Lovári nyelvvizsga (beszélgetés)
Köszi Zizzzz!
Annyi kérdésem lenne... Sajnos nincsenek ilyen ismerőseim és ezért jó beszélni erről valakivel. :)
Akkor várom a leveled :)
Szia Vikóca10!
Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a vizsgáztatást illetően. Írásbelin nagyon kell figyelni az időbeosztásra. Kezdd azzal, ami jobban megy. Nekem a lováriról magyarra fordítás a kedvencem :-) Az irányított fogalmazásnál ne ereszd hosszú lére a mondanivalódat, 8-10 mondat bőven elég. Írok hamarosan neked privátban :-)
Remélem sikerülni fog a vizsgád Zizzzz! :)
Én most vasárnap megyek utoljára órára, de... nem tudom, hogy miből kéne készülni, hogy tutira meg legyen az írásbeli is, meg a szóbeli is. :) A tanár átküldött nekünk egy könyvet, amikben középfokú vizsgára vannak feladatok...fordítások, levelek, teszt... tudnál mesélni az írásbeliről és a szóbeliről is 1-2 dolgot, hogy milyen volt, milyen feladatok voltak, te mennyire tudod amúgy a nyelvet :), hol vizsgáztál... :)
Szia Vikóca10!
Én a Papp János - féle könyvből készültem. Most 24-én voltam szóbelizni is. Nem tudok még eredményt, de elmondhatom, nagyon jóindulatú volt a vizsgabizottság :-)
Szia Zizzzz!
Sajnos nem tudok segíteni neked tapasztalatokkal, mivel mi csak most fejezzük be a tanfolyamot, aztán irány a vizsga! :) Van, akinek közép és van, akinek felsőfokú kell. Milyen volt a vizsga? Miből készültél?
Sziasztok! Aki érdeklődik a lovári nyelv után, a következő honlapon naponta frissülő anyagokat találhat. A lovári nyelvű fordítások, cikkek jó felkészülési alapot adhatnak a nyelvvizsgához is! Kellemes időtöltést, jó tanulást kívánok!
Ha a honlap elérhetősége érdekel, akkor jelentkezz! Üdv: Beca
Márciusban kezdte tanulni,májusban írásbelizett, sikeresen, szeptemberi vizsgán szóbelizett ahol a magnó nem sikerült, és a novemberi vizsgán sikerült!9-hónap alatt megcsinálta!
Én januárba kezdtem márciusban sikerült az írásbelim, májusban mentem szóbelire ott nekem se sikerült a magnó csak a bizottság előtti rész, azóta nem voltam mert a fősulis vizsgáimat csinálom, de most megyek a januári vizsgára!
Volt olyan csoporttársam aki januárba kezdte bevállalta a márciusi írásbeli és szóbeli vizsgát is és sikerült! 3 hónap alatt középfokú nyelvvizsga, nem semmi!
De van olyan is aki már 2 éve csinálja, kb 5-6 alkalommal szóbelizett de még most se sikerült!
Sajnos a magnó elég nehéz! Ha nincs meg a 8 pont akkor bármennyit kapsz a bizottság előtt sikertelennek minősítik!
Szia! Nekem az egyik csoporttársam csinálta, de nem sikerült neki elsőre! Most az eszperantót kezdte el, írásbelije elsőre szóbelije másodjára sikerült!
Ráadásul a lovári neki 70000ft volt a tanfolyam az eszpi pedig csak 35000Ft!
Sziasztok,van itt valaki aki ebből a nyelvből tette le a nyelvvizsgáját?Tapasztalatok érdekelnének.
Előre is köszönöm!