Mami kicsi fia a férjed? (beszélgetés)
Sokat szenvedek...
Csak néhány példa:karácsonyt megbeszéltük párommal,h szenteste kettesben leszünk,mondtam neki,h beszélje meg otthon is.mire megbeszélte már közölte,mi lenne ha ő is otthon,én is,aztán este együtt.na ezen kiakadtam.Ha együtt vagyunk,akkor miért külön-külön.Aztán a főzés a másik fájó pontom,mert ő mindennap haza jár enni,én meg dobálhatom ki az ételt.Pedig nem főzök rosszul,sőt!:)
9 hónapja vagyunk 1ütt,a legszebb kapcsolatnak indult,menyasszony lettem,de mindenben visszahúzzák és kikészít.Annyimindent tudnék írni,h nem fejezném be soha.Én nem így nevekedtem és anyukám nem tartott vissza soha.Ő vele megbeszélek mindent,szereti a párom és neki is nagyon fáj,ahogy az ő szülei viselkednek.
Én úgy vagyok vele, ha ilyen pasival kerülnék össze, akkor gyorsan ki is kerülök onnan..
kínlódjon vele a halál..
Ezt elküldtem a lányomnak! Köszönöm:)
Az ő vőlegénye is egyke...sajnos..
Mennyire temeszetes mindez mig te vagy a meny es nem az anyos...
Soha nem volt gondom vele imandtam ot ...
Fius anyuka vagyok igy mar teljesen mas...nagyon nehez elengedni oket ...meg csak 18 eves lessz most van neki az elso komoly kapcsolata ..nem en vagyok a fontosabb ...tudom..sokszor erzem ,hogy kezdem elvesziteni..,mar nem csak az enyem.
Kezdtem felfedezni magamon a felteknyseget ..nem szabad!!! Mondtam a paromnak ,rugdoss meg ha tulzasba viszem ,azt akarom ,hogy szeressenek ithon ..nem fogok beleszolni ..ha csak nem kerik ki a velemenyem.....
Párod minden körülmények között bizonyítja hűségét feléd? Akkor is, ha a saját édesanyja állna közétek?
Valószínüleg, anno szerelembe estél a férjeddel, hiszen kedves volt, nagylelkű, előzékeny, megbízható, őszínte férfi. Talán szeretted, ahogyan a négy éves unokahúgával bánt, vagy ahogyan a kutyájával játszadozott szüntelenül. Esetleg, amilyen szeretettel a nagymamájáról beszélt minduntalan. Bármi is vonzott hozzá, nagy a valószínűsége, hogy az édesanyja a legnagyobb oka annak, amiért ilyen kedvessé vált. Az anyukáknak általában csodálatos befolyásuk van a fiaik életére. Azok a férfiak, akiknek szoros a kapcsolatuk az anyukájukkal, többnyire remek férjekké válnak egyszer.
Sajnálatos módon azonban, néha akad olyan férfi is, akinek olyan szoros a kapcsolata az anyjával, hogy az megakadályozza még a lehetőségét is annak, hogy remek társsá váljon. Amikor először randevúztál a férjeddel, csodáltad, hogy mennyire szeret az anyja körül legyeskedni. Valószínűleg rögtön meg is szeretted az édesanyját, és ő is megkedvelt téged. Azonban később, nehézzé vált a helyzet számára, ami érthető, hiszen el kellett, hogy engedje a pici fiát, aki vele volt pelenkás kora óta. Talán kicsit féltékennyé is válik rád leendő anyósod, s lassan azt érzed, mintha versenyezned kellene vele.
Amikor egy férfi megnősül, általában áthelyezi a teljes bizalmát és hűségét a szüleiről a feleségére. Az ő viselkedése játssza majd a kulcsszerepet a szülők és a feleség között kialakuló kapcsolatban. Néhány szülő gyorsan elfogadja az új felállást, és az újonnan kiosztott szerepeket, de mások nagyon nehéz időszakon mennek keresztül, mire elfogadják, hogy már nem a fiúk életének középpontjai többé. Az egészséges felfogással rendelkező anyák elegánsan a háttérbe húzódnak – kivéve, ha a feleség ezt máshogy nem kívánja – és bátorítják a fiúkat, hogy a feleségüket tekintsék a legfontosabbnak az életükben. Azonban, ez a dolog borzasztóan nehéz lehet azoknak a férfiaknak, akikben az édesanyjuk bűntudatot ébreszt, amikor új életet próbálnak kezdeni a feleségük oldalán.
Íme öt tanács arra, hogy elérjük, hogy a legfontosabb asszonyok legyünk a férjünk életében:
1. Képzeld magad a férjed helyébe.
Nagyon nehéz az önállósodás a férfiaknak is. Főleg, ha az édesanyjuk tíz körömmel ragaszkodik hozzájuk. Egy férfi, ilyen esetben azt gondolhatja, hogy rossz gyermekké válik, miközben megpróbál jó férj lenni. Szörnyen érzi magát, amikor a törekvései kiborítják az édesanyját. Jobban teszed, ha ezekben a nehéz években nem viselkedsz ellenségesen az anyukájával, nem próbálod meg a párodat ellene fordítani, inkább biztosítsd a megértésedről, és légy jóval elnézőbb, mint máskor. Magyarázd el neki nyugodtan, hogy amikor az édesanyja kiborul miatta, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy Ő tett valami rosszat, hanem csak annak a bizonyítéka, hogy megpróbál jó férj lenni. A mamájának pedig végig kell élnie, milyen elengedni a gyermekét, ami borzasztóan nehéz lehet.
2. Beszélj az érzéseidről és vágyaidról tapintatosan.
Világosan, de tapintatosan beszélj a férjednek arról, hogyan tudná bizonyítani feléd a hűségét. Ha előfordul, hogy az anyósod a hátad mögött, esetleg a jelenlétedben is megjegyzéseket tesz rólad, vagy pletykál, ha nem figyelsz, kérd meg a férjedet, hogy igenis védjen meg. Mondd el neki, hogy igenis jól esne, ha ilyenkor világosan elmondaná az édesanyjának, hogy “nézd mama, nem hallgatom tovább ahogy folyton kritizálod a feleségemet. Hozzám tartozik, és én olyannak szeretem, amilyen. Tökéletes a számomra.” Viszont sose feledd el megköszönni a párodnak, ha melléd áll, vagy megvéd téged hasonló szituációkban.
3. Előzd meg a konfliktust és jóelőre készítsd fel a férjedet az édesanyja várható reakciójára.
Miután két fiatal megházasodik, majd családot alapít, törvényszerű, hogy előbb-utóbb saját szokásokat alakítanak ki. Nem egyszerű ezt elfogadtatni a szülőkkel, főleg az anyósoddal, de neki sem egyszerű ebbe beletörődni. Amennyiben tudod azt, hogy egy új szokás bevezetésével egy akár 20-30 éves tradíciót fogtok megtörni, már jó előre készítsd fel a férjedet, hogy ne érje váratlanul az édesanyja reakciója. Például, amennyiben ezentúl a saját otthonotokban szeretnétek a karácsonyi vacsorát tálalni, készüljetek fel arra, hogy az anyukának valami hasonló lesz a reakciója: “Kisfiam, tudod jól, hogy évtizedek óta nálunk gyűlik össze az egész család Karácsony este. Nagyon csalódottak lennénk, ha idén ez nem így lenne.” Amennyiben felkészültök erre, a férjed reakciója világos és egyértelmű lesz, amivel senkit sem bánt meg, viszont egyben pontot is tesz a téma végére: „Nagyon sajnálom anya, ha nektek ez rosszul esne, de elhatároztuk, hogy ezentúl új szokásokat alakítunk ki a családunkban. Bízom benne, hogy ti is csatlakoztok hozzánk, hiszen várunk majd nagy szeretettel a saját házunkban.”
4. Mutass példát arra, milyen az egészséges felfogással rendelkező női minta.
Ha az anyósod kontrolál, és manipulál mindent, biztosan minden erejével azon lesz, hogy a te felfogásodnak teljesen az ellenkezőjét bizonyítsa. Sőt, hogy a te véleményedet egyszerűen negatívként állítsa be. Ha ezzel szembesülsz, próbáld elérni, hogy a férjed is jól láthassa a különbséget, és önállóan fedezze fel, melyik viselkedésmód az elfogadott. Az, ahogyan az anyukája áskálódik, vagy az, ahogyan te ügyesen rávezeted a helyes látásmódra. Viszont, ha csak az az egyetlen oka annak, hogy a férjed téged tekint a legfontosabbnak, mert te üvöltözöl vele folyamatosan, vagy te tudsz hangosabban sírni, ha sérelem ér, akkor változtanod kell a hozzáállásodon. A célod az legyen, hogy szerelmen és tiszteleten alapuló házasságban élj, nem pedig egy olyanban, ahol uralkodó a megfélemlítés és folyamatos bűntudat ébresztése.
5. Bizonyosodj meg róla, hogy valóban lojális feleség vagy.
Azokban az esetekben, amikor a férjed a saját szüleiddel kerül ellentmondásba, illetve konfliktusba, minden alkalommal mellé állsz elsőként? Akkor, amikor még nem volt alkalmad mérlegelni, kinek is van igaza? Vagy egyszerűen lekezeled, és a szüleid pártját fogod? Szoktál panaszkodni a családod tagjainak a férjedről, netán ki is beszéled néha a háta mögött? Ha azt akarod, hogy a férjed szemében a legelső helyen állj, akkor neked is bizonyítanod kell, hogy számodra ő a legelső és legfontosabb az életben.Attól még csodálatos lehet a házasságod, mert az anyósodék nem igazán a legtökéletesebbek. Csupán türelemre, kitartásra és hatalmas mennyiségű szerelemre van szükséged. Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Hogy kérnéd számon a férjed, ha meg látnád egy társkereső oldalon?
- Vásárolnál-e a férjednek harisnyanadrágot?
- Mennyire fukar vagy bőkezű veled a férjed?
- Mit tennél, ha a férjed, párod, lehajítaná az asztalról a kaját!?
- Ha anyósod egyetlen kicsi fia a férjed és mindenhol megpróbál keresztbetenni neked mit csinálnál?
- 2 éves kicsim nem akar megbarátkozni az egyik mamival. Hogy "szeretessem meg" vele?