Ma kapta meg párom az örökösödési illetékét, amit már pár nappal ezelőtt eltöröltek.Megtámadható, hogy elengedjék? (tudásbázis)
Na utálna olvastam.Ha már megkaptuk az elsőfokú illetékhivatali határozatot, és nem fellebbeztünk 15 napon belül, akkor a határozat jogerőssé vált, És már nem beszélhetünk folyamatban lévő ügyről.
Nézz te is utána. Itt ajánlotta egy kedves hozzászóló. Index. Írd a keresőbe örökösödési adó
de ez csak SZERINTED van így, mint ahogy írtad is:)))
most már simán kitolható jövő évig, pont erről szólt a cikk, amit ajánlottam alább.
szerintem a módosítás napján lép hatályba
visszamenőleg nem érvényesíthető
Szóval ne menjek el. És ha egy hét múlva új időpont lesz akkor mit tegyek. jan. 1 még messze van. Húzzam el addig. Nem ciki.
Másik közjegyzőt nem választhatok. Hogy került az ügyem egyáltalán pont hozzá. Ezt hivatalból jelölik ki? Miért nem én választom.
Gondolom,hogy dühít!!!
Engem is azért bosszant iszonyatosan,mert 2006.augusztusában hunyt el a hölgy,aki után örökölt a párom(édesanyja testvére volt),ezért neki 8 %-ot kell fizetni,mert nem egyenes ági leszármazott.2077.novenmberében mentek ki,hogy felértékeljék az ingatlant és most,hogy eltörlik az örökösödési ill. egyből ki tudták számolni.Gondolom,hogy megszavzták a 13.havi fizetés eltörlését,így tesznek még gyorsan szert egy kis karácsonyi pulykapénzre.
Szia!
Ne menj el. Szerez egy orvosi igazolást, hogy fekvő bereg vagy. Azt el kell fogania és új határnapot kell, hogy adjon.
Sziasztok!
Gondolod hogy nem kell? Ez már nem folyamatban lévő ügynek számít szerintem. Ha kiküldték a kirótt ősszeget.
Viszont én is ugyanebben a cipőbe járok.
dec.1-én kell a közjegyzőhöz menni. Felhívtam, hogy napoljuk el a hagyatéki tárgyalást vagy mit. Hogy ne kelljen fizetni az új törvény miatt ugye.
Erre a közjegyző, azt nem lehet, ez olyan mint egy bírósági tárgyalás. Hát kiakadtam.
gondoltam azért kellene elnapolni hogy időt nyerjünk jan 1 -ig.
De én tudtam félévet is várni rájuk.
Szerintetek mit csináljak. Egyszerűen ne menjek el.
Pár nappal ezelőtt eltörölték ezt az adót.De a mai napon átvettem a levelet,amit már természetesen több mint 2 éve húztak és 8 %-os illetékkel kiszámlázták ezt az adót,amit eltöröltek.Szerintetek van rá esély,hogy nem kell befizetni?
Mert így karácsony előtt nem igazán esik jól ez az összeg.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek? Elengedjem?
- Kutyám rákapott a húsra, mi lehet vele? Kell félnünk, hogy megtámadhat?
- Ebben az esetben, hogyan történik az örökösödés?
- Örökség, örökösödés, átíratás
- Végrendelkezés - örökösödés
- Apám három és fél éve meghalt. Megvolt az örökösödési tárgyalás azóta semmi. Örököltem egy házrészt de nincs a nevemen.