Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Köszönöm a tàjékoztatàst😉 és a gyors vàlaszt. Szép napot.
15359 a jó hozzászólás szám.
Elnézést!
Megyek iszok egy kávét😁
Sajnos nem talàlom az anyagot abban a hozzàszólàsban...
Megint én fogok válaszolni.
Ursula33 irt le egy nagyon jó anyagot a DHEA-ról.
15608 hozzászólásban találod.
Profi anyag😊
Nincs màr fagyasztott sajnos, rendes hormonkezelés jön most. A fehérje infúzióról mi a tapasztalat?
Szeretném megkérdezni, ki milyen dhea-t szed, és milyen dózisban. Pécsen nem igazàn kaptam tàjékoztatàst erről. Van biokomos 100 mg-om, és villarosas kapszulàm is 100 mg. Azt mondta a doki, reggel szedjem az egyiket, este meg a màsikat. Nem sok ez a dózis?
Sajnálom,hogy nem sikerült.
Az életkorra szinte mindenhol kapjuk a megjegyzéseket,de nézz szét itt mennyi klassz nőnek sikerült a sok óbégatás ellenére😊
Stimuláció után ki kell hagyni minimum 1 ciklust hormonpanel esetén.
Azt az eredményt nagyjából dobhatod is ki,mert nem valós.
Most fagyasztott beültetésed lesz majd?
Sokan abban hisznek.
Köztük én is😉
Szedek dhea, ginozytolt, méhpempőt....brno-ban sem tudnak a petesejt minőségen vàltoztatni.....
Köszönöm a bíztatàst, de ettől függetlenül még sem sikerült 😔 és az életkorom miatt, elég sceptikusak, és sajnos én is. Múlt hónapban jó volt a 3. Napos vérvétel eredménye, ebben a hónapban viszont a 21. Naposnàl nem. A progeszteron szintem 14,3 volt. Igaz ez az utolsó lombik utàni eredmény, vagyis nem rendes ciklus. Csütörtökön megyünk Pécsre konzultàcióra, remélem júniusba mehet a következő kezelés.
Elnézést,de mindig eszembe jut valami...
A PGS nemcsak alapvető genetikai eltérés miatt javasolt,hanem a petesejt minősége miatt is ami sajnos romlik az évek múlásával.
Ezt ma csak ezzel tudják igazán jól szűrni és továbbra sem értem itthon ez miért nem engedélyezett...
Ezek nagyon-nagyon jó arányok amit írtál!
Ez alapján valószínű nincs genetikai gondotok.
Én azt tudom,hogy a PGS pont azoknak való akiknél van is mit bevizsgálni.
Csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy lehet,hogy drága a PGS,de lehet sok mindentől megkímélne.
Ilyen eredményekkel bevallom én is csak gondolkoznék benne😉
Igen ebbe tökéletesen igazad van. A beültetések szàma sem mindegy, tudom. Csak próbàlok logikàzni. Nem volt még genetikai vizsgàlatunk. Első kezelésre 8 petesejtet nyertünk, abból simàn 7 megtermékenyült, és 5 ment el az 5. Napig. 3 került fagyasztàsra,azokat kaptam vissza spontàn ciklusban. Szerinted szükség lenne kromoszóma vizsgàlatra?
Pontosítok picit:
A kariotipizálásban egyikőtöknél sincs eltérés ugye?
Szia Hercsula,
Itt vannak többen akik PGS miatt kint lombikoznak.
Feltehetően a kariotipizálásotokban nincs eltérés.
Én csak egy logikai bukfencre szeretném felhívni a figyelmed.
Azt írod esélyes,hogy PGS nélkül előbb vagy utóbb az egészségeset visszakapod.
Ez így logikus gondolkodás,DE:
már csak a mennyiből a kérdés.
Három vagy húsz beültetésből lesz meg az az 1 áhított egészséges?
Ez a nem mindegy...
Linda
Sziasztok. Többször idetévedtem màr a fórumra,mivel aktuàlis. 42 éves múltam, 6 évvel fiatalabb a pàrom. Nekem van egy 16 éves fiam, aki anno spontàn fogant. Endimetriosis, petevezeték eltàvolítàs, myoma műtétek az előzmények. Idén kezdtük a lombikot Pécsen. 1 hormonkezelésből 2 sikertelen beültetésem volt. Előszőr 2 majd 3 soksejtes szép embriókat kaptam vissza. Hormonjaim a koromnak megfelelők, a progesteron szintem alacsony. Megfordult màr a brnoi klinika is a fejünkbe a pgs miatt, de egyenlőre a àr visszatart még minket. Viszont valami szöget ütött a fejembe, és a véleményetekre vagyok kivàncsi. A pgs lényege, hogy kuvàlasztjàk a genetikailag ép embriokat,és csak azokat ültetik vissza. Olvastam olyat is, hogy külföldön csak 1 embriot ültetnek vissza, mert ha 2 embrioból az egyik beteg, akkor az egészségesnek is kevesebb az esélye a megtapadàshoz, az immunreakció miatt. Kérdésem tehàt, ha úgy kérdm a beültetést, hogy mindig csak 1 embriot kérek vissza, akkor elvileg a pgs jelentősége elveszik, hisz előbb utóbb a genetikailag esélyesebb embriót is visszakapom. Jó a gondolatmenetem szerintetek ? Hercsula 75
Jó reggel jó hírek!! Gratulálunk veled örülünk és persze továbbra is szorítunk és küldjük a pozitív energiát!!! Minden rendben lesz!
Juuuuuj Maaaaacs, annyira örülök. Szuper hír. A tavaly októberit szinte napra pontosan együtt csináltuk, nagyon sajnáltam a végét. De most... boldogság❤❤❤
Annyira de annyira😁😁😁❤❤❤
Lapbarna megmondta😁
Szia Szilvi,
A szükséges vizsgálatok egy részét ki tudja írni a háziorvos is illetve nőgyógyász és endokrinológus.
Kicsit macerásabb lesz így,de a listával lehet érdemes végiglátogatnod az sztk-ban ezeket az orvosokat,ha már így alakult.
Linda
Maaaaccss!!!❤❤
Végtelenül örülök Neked🤗🤗
Vigyázz magatokra!
Puszi!
Linda
szia! ügyesek legyetek, minden szuper lesz! örülök, hogy sok tüsző van, jó hogy ilyen lazán és pozitívan veszed, semmit nem jelent hogy hány, mert a nagy számok sem garantálnak és a kicsik sem determinálnak semmit. Sajnos nem kedden megyek hanem hétfőn vérvételre, pedig szívesen "bandáztam" volna egy fórumos társsal. Szorítok!!
Na csajok! Nagyon határozott és erős pozitív teszt (ET+10). Úgy köszönöm a drukkolást... A feltételes reflex már bennem van, hogy eddig mind a kétszer eljutottunk, és aztán mekkora sírás lett a vége. Amit tudok tenni, hogy lazán veszem, és örülök az eddigieknek, és megpróbálok arra koncentrálni, hogy most minden másképp alakul majd. Nem tudom mi az amit tehetek az ügy érdekében a pozitív gondolatokon kívül, de mégegyszer köszi, hogy gondoltatok rám! És amúgy minden tiszteletem aki kibírja tesztelés nélkül, nem én vagyok az :).
Az mit jelent, hogy a pajzsmirigy rendben legyen? 1 körüli érték? Merthogy a 3,5 is határértéken belül van, a mi korunkban teljesen normális érték, csak épp a teherbeeséshez sok..
Szia Linda! Igen sztk a kórházba a meddőségi szakrendelő.
Szia Szilvi,
Így már értem...
Ő milyen orvos aki ezt csinálta?SZTK?
Sajnos a szűk lombikos határidők miatt mi vagyunk az egyik legkönnyebb "préda".
Én itt Budapesten szinte csak magánrendelésre tudok járni,mert annyira hosszú mindenhol a várakozási idő az állami rendszerben.
Az évek alatt lettek orvosaim és ez már nagy könnyebbség.
Linda
Szia Linda! Ott úgy gondolják ha teszek borítékba pénzt s a zsebükbe csúsztatom akkor írja ki tb alapon a beutalót amit kér a doki lombikhoz. De mivel én nem jaktoltam így elhajtott melegebb éghajlatra.
Szia Szilvi,
Biztos velem van a gond,de nem értem amit írtál...
Külön díja van a TB beutalónak ott?
Vagy TB-t nem fizetsz?
Tényleg nem értem....🙂
Linda
Sziasztok! Megy a drukk mindenkinek! Ma meg tudtam azért nem írták ki nekem a meddőségi szakrendelőbe a vizsgálatokhoz a tb beutalót mert nem fizetek érte. Hát ami sok az sok nem tudom mit képzelnek magukról.
További ajánlott fórumok: