Magánnyugdíj pénztár (beszélgetés)
Hali!
Nem egészen ezzel kapcsolatos a kérdés, de nagyon bántja a csőrömet.
Egy hónapja lettem pénztártag az ING-nél, mert kellett egy munkához. Ezután próbáltam munkát keresni, kétszer szintén az ING-nél lyukadtam ki. Első alkalommal közölték, hogy nem dolgozhatok náluk, scak ha nem náluk vagyok tag. A másik esetben meg olyan átlátszóan akartak átvágni szintén munkaügyben, hogy a kedves úr fejére húztam volna az íróasztalt. Mégis miért nem dolgozhatok náluk? Mert ugye ezt nem tudták megmondani...
Számomra most az a kérdés, hogy a munkáltatóm megtartja-e a cafeteria rendszert.
Ha igen, és továbbra is lehet választani az önkéntes magánnyugdij pénztárat, akkor megtartom, ha nem, akkor 2011-ben letelik a 10 év és kiveszem.
Szia!
Ha nem fizetted be minden évben az alap tagdíjat akkor valószínüleg meg fog szűnni 10 év után a tagságod és megkapod a befizetett pénzed! Ez persze függ a pénzintézetedtől is, hogy neki mi szerepel az szabályzatában, de általában ez a jellemző
Szia jocoanya!
Egyetértek Noémi 23-al. Ha esetleg bővebben szeretnél róla tudni akkor írj és szívesen segítek!
Szia!
Én azt kérdezném,hogy valami hozamot 10 év után nem lehet kivenni?
Egyik munkatársam így jutott 500000 ft-hoz.
Ezt hogyan lehet?
szia mamuci55!
Ez így ebben az esetben érdekes kérdés! A tőkéd mértékétől függ, hogy miként dönts. Szerintem 1-2 milliós tőkével érdemes lenne vissza térned az állami megoldáshoz...
Szia jocoanya!
Igen ez egy komoly kérdés volt, hisz már megint a média riógatása van a háttérben. Sajnos az embereket már megint pánikoltatják!
Mint tudjuk azért vesztettél a tőkédből, mert részvény alapúban volt befektetve. Sajnos a válság miatt a részvények zuhantak. De mivel van még a nyugdíjig pár évünk, ezért ez az összeg vissza fogja magát termelni. A részvények emelkedni fognak, hisz a tőzsde hosszú távon mindig nyereséges!
Ha a részvények egekbe szöknek és mindenkinek emelkedik a befizetése majd 40-50%-al azt garantálom, hogy a média nem fogja nagy dobra verni!
Ha pedig biztonságban szeretnéd a pénzed és nem szeretnéd, hogy rizikózzanak vele, akkor van rá évente kétszer lehetőséged, hogy módosítsd a portfóliódat! Általában 3-4 féle van.
Akinek sok éve van a nyugdíjig azt automatikusan a tőzsde túlsúlyosba sorolják a törvény szerint! De TE ezt átrakhatod a biztonságos állami befektetésekkel operáló portfólióba. Ebben az esetben kisebb, de biztos hozamot érhetsz el....
Miért venné ki?
Ez komoly kérdés volt?
Nekem pl. nem hogy nem gyarapodott az elmult évben a számlám, hanem csökkent, dacára a rendszeres havi befizetéseknek.
Szia,
Nem lehet kivenni, ha elmúltál 52 éves akkor vissza mehetsz az államiba.
megkérdezhetem hol kötötted?
És miért vennéd ki?
Szia!
Én akkor azt szeretném megkérdezni, hogy a magánnyp.-ból ki lehet venni az eddig befizetett összeget? Az önkétesből kielehet, de ebből?
KÖszi
Sziasztok,
Bárkinek kérdése lennem vagy nem biztos valamiben ezzel kapcsolatosan, keressen meg bizalommal.
Ezzel foglalkozom, és a gazdasági válság ellenére látok lehetőséget ebben.
És mindig tudok újat, jót és jobbat:)
További ajánlott fórumok:
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Kell-e a magánnyugdíjpénztár Gyes-en lévőknek?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Ha az inflációnál nagyobb a magánnyugdíj pénztárban a hozam, akkor kivehető?
- Már megint :D magánnyugdíjpénztár ügyek...
- Meddig lehet nyilatkozni a magánnyugdíj pénztár hozamáról? Kiveszem vagy meghagyom az államnak...