Máglyarakás recept

Elkészítési idő 30 perc

A Máglyarakás hozzávalói:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor
2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.


A Máglyarakás elkészítési módja:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook