Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Májas töltött zsemle recept

Májas töltött zsemle recept

A Májas töltött zsemle hozzávalói:
8 zsemle
2 dl tejföl
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv)
3 evőkanál olaj
2 tojás
1 evőkanál konyak
1 diónyi hagyma
1 teáskanál majoránna
1teáskanál mustár
1 késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint só és bors


A Májas töltött zsemle elkészítési módja:
Az egyik tojást keményre főzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk. Mindkét feléből kiszedjük a puha belet, és nagyon apróra összevágjuk. Két evőkanál olajon meg pirítjuk a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak meg pirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény tojással, a villával szétmorzsolt máj krémmel és a pirított hagymával. Hozzáadjuk a mustárt, a konyakot, az összes fűszert, és megsózzuk. Ezután beledolgozzuk a habosra felvert másik tojást. A zsemlékbe beletöltjük a májas krémet, majd a "kalapokat" egy pillanatra sós vízbe mártva (de nem el áztatva) a tetejükre rakjuk. A megmaradt olajat összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a tetejét.

Egy csésze teával finom és nem drága vacsora.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A májas töltött zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook