tudtam meg a szüleimről...
- Felnőtt fejjel 26 évesen lett csúnya pattanásos gyulladt az állam. Mit tudnék vele kezdeni?
- Iskola felnőtt fejjel