Magántanuló a gyermek (beszélgetés)
Ha így állsz az emberekhez nem is csodálom, hogy nem tudtok beilleszkedni.
Én csak jót akartam...
Te is harapnál, ha állandóan azt hallgatnád, hogy vidd közösségbe a gyereket, meg mindenkinek a "jó" tanácsát kellene hallgatni, mert mindenki jobban tudja, mit kell csinálni, csak éppen senki nem volt abban a szituban, amiben te!!!
Ez kicsit harapósra sikerült :)
Jó tanácsadók kíméljenek! Nem kérek jó tanácsot, mert a férjem és én úgy döntöttünk, hogy magántanuló a gyerek, akkor mások ne okoskodjanak, hogy mi a jó, mi nem. A közösségből nekem elegem van. Szóval, azok írjanak, akik nem tanácsot adnak, hanem akik hasonló cipőben járnak!
Szia!
Az én lányom is elsős, de hál isten nálunk minden rendben van.
Az iskolának ez nem lehet probléma hogy nem eszik ott a gyerek! Hiszen bármi okból előfordulhat, hogy nem eheti azt amit a többi.
Viszont nem értem ha a szombati nap kötelező iskolai nap miért nem vittétek, de ha igazolod ez is a Ti dolgotok!
Jelenlegi helyzetben ez a legjobb megoldás a kisfúnak, ha magántanuló lesz, de a közösségre szüksége lesz, következő évben mindenképpen irasd másik iskolába.
Egyébként sokat számít a tanár és gyerek kapcsolat, olyan suliba irasd, ahol a tanár toleráns és szereti a gyerekeket!
A gyerek előtt pedig ne beszéljetek erről a témáról, ők egész másképp szűrik le a problémát!
Remélem tudtam segíteni egy kicsit!
Elég hosszú a téma erről... Már az oviban kezdődött, de úgy gondoltuk, az nem hosszú idő, túléljük... Sajnos az iskolában már azzal "megharagítottuk" a tanárnőt, hogy a mi fiunk volt az egyedüli, aki nem evett ott (mi vegetáriánusok vagyunk), és ő volt az egyetlen, aki haza jött délben, mindenki más napis volt. Aztán "tetéztük" azzal a dolgot, hogy mi szombaton nem vittük iskolába, amikor kellett volna... Nagyon orrolt ránk. Két hónap alatt a fiunknak csak beírásai és fekete pontjai voltak, és állandóan beteg volt, már gyógyszer allergiás lett és a gyermek klinikán kötöttünk ki vele. Nagyon lefogyott, nem mondott el semmit, állandóan ideges volt, ami nem csoda, a tanárnő nagyon csúnyán bánt vele. Persze mi nem hagytuk szó nélkül a dolgokat. Erre ő berángatott az igazgatóhoz, ahol egy csoprot összegyűlt, ahol ítélkeztek felettünk. Persze az iskolát és a tanárnőt dicsőítették, mi hazugok voltunk, és mi tanítottuk a gyereket a csúnya beszédre és a tiszteletlenségre. Szóval, eljöttünk...
Nincs tapasztalatom, de érdekel a téma. Miért döntöttetek így?
Magántanuló lett a 7 éves kisfiúnk. Most lett volna elsős. Olyanok jelentkezését várom, akinek szintén magántanuló a gyermekük. Szívesen "beszélgetnék" ilyen szülőkkel.
További ajánlott fórumok: