Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Majorannás metélt recept

Majorannás metélt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Majorannás metélt hozzávalói:
25 dkg széles metélt, 2 dl tejföl, 2 tojás, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál majoránna, 1 púpozott teáskanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tésztához 1 evõkanál só, a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.


A Majorannás metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, leszûröm, leöblítve lecsöpögtetem, és tálba öntöm. Amíg fõ, a tojássárgákat kikeverem a fûszerekkel és az olajjal, majd hozzákeverem a tejfölt is. A fõtt tésztát átforgatom a tojásos öntettel, végül a tojásfehérjékbõl vert kemény habot óvatosan hozzáadom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, meghintem a zsemlemorzsával, és a tojásos tésztát belesimítom. A tetejét simára egyengetem, majd az elõmelegített, forró sütõben szép piros kérget sütök a tetejére. Kockákra vágva tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:33
A majorannás metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook