Magyar hagyományörzés (beszélgetés)
Üdv Vvicus!
Örülök, hogy megint egyel többen vagyunk, megnéztem én is a képet, tényleg álomszép volt a ruha...akik nem értik, mi a jelentése...na azok vannak többségben és, hogy leplezzék mennyire tudatlanok az ősi hagyományokban inkább kicikiznek, leszólnak, mert ezzel úgy gondolják, hogy elvan intézve és milyen jó pofák, pedig ha tudnák h ........., na de hagyjuk, ne kell velük foglalkozni az a lényeg, hogy ilyen hagyományszerető mentalitásod van a többi pedig nem érdekes..:)
na de milyen esküvőnek kellett volna lennie???
jézusom....
Szia VVicus! Üdvözlünk körünkben!
Azok akik itt rendszeresen írunk már-már kicsit barátnők is lettünk, ezért érdekel minket a másik napja, sorsa, élete. Persze az alap téma az, hogy mindannyian büszke magyar nők (páran anyák) vagyunk, akik igyekeznek megőrizni és átadni magyarságunk értékeit, szokásait.
Sőt, volt olyan is, aki megszólt, hogy nem hófehér a menyasszonyi ruhám. Én meg felvilágosítottam, hogy ez angolszász körből jött be, mert a régi magyar esküvői ruhák sosem voltak tök hófehérek. De sokkal többen voltak azok, akiknek tetszett. :-) Szívesen tennék fel képet az adatlapomra, de nem tudom lekicsinyíteni.
Amúgy nekem is leesett az állam, amikor meghallottam, mit mondott az anyakönyvvezető. Igazából annyi volt, hogy gúnyosan megejgyezte, mi ez a magyaros esküvő itt. Pedig a Teleki kastélyban voltunk, még csak nem is a polgármesteri hivatalban. Persze a bevonuló zenénkben pl. tárogató is szólt, lehet, már ez kiverte nála a biztosítékot. :-)
Szia!
Maradunk az eredeti témánál csak néha kihágunk:)))
Szép lehetett az esküvőtök és Ti is...milyen anyakönyvvezető ez??? ettől szélsőséges valaki???
hihetetlen!!!
Sziasztok! Látom, annyira nem régi a fórum, de már rengeteget írtatok! :-)
Nekem/ünk 2 hónapja volt az esküvőnk, díszmagyarban voltunk mind a ketten, mindketten varrattuk. Az egész esküvő alatt törekedtünk a hagyományőrzésre, ahogy azt egyébként is tesszük. Látom, már kicsit másról van szó, de gondoltam, leírom: büszke vagyok rá, hogy magyar nő vagyok, még ha ezért sokan le is szélsőségeznek. (Ahogy megtette az anyakönyvvezető a hátunk mögött...)
Nincs mit...
mikor nagyon vékony voltam 50-52 kg folyton piszkáltak az emberek milyen vékony vagyok...nagyon szarul esett...
Akkor még dohányoztam az miatt is voltam "gebe"
Azóta szültem és már nem dohányzom és én jól érzem magam így...úszógumival együtt:)))
Most merjenek kritizálni...!!!!
Neked most nem is erre kell koncentrálni. Amúgy meg tényleg igaza volt Évinek.. Csak most már magam miattis leadom gyorsan, hogy túl legyek rajta. :-)
Amit priviben beszélgettünk...Kb. mikor tudtok jönni? Vagy nincs itt az én városomban ahova elvigyem én? Mondjuk most hétvégén nem érek rá. Ünnepelünk. 12 éve, hogy hivatalosan is nyúzzuk egymást apával... :-)
Ja, vagy úgy :-)
Engem meg most hívott a lányom, hogy elmarad a tini disco... Teljesen el is felejtettem, hogy elengedtük. Milyen ciki lett volna beállítani 1/2 4-kor érte.
A második szülés után nekem is megváltozott az alkatom...kicsit nagyobb a popóm és a hasam...sajnos a mellem nem lett nagyobb ahogy elment a tejem visszahúzodott alap állapotba...
enni is szeretek és már látom bizony úszógumi is akad...62 kg vagyok 168 centi...még nem vészes...de látom előre nemsokára indul a diéta...a télen tuti felszedek pár kilót!
Fenife!
Most olvastam a naplód....ne foglalkozz mások véleményével.
Ha Te jól érzed magad a bőrödben akkor kinek mi köze hozzá hány kiló vagy...és senki sem öregszik meg ráncok nélkül...de mi még olyan fiatalok vagyunk:)))
rajtam is látszik, hogy elmúltam 30...nem tudok mit tenni ellene...elfogadom...viszont érzem hogy végre érett nő lettem...ennek is megvan a szépsége:)
sziasztok!
gondoltam benézek...
Tegnap voltam a lányommal rockboltban vettem felvarrót az egyik mellényére ami ki van szakadva de játszani jó lesz. Talált egy szép kalapot magának de nem vettem meg...majd máskor.
Meg nem merném abba kiengedni az utcára...
Az eladóval meg is beszéltük a dolgokat!
Már kapható Kárpátia koncertjegy...2000 ft elővételben!
További ajánlott fórumok:
- Egyedülálló nő és babavállalás nem hagyományosan
- Karácsony - kullogás a hagyomány után
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Egyszerű magyar hagyományos ételek
- Segítsetek légyszíves, hagyományos igazi eredeti magyar süteményeket keresek.
- Milyen hagyományos, magyar, lassú zenéket ismertek?